EGY FALATNYI PROVENCE BUDAPESTEN (French bistro Patrisa Provence in Budapest)

2014. december 11. 00:57 - drkuktart

drkuktartpatrisaprovencebudapest01i.jpg

A novemberi szürke időjárást ellensúlyozandó üde színfoltként barátságos francia bisztró nyílt Budapesten Patrisa Provence személyében. Semmi erőltetett glamúr vagy túlontúl steril környezet, csupán egy apró meleg zug, ahol jó lenni. Nem hezitáltunk (sokat), leteszteltük!

drkuktartpatrisaprovencebudapest02.jpg

Alig két hónapja kezdtem szemezni egy olyan üzlethelyiséggel, amibe éppen és szépen lassan élet költözött. Nem tudtam még, hogy mi készül, de a letakart ablakokon át a csomagoló anyag közötti réseken azért éppenhogy be lehetett látni, amint elhaladt a bolt előtt az ember (ne úgy tessék elképzelni, hogy ott álltam és kukkoltam…). Ahogy szépen lassan lekerült a takarás és felfedte magát a pult és a pult mögötti szekrény, érzetem, itt valami biztató készül. Idővel kikerültek a virágkaspók, felkerült a felirat és élettel, apró tárgyakkal, családi és egyéb fotókkal telt meg a helyiség.

drkuktartpatrisaprovencebudapest03.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest04.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest05.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest06.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest07.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest08.jpg

Majd bő egy hónapja megnyitott a pékség-kávézó-bisztró, én pedig másodmagammal tervezgettem heteken át, hogy megnézem magamnak a helyet. Jelentem, egy hete el is jutottam, és nem csalódtam. Annyira nem, hogy immár két alkalommal is meglátogattam őket, és műkedvekő laikusként bizton állítom, hogy a kapucsínó tökéletes, a sült tea mennyei, a péksüteményeket fogyasztva pedig rögtön Franciaországban éreztem magamat. 

drkuktartpatrisaprovencebudapest09.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest10.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest11.jpg

Közel sem próbáltam ki mindent, de terveim között szerepel a szendvicsek és a saláták, valamint a krémek letesztelése is, hogy a macaronokról szót se ejtsek. Köztudott vagy sem, kattanásom, hogy ahol macaront látok, azt általában kipróbálom. Kutatom a tökéletes darabot (vannak is már jelöltjeim erre a megtisztelő címre), de nem állok ellen, ha a lista bővítéséról van szó, így tuti, hogy a Patrisa Provence-beli kétféle macaron is megmérettetik majd. A péksütemények és desszertek mindegyike Franciaországból érkező alapanyagokból készül. Ha valaki haza szeretne vinni egy formát öltött emléket a bisztróból, arra is van lehetőség, ugyanis nemcsak a kulináris finomságok, illetve a prémium delikát termékek eladók, de a kiállított bögrék, használati tárgyak némelyike is.  

drkuktartpatrisaprovencebudapest12.jpg

Fent a Csehországból érkező sült teák láthatóak, és bármennyire is meglepőnek hangzik a sült és a tea szó kombinációja - nekem legalább is teljesen újszerű volt ez a kifejezés -, rendkívül jól működik! 

drkuktartpatrisaprovencebudapest13.jpg

A falon azon képek egyike, amely nem a családi albumból került ki vagy legalább is nem kötötték az orromra azt, hogy Alain milyen ágon és hányad fokon rokon.

drkuktartpatrisaprovencebudapest14.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest15.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest16.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest17.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest18.jpg

A kétféle macaron közül fent látható az első verzió, és kettővel lejjebb a másik verzió. Mondanom sem kell, hogy már megint megéheztem...

drkuktartpatrisaprovencebudapest19.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest20.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest21.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest22.jpg

A bisztró sok kedves sarka közül az egyik leghangulatosabb szeglet: a kanapés zug.

drkuktartpatrisaprovencebudapest23.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest24.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest25.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest26.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest27.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest28.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest29.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest30.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest31.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest32.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest33.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest34.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest35.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest36.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest37.jpg

Ha már hangulatról és eltalált berendezésről beszélünk, van egy hely, aminek külleme és nívója még a legcsillivillibb fogadótérnél is beszédesebb: de fellélegezhetünk, mert a bisztróban ez a helyiség akár budoárnak is beillene. 

drkuktartpatrisaprovencebudapest38.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest39.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest40.jpg

drkuktartpatrisaprovencebudapest41.jpg

S, hogy honnan az ötlet? A tulajdonosok Provence-i látogatásuk során beleszerettek Franciaország ezen szegletébe, idén pedig - mindenki szerencséjére - végre elérkezettnek látták az időt arra, hogy nekünk is megmutassák azt, milyennek is látják ezt a francia vidéket. Engem meggyőztek és ennek mi lehetne ékesebb bizonyítéka mint, hogy a Patrisa Provence kétségtelenül szerezett magának egy újabb törzsvendéget szerény személyemben. Ahogy látom honlapjuk nincsen még, de ha szeretnél még a fentieknél is többet tudni róluk, kattints a közösségi oldalukra vagy nyisd rájuk az bisztróajtót a IX. kerület Lechner Ödön fasor 3. szám alatt. Ugye mondanom sem kell, hogy nehogy elfelejts beszámolni nekem az ott szerzett tapasztalataidról?

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Jó étvágyat! 

DRKUKTA

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy fodrasz élete Ausztráliában 2014.12.12. 07:55:07

Sajnos nagyon messze lakom itt Sydneyben de ahogy hazaerek az elso utam oda vezet majd. Imadom az ilyen hangulatu , izvilagu helyeket. Gratulalok a megalkotojanak.
Szeretettel
Renata
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása