DRPORTUGÁL: KEDVES CSALÁDI ÉTTEREM LOULÉ-BAN (Restaurante O Bocage Loulé, in Algarve, Portugal)

2015. július 29. 22:53 - drkuktart

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve19.jpg

Miért is szeretjük a Tripadvisor-t? Mert mondjuk olyan jó kis helyekkel kényeztet el minket, mint a Loulé-ban található családi étterem, a Bocage.

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve02.jpg

Na jó, minél többet használom a Tripadvisor-t, annál több hátulütőjére derül fény. Olyanokra, mint például a pontatlan információk (nyitvatartási idők vagy helyszínek). De a bosszúságot okozó pontatlanságok mellett - amelyek valljuk be, kiküszöbölhetőek lennének, ha én is körültekintőbben járnék el, és több fórumon leellenőrizném az adatokat - rengeteg előnye is van. Megérkezvén Loulé-ba tanácstalanul álltunk az alkonyat által körbeölelt városban. Tanácstalanságunk a vásárcsarnok díszkivilágításátnak felkapcsolásáig tartott, ekkor találta meg ugyanis az alkalmazás a Restaurante O Bocage-t. 

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve03.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve04.jpg

Péntek este nemhogy tumultus nem volt, de csaknem kihalt volt a hely, rajtunk kívül még három asztalnál ültek. Az étterem berendezése rendkívül egyszerű, és láthatóan nem rég esett át egy renováláson, legalábbis a patyolattiszta falak ezt sugallták. Nemcsak a vendégek száma, de a személyzet is barátságos számú volt, de mi mást is várunk el egy családi étteremtől. Csendes és nagyon szívélyes kiszolgálás az, ami jellemzi a vendég kényelméért fáradozó családtagokat. Ahogy megannyi portugál étteremben, a halválasztékot itt is kihozzák a rendelés előtt, hátha a kedves vendégnek valami egykor ficánkolóra fájna a foga. drkuktart_restauranteobocageloulealgarve05.jpg

A vendégtér két szellős helyiségből áll, mi a belsőben ültünk, amiből közvetlenül nyílik a konyha. Az étlap étkeket felsoroló oldala kemény egy oldalból állt, mindösszesen harmincegy tétellel, amibe beleértendőek a különféle grill ételek, napi specialitások, a leves, desszertek, halételek, omlettek is. Az ételek frissek, egyszerűek, ízletesek, háziasak, semmi felesleges flanc a tálalásban. Az előétel az Algarvé-ban megszokott olajbogyó válogatásból, kenyérszeletekből, vajból, pástétomból állt. Volt, aki emellett megkívánta a hagyományos zöldséglevest. Főétel gyanánt végre volt lehetőségem kipróbálni (megízlelni) az Ibériai feketelábú sertés (jó, ez a mondat fura), az iberico zamatos húsát, amit főtt krumplival tálalnak. Mennyei, de komolyan. A többiek maradtak a sertés, illetve a lazachúsnál, az elmaradhatatlan sült krumplival. Az árszínvonal pedig több mint barátságos a régióban tapasztaltakhoz képest, azzal, hogy Portugália ezen részére amúgy sem mondható el, hogy földhöz vágnak az árak. Ottjártunkor főfogások árai 6-11 euró között mozogtak, a hagyományos portugál zöldségleves 1,25 eurót kóstált, míg a desszertet 2 euró közötti összegért fogyaszthatunk. Négyen 50 euróért ettünk, amibe a beleértendő az előétel, a leves, a főfogások, saláták, desszertek, kávé, egy üveg habzóbor és a víz. Nem voltunk képesek borravaló nélkül távozni. Mindenkinek szívből ajánlom őket! És, most nézegessük csak tovább a képeket...drkuktart_restauranteobocageloulealgarve06.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve07.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve08.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve09.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve10.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve11.jpg

…kép a képben: grafika Loulé pár utcára lévő vásárcsarnokáról.

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve12.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve13.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve14.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve01.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve15.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve16.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve17.jpg

drkuktart_restauranteobocageloulealgarve18.jpg

Az étterem pontosan Rua Bocage N. 14. szám alatt található Louléban. Honlapját itt éred el, közösségi oldalát pedig itt.

Remélem fáradozásom nem volt hiába, és kedves Olvasó, te is kedvet kaptál ahhoz, hogy felfedezd Portugália Algarve régióját. Ha az étteremnek is otthont adó Loulé városáról olvasnál, javaslom, hogy ezt a bejegyzésemet olvasd el. Ha a régió távolabbi pontjai is érdekelnek, idesüss: Algarve-be csábító 14 pontomról itt, ezen belül a mór emlékekkel büszkélkedő Silves városáról itt, az egyik legnépszerűbb nyaralóhelyként is ismert Lagos városáról itt írtam, míg az általunk kipróbált szállásokról itt és itt és itt olvashatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekel még Portugália Algarve régiója, ne hezitálj, kövesd a blogot, és fedezd fel velem együtt Algarve-t (figyelem, már csak Tavira és környéke maradt) az elkövetkező írásokon keresztül. Kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permit of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása