VENEZUELAI FORRÓ CSOKOLÁDÉ (Grand Cru Venezuela Heritage Bean to Cup by Tibor Szántó)

2015. december 21. 08:29 - drkuktart

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup01.jpg

Valóban eljött hát a hideg, így a teázás mellett immár biztosan itt az ideje a forró csokoládé fogyasztásnak is. Nálam legalábbis. Tavaly már volt szerencsém egy Szántó Tibor neve által fémjelzett forró csokoládéhoz, idén pedig úgy döntöttem, hogy nem várok a jószerencsémre, magam ruházok be egyre.

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup02.jpg

A választásom a limitált kiadású 'Grand Cru Venezuela Heritage Bean to Cup' elnevezésű, magyarul 'Venezuelai étcsokoládé granulátum 70 % forró csokoládéhoz' nevet viselő csomagra esett. Az elnevezés gyakorlatilag mindent elmond az összetevőkről, még talán annyit, hogy édesítés gyanánt finomítatlan - Dél-Amerikából származó - nádcukrot adtak hozzá, ezentúl pedig tartalmaz még madagaszkári vaníliát, jamaikai borsot és fahéjat. A csomagolás színben eltérő, egyébként majdnem azonos a korábban próbált levendulás forró csoki csomagolásához. 

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup03.jpg

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup04.jpg

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup05.jpg

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup06.jpg

A zacskót kibontva a csokoládé testes, kellemes illata dominál, vaníliát csak többszöri szippantásra érzek ki belőle, a fahéj még ennél is diszkrétebb. Elkészítéséhez 1,5 deci - lehetőleg 3,5 % zsírtartalmú - forró, de nem lobogó tejhez 3 teáskanál granulátum hozzáadását javasolják, amellyel a csokoládét simára keverendő. A botmixerrel való simára keverés csak éppenhogy megemlítésre került, de én mindenképpen javaslom, mert mixer nélkül nekem bizony megmaradtak a kakaómasszából a nagyobb darabok, botmixerrel simára keverve viszont tökéletes az élmény. 

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup07.jpg

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup08.gif

Miután tartalmaz nádcukrot, szerintem nem szükséges a plusz cukor hozzáadása, de ha édesebb élményre vágyunk egy teáskanál cukor még nem üti agyon a csokoládékeverék ízét. Többet én semmiképpen nem tennék hozzá, hacsak nem kakaószínű forró cukrot kívánunk kortyolgatni. Rendkívül kellemes, ízre az illatával megegyező ital, így a hideg téli nappalokra, kora estékre ideális választásnak tartom.

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup09.jpg

A fenti csomagot jómagam a WAMP-on vásároltam, de a Szántó Tibor csokoládé készítményeknek létezik közösségi oldala és van bizony honlap is webshoppal, bár bizonytalan vagyok az internetes elérések ajánlásával ebben az esetben, ugyanis tapasztalat alapjánaz ezeken a csatornákon érkező megkeresések kezelése meglehetősen laza... Ha biztosra szeretnénk menni, keressünk fel olyan boltokat, ahol lehet kapni ebből a finom forró csokiból. A honlapon sajnos ezek a helyek nincsenek felsorolva, de biztosra tudom, hogy Budapesten a Múzeum körúton fekete kávézóban, illetve a Bartók Béla úton az Édes Érzés bor-kávé-csokoládé boltban kaphatóak. Érdeklődni persze nem árt, mielőtt felkeresitek őket.

drkuktart_szantotiborgrandcruvenezuelaheritagebeantocup10.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása