Budapest Bägel Budapesten (BUDAPEST BÄGEL)

2014. augusztus 04. 22:28 - drkuktart

drkuktartbudapestbagel01.jpg

Annak ellenére, hogy még jó pár bejegyzést tartogatok Antwerpenről (a korábbiakat itt és itt és itt olvashatod), itthon sem áll meg az élet. Egy teszt, nem teszt, így már (hú) legalább kétszer jártam a Budapest Bägel háza táján, és mindkétszer kipróbáltam egy-egy bägelt is. Most pedig, hogy írom ezt a bejegyzést, kezdek megéhezni, pedig eszement az időpont ahhoz, hogy megint neki álljak étkezni.

I still have a couple of posts about Antwerp (you can read the previous ones here and here and here) however I already returned to Budapest. As life goes on after Tomorrowland as well, read my post about Budapest Bägel what I have already visited twice.    

drkuktartbudapestbagel02.jpg

Első alkalommal a bägellel, mint étekkel az Amerikai Egyesült Államokban találkoztam. Azóta nem nagyon ettem sehol, de nehéz is lett volna persze, ha a bägel nem elérhető sehol sem a kínálatban. A Budapest Bãgelt is kicsit nehezen találtam meg, ugyanis annyira kicsi és annyira jelölésmentes fizikai valójában (tisztelet a kivételnek: az üvegre ragasztott feliratnak), hogy többször is elmentem mellette. 

I ate bägel first time in the US. Since then I hardly had any possibility to eat bägel again. Budapest Bägel is a really small shop which is located close to the downtown of Budapest. It's hard to find it as almost no decoration or text highlights the shop except the black Budapest Bägel text on the window which is quite hard to notice. 

drkuktartbudapestbagel03.jpg

A hely szigorúan leülésmentes (ilyen szó nem volt ezidáig, de most úgy tűnik lett), ha nem nézzük a kirakat mögött található kis vízszintes felületet, valamint a bolt elé kitett fehér ülőkéket, amelyeknek inkább kellemes időjárás esetén veszsük hasznát. Nemcsak a homlokzatot, de a belső alapterületet nézve is aprócska az üzlet, gyakorlatilag 3-4 állóvendég fér el a rendelésfelvétel és az étel-ital kiszolgálás időtartamára, aztán fel is út, le is út.

Budapest Bägel is a really small place so you can ask your bägel and drinks only takeaway. You can eat and drink them in front of the shop in case of good weather and if you are lucky and nobody is sitting on the bench.   

drkuktartbudapestbagel04.jpg

drkuktartbudapestbagel05.jpg

drkuktartbudapestbagel06.jpg

Egy hónappal ezelőtt még a kirakatban folyt az avokádó csíráztatási hadművelet. 

My first visit was one month ago when the avocado project was going on behind the window. 

drkuktartbudapestbagel07.jpg

drkuktartbudapestbagel09.jpg

drkuktartbudapestbagel10.jpg

drkuktartbudapestbagel11.jpg

A bägelek minden reggel frissen sülnek az emeleten. Állagra meglehetősen tömöttek ezek a pékáruk, van rajtuk mit rágni, nem omlanak szét két rágást követően a szájban. Elsőre ezen meglepődtem, aztán alkalmazkodtam a körülményekhez. A masszív alapanyagot lágyítja a tömérdek töltelék.

Bägels are baked every day on the first floor. Don't expect that the bägels are crispness. It was a bit stange for me at first time, comparing to the bägels what I ate in the US.  

drkuktartbudapestbagel12.jpg

Az üzletben kapható kézműves sörök.

Handmade beers are also available in the shop.

drkuktartbudapestbagel13.jpg

Ilyen az, amikor nem Te ülsz a lócán és nem Te eszed a bägeledet ott. 

This is the situation when the bench is taken in front of the shop and you have no chance to sit down with your food. 

drkuktartbudapestbagel14.jpg

A bolt, a berendezés és a kellékek mentesek mindenféle sallangtól. Kifejezetten tetszik, hogy az elviteles pohárra, zacskóra stb. egyszerűen csak rányomták a logót.

The equipment of the shop is really minimalist. I really like their takeaway cups and bags on which their logo is printed.

drkuktartbudapestbagel15.jpg

Bocs, tévedtem, van szék bent is.

A lonely chair in the shop.

drkuktartbudapestbagel16.jpg

Első alkalommal nem kívántam a húst, így (többek között) avokádóval (és egyéb salátával, zöldségekkel) töltött (vegetáriánus) szezámmagos bägelt ettem. Nekem bejött, nem fukarkodtak az avokádóval, amit imádok, így ami avokádóval készül az nálam már nyert. 

First time I tried their bägel which was filled inter alia by avocado. As I love everything which is made from or with avocado, I liked this bägel as well. 

drkuktartbudapestbagel17.jpg

drkuktartbudapestbagel18.jpg

Második alkalommal emellett a pármai sonkás finomság mellett döntöttem. Itt sem fukarkodtak a hozzávalókkal, legyen annyi elég, hogy képtelen voltam az egészet betermelni, pedig az étvágyamra általában nincsen panasz.

I ordered bägel with prosciutto di Parma at my second visit. The bägel was filled inter alia with proscuitto, cream, ruccola and tomato. Generally I can eat really well, but it was so big, I wasn't able to eat the whole bägel.

drkuktartbudapestbagel19.jpg

drkuktartbudapestbagel20.jpg

A bãgel hadtest. 

Army of bägels.

drkuktartbudapestbagel21.jpg

Ami plusz pont - és ezt minden helyen keresem - a Budapest Bãgelben friss és százszázalékos gyümölcslevek is kaphatóak, amit igény esetén szódavízzel higítanak. Szilvalevet választottam, és meggyőzött. Isteni volt. 

I really like that they sell fresh fruit juices as well. I chose fresh plum juice which was heavenly tasty. 

drkuktartbudapestbagel22.jpg

drkuktartbudapestbagel23.jpg

Avodkádóval töltött bägel mégegyszer.

Bägel, filled with avocado.

drkuktartbudapestbagel24.jpg

Második látogatásom alkalmával az avokádó csíráztatási projekt már beköltözött a bolt sötétebb sarkába, átadva a helyét egyéb palántáknak az ablakban. Amint azt a fenti képen is láthatjátok, az egyik mag kicsírázott. Hajrá-hajrá kicsi csíra!

At the second time when I visited Budapest Bägel the avocado project was going on a darker part of the shop and one of the seeds already germinated. 

drkuktartbudapestbagel25.jpg

A pármai sonkás bägelem és elviteles pohárkában a szilvalevem.

My bägel with prosciutto di Parma and my plum juice. 

drkuktartbudapestbagel26.jpg

Miután helyben fogyasztásra kissé korlátozottak a lehetőségek, elvitel esetén ilyen egyszerű, de pofás papírzacskóban kapod az útravalódat nagyadag szalvétával megtámogatva.

If you don't eat your bägel direct after you left the shop, you get a nice and minimalist paper bag on which Budapest Bägel's logo is printed.

drkuktartbudapestbagel27.jpg

drkuktartbudapestbagel28.jpg

drkuktartbudapestbagel29.jpg

drkuktartbudapestbagel30.jpg

Ha Te is ellátogatnál hozzájuk, lesd meg a közösségi oldalukat vagy keresd őket Budapesten a Kálvin térhez közel a Baross utcában.
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.
Szép napot!

If you are interested in visiting them then check their Facebook timeline here or visit them in Baross street (Baross utca) close to Kálvin square (Kálvin tér) in Budapest.

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

 

DRKUKTA

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.08.06. 19:45:40

nincs is jobb mint reggelire egy sör :)
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása