LEVENDULÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉT TESSÉK! (Lavender hot chocolate)

2014. november 19. 23:58 - drkuktart

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany01.jpg

Nemcsak a teázásnak jött el az ideje, de a kinti hideg tökéletes okot szolgáltat arra, hogy bent, a melegben kucorogva forró csokoládét kortyolgassunk. Kizökkent a monotonitásból különösen, ha esetenként olyan  étcsokoládéból készült italt kóstolunk, amit nem mással, mint tihanyi levendulával tettek még pikánsabbá.

Winter time is coming. As the weather is getting colder and colder I love to drink tea or hot chocolate. Let me introduce my newest favorite hot chocolate which is flavored by lavender. 

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany02.jpg

A forró csokoládé iszogatásának bensőséges szokását eddig csak az otthonomtól eltérő helyeken űztem, de most ezzel a kedves ajándékkal, amivel barátnőim leptek meg, megtörtem eme nemes hagyományt. Ezúton is köszi lányok, telitalálat volt! Ezentúl itthon is elfogyaszthatok egy vagy több csésze forró csokoládét. Az új hagyomány megalapozását meg is örökítettem masinámmal is. 

Usually I drink hot chocolate everywhere but at home. As I got a specially flavored hot chocolate from my friends, I'm on the best way to have a new custom: drinking hot chocolate at home as well. 

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany03.jpg

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany04.jpg

Várakozással, és fenntartással közeledtem a diszkréten levendula illatú csomag felé, ugyanis akaratlanul is az eszembe ötlött, hogy nyáron olyan levendulás étcsokoládé fagylalthoz volt szerencsém, amely elfogyasztását követően akár beállhattam volna molyriasztónak a szekrénybe is. Kicsit féltem, hogy megismétlődik az eset. 

As I tasted such a plain chocolate ice cream which was flavored with too much lavender in the summer time, I also had reservation about this hot chocolate as well.   

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany05.jpg

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany06.jpg

Az étcsokoládé granulátumból 3 teáskanálnyi szükséges 1,5 deciliter forró tejhez. Az adagot megdupláztam, hogy az élvezet tovább tartson. 

It's written on the bag to use 3 teaspoons of plain chocolate shavings for 150 ml hot (but not boiling) milk. I made it double as I wanted to drink more. 

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany07.jpg

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany08.jpg

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany09.jpg

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany10.jpgA forró, de nem lobogó tej felével felöntöttem, majd abban simára kevertem a granulátumot. Ezt követően a többi tejjel is nyakon öntöttem az immár krémesen sima forró csokit.

Firstly I added the half of the hot milk to the chocolate and stirred it well, then I added the other half of the milk to the creamy hot chocolate.   

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany11.jpg

Mindenki megnyugvására, legfőképpen pedig a saját megelégedésemre közlöm, hogy a forró csokoládéban a csokoládé dominál, míg a levendula nagyon lágyan, lehelet finoman, mintegy hangulati elemként kúszik csak be a képbe, épphogy ingerelve az ízlelőbimbókat. Nagyszerű arányok, mennyei forrócsokoládé!  

The result is a tasty hot chocolate with a really moderate lavender taste, so I have to say it tastes just perfectly! For luck! 

drkuktartlavenderhotchocolatelevendulásforrócsokoládétihany12.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása