Tomorrowland 2014 (TENTH ANNIVERSARY OF TOMORROWLAND)

2014. július 30. 08:27 - drkuktart

drkuktarttomorrowlandten27.jpg

Lélekben pár hete már treníroztam magamat Tomorrowland tizedik "születésnapjára", amely alkalomból az egyébként általában három napos fesztivált idén két egymást követő hosszú hétvégén rendeztek meg. Minthogy mi a második hétvégén vettünk részt, így igyekeztem nem megnézni az első hétvégéről készült képeket, hogy legyen min meglepődni. Figyelem, bár a lényegre szorítkoztam, mégis extra hosszú bejegyzés lett belőle, ezért inkább keveset írok, beszéljenek a képkockák. (For English read more.)

I was preparing for Tomorrowland for more weeks. However I wanted to write only about the really important moments, I was not able to keep it short and simple. Follow me and check how was the festival.drkuktarttomorrowlandten02.jpg

A karkötők pár hete érkeztek meg, egyenként ilyen kis pofás dobozokba csomagolva. A doboz mellett kicsiny borítékban lapult a kulcs, ami a dobozt nyitja. 

The bracelets were delivered a few weeks ago in nice boxes. You also got a small envelop which contained the key of the box.

drkuktarttomorrowlandten03.jpg

A dobozban pedig világító minta mellett ott rejtőzött a karkötő, amit aktiválni kellett. Plusz infó, hogy  karkötőt led lámpákkal látták el. Továbbá amennyiben hozzáférést adtál a Facebook profilodhoz vagyis aktiváltad az ismerkedős funkciót, abban az esetben, ha a fesztiválon olyan személlyel találkoztál, aki még nem ismerősöd a Facebook-on, akkor a karkötőtök "összeérintésével" a közösségi háló bugyraiban is egymásra találhattatok. Ezt a funkciót nem próbáltam, nem tudom, hogy működött-e, és azt sem, hogyha véletlenül csápolás közben adott a karkötőd egy másik karkötőnek eszkimó puszit, akkor is elválaszthatatlanul beleívódtatok-e egymás közösségi profiljába. Mindenesetre már csupán maga a csomagolás is ötöst kapott tőlem.

After you opened the box, you had to activate your bracelet.

drkuktarttomorrowlandten01.jpg

drkuktarttomorrowlandten04.jpg

A bejárat. Az első hétvége 2014. július 18-19-20-ára, míg a második 2014. július 25-26-27-ére esett. A fesztivál állandó színhelye az Antwerpen és Brüsszel között található Boom. Érdekesség, hogy a város állandó lakossága egy hozzávetőleg tizenhatezer fő, ami a fesztivál három napja alatt összesen mintegy száznyolcvanezer ideiglenes látogatóval bővül (jelenleg kb. háromszázhatvanezer emberrel számolnak).

The entrance. The first weekend was on 18-19-20 July, 2014 and the second one was on 25-26-27 July, 2014. The festival is organized in Boom which is a Belgian city between Antwerp and Brussels. Boom's total population is approximately 16.000 inhabitants. Approximately 180.000 tickets were sold for each weekend of Tomorrowland.

drkuktarttomorrowlandten05.jpg

S íme különös perspektívából az első napi játszóruhám és a titkos zsebbel rendelkező csodaszép Ju Ninelle fesztivál táskám. A képek egyébként egy pici kompakt géppel készültek, miután a fesztivál területére a vendégeknek tilos volt nagy (semi professional vagy professional) fényképezőgépet bevinni.

That's what I wore first day. I want to highlight my backpack which is made for festivals by Ju Ninelle. I took all pictures by compact camera as the attendants were not allowed to bring (semi) professional equipment in Tomorrowland. 

drkuktarttomorrowlandten06.jpg

A fesztivál területén - évről-évre legalább a színkódot illetően megújuló - műanyag kuponokkal lehet fizetni, amelyeket vagy megrendelsz előre (és akkor kapsz hozzá egy tasakot is, azaz Boozebag-et) vagy a fesztivál területén veszel meg (euróért, készpénzben). Miután ez a fizetőeszköz, így kézenfekvő volt, hogy a táskám hátsó, lopásbiztos zipzáros rejtett zsebében helyezzem el a kuponokat. Egy kupon kettő eurónak felel meg. A kuponokon középen található metszésnek köszönhetően a kupon könnyebben felezhető.

You can pay by coupons in Tomorrowland. The coupons are made from plastic and one coupon is equal with two euro. If you preordered coupons, you got a Boozebag beyond the coupons. I put my Boozebag into the secret pocket which is located on the back of my festival backpack. 

drkuktarttomorrowlandten07.jpg

Tomorrowland helyszne amikor éppen nem az álomfesztiválnak ad helyet, akkor a helyszín tavas-fás-erdős játszótérrel felszerel parkként, rekreációs területként funkcionál. A biztonsági ellenőrzést és a beléptetést követően utunk egy irányba, a színpadok felé vezetett.

Tomorrowland is organized on a recreation area in Boom. After passing the security control and entering the festival we were walking towards the stages.

drkuktarttomorrowlandten08.jpg

drkuktarttomorrowlandten09.jpg

drkuktarttomorrowlandten10.jpg

Tomorrowland idei térképe. Ugyanez lapult piciben a Boozebag-ben, hátán mind a három nap műsorával. A 12-es szám a nagyszínpadot jelöli.

The current map of Tomorrowland. You can find the Main Stage under No. 12. The same map was provided to us in small size together with the Boozebag.

drkuktarttomorrowlandten11.jpg

Háttérben az óriáskerék (Cloudrider avagy Diamond wheel), ami kb. 55 méter magas, 290 tonna nehéz és, amit 25.000 led égő díszit.

You can see the ferris-wheel (Cloudrider or Diamond wheel) in the background. The Cloudrider is approximately 55 meters high, 290 tones and decorated by 25.000 led lights.

drkuktarttomorrowlandten12.jpg

A tavakban tilos a fürdés. Ezt a tilalmat és a meleget ellensúlyozandó viszont folyamatos a vízpermet a fesztivál bizonyos területein. A tilalmat komolyan kell venni, a második nap kiutasítottak egy figurát, aki azt hitte, hogy a tiltó tábla csak dekoráció, s megmártotta habtestét az egyik tóban.

It's forbidden to go in or swim in the lakes. 

drkuktarttomorrowlandten13.jpg

drkuktarttomorrowlandten14.jpg

drkuktarttomorrowlandten15.jpg

drkuktarttomorrowlandten16.jpg

A központi színpad (mainstage avagy nagyszínpad) hátsó része, amely a fesztivál területén található egyik olyan térrel határos, amely körül ételt és italt áruló bódék sorakoznak. 

The back of the Mainstage.

drkuktarttomorrowlandten17.jpg

A nagyszínpadra való rálátás annak a széléről.

The view of Mainstage from its side.

drkuktarttomorrowlandten18i.jpg

Eszméletlen dekoráció, látvány, technika, felkészültség, csoda. 

Unbelievable decoration.

drkuktarttomorrowlandten19.jpg

Tomorrowland egésze egy dombos-völgyes területen helyezkedik el. A szervezők gondosan ügyeltek a legkisebb káosz kiküszöbölésére is, így például a főbb utakon csak egyirányban lehet haladni a fesztivált területén. Az eligazodást nemcsak a közlekedésből jól ismert behajtani tilos/egyirányú út táblák, de biztonsági őrök is segítik. A nagyszínpad is egy völgyben helyezkedik el, így vagy lépcsőn vagy a kijelölt lankás úton közelítjük meg. 

You can reach the main stage if you walk down the stairs.

drkuktarttomorrowlandten20.jpg

A nagyszínpad és Yves V (az a picike kis emberi lény fehér pólóban ott az arc alatt). 

The Mainstage and Yves V (that little human being in white T-shirt).

drkuktarttomorrowlandten21.jpg

drkuktarttomorrowlandten22.jpg

Jack (igen, ez a neve, bár Százhalombattáról származik, távolabbi eredete - pl. Kína? - ismeretlen ) a kecske.

Jack the goat. He is from Hungary (Százhalombatta), but I am suspicious whether he was made in China (?).

drkuktarttomorrowlandten23.jpg

Visszatérő gyermekláncfű tetkó. Nem egy emberen láttam majdnemhogy azonos motívumot.

Tattoos.

drkuktarttomorrowlandten24.jpg

drkuktarttomorrowlandten25.jpg

Tomorrowlandben kapható ételkínálat egy része. A fesztiválozók többek között választhatnak az olasz, koreai, ázsiai ételek, belga sültkrumpli-csokoládé-waffel-steak, hamburgerek, gluténmentes és vegetáriánus ételek, sushi, frozen joghurt, friss gyümölcs és saláta közül.

Tomorrowland offered different types of food for the people of Tomorrowland. We could choose inter alia Italian, Korean, Asian food, Belgian fries, Belgian chocolate, Belgian waffles, Belgian steak, hamburgers, sushi, vegetarian and gluten free foods, frozen yoghurt, fresh fruit and salads.

drkuktarttomorrowlandten26.jpg

drkuktarttomorrowlandten28.jpg

drkuktarttomorrowlandten29.jpg

A kis szerény… Aftermovie is here...

Man of no pretension… Aftermovie is here...

drkuktarttomorrowlandten30.jpg

Mindenki azzal csápolt, ami éppen a keze ügyébe került. Nem egy mankós, bekötözött lábú elszánt fesztiválozó jött velünk szembe a három nap leforgása alatt. A háttérben a pici pont immár nem Yves V, hanem Avicii.

Everybody was clapping and waving with something. During the three days we saw more people who was walking with a pair of crutches. You can see Avicii in the background.

drkuktarttomorrowlandten31.jpg

Fesztiválhajak. A virág még tartja magát.

Hairstyles.

drkuktarttomorrowlandten32.jpg

drkuktarttomorrowlandten33.jpg

drkuktarttomorrowlandten34.jpg

drkuktarttomorrowlandten35.jpg

Avicii.

Avicii. We were lucky because he stepped up only in the second weekend.

drkuktarttomorrowlandten36.jpg

drkuktarttomorrowlandten37.jpg

drkuktarttomorrowlandten38.jpg

Amit idén pluszban, voucherrel kipróbáltunk az a 'Bubbles with a view' elnevezésű szösszenet volt. Az egész lényege az volt, hogy befizettél előre egy (vagy több) üveg pezsgőre, amelyet eperrel egyetemben a nagyszínpaddal szemben emelt egyik építményben fogyaszthattál el karöltve a barátaiddal, s közben élvezhetted a muzsikát, fényeket, hangulatot, lábaid előtt hömpölygő tömeget, ritmusra villódzó, színváltó karpántok tengerének látványát. Nem kicsit volt jó. Armin van Buuren-t követően, Dimitri Vegas & Like Mike-ot már onnan néztük végig.  

This year we tried the Bubbles with view. We had to preregister ourselves and we got voucher for one (or more) bottle(s) of champagne. For one voucher we got a bottle of bubbles and a plate of strawberries and an exclusive view of the Mainstage. We were dancing 'above the Mainstage' and enjoying the show of Dimitri Vegas & Like Mike. It was awesome!

drkuktarttomorrowlandten39.jpg

drkuktarttomorrowlandten40.jpg

Jack, a kecske partiállattá avanzsált. Miután csápolni 'kötelező', így nem árt, ha hozol magaddal valakit, aki partner ebben. Jack, a kecske csendben tűrte a megrázkódtatást, majd az első nap végén a Bubbles with a view keretén belül kilehelte kicsiny lelkét a jobb hátsó lábán ejtett cigaretta csikknek 'köszönhető' lyukon keresztül. Szegény pára.

Jack the goat was drinking with us. During the night he was injured by a cigarette and 'went to sleep'. 

drkuktarttomorrowlandten41.jpg

drkuktarttomorrowlandten42.jpg

drkuktarttomorrowlandten43.jpg

drkuktarttomorrowlandten44.jpg

drkuktarttomorrowlandten45.jpg

Tomorrowlandbe egy-egy napra, de három napra is érdemes lenézni, már, amennyiben jegyhez jutottál. Idén úgy döntöttünk, hogy több legyet ütünk egy csapásra, így Antwerpenben szálltunk meg a Központi Vasútállomás szomszédságában. Antwerpen-Boom mindössze huszonöt-harminc percre vannak egymástól, ami nem tűnt vészesnek. Ezt megerősítve a buszjárat Antwerpenből (hétköznap a Tomorrowland karpereccel ingyenes, hétvégén 3 euró per fő) mindössze cirka huszonöt perc alatt Boomban tesz le Tomorrowland főbejárata előtt. Ehhez képest a visszaút nem egy leányálom. A fesztivál péntek-szombat déltől hajnali egyig volt nyitva, míg vasárnap déltől éjfélig. A vonatok is a nyitvatartási időhöz képest lettek beütemezve (közvetlen buszjárat éjszaka már nincsen Antwerpenbe). A fesztiváltól kis gyaloglással értük el a Boom-i vonatállomásra ingyenes transzfert jelentő buszokat. Az ám, de az első vonat 1.45-kor indult el, így hiába léptünk le pénteken éjfélkor, csak kettő után pár perccel érkeztünk Antwerpenbe. Az ott lakók kivételével autóval senkinek sem lehetett a városba behajtania a lakosok nyugalmának biztostása érdekében.

You could reach Tomorrowland by bus or train. We had our hotel in Antwerp so we took the bus which took us in front of the main entrance of the festival. After the festival we travelled back by train. It was not allowed to drive in the town by car except of the inhabitants of Boom.

drkuktarttomorrowlandten46.jpg

Második nap, frissen-kipihenten érkeztünk egy kellemes városlátogatást követően Antwerpenből Boomba. Jack, a kecske - köszönhetően szakszerű beavatkozásomnak, valamint annak, hogy ismét levegőt leheltünk belé - szintén velünk tartott. Figyelemmel arra, hogy esőre készültünk ez a Primark-ból beszerzett bokacsizma kitűnő választásnak tűnt koradélután, de nem úgy este, figyelemmel arra, hogy esni nem esett, viszont meleg volt, és a gumi, mint tudjuk nem a légáteresztő képességéről híres. Ám ezt a problémát is orvosoltuk, aggodalomra semmi ok, a lábam minden egyes 'alkotórészével' együtt épen megúszta.  

Second day. We arrived to Boom from Antwerp again after a nice sightseeing. Jack the goat came with us as well because we saved his life with plasters. We expected rain so I was wearing my short Wellington boots of Primark. It didn't rain so the boots weren't a good choice.

drkuktarttomorrowlandten82.jpg

Jack, a kecske sérült lába.

Jack the goat and his injured leg.

drkuktarttomorrowlandten47.jpg

Q-Dance. Nem az a csepegős-érzelgős elektronikus muzsika.

The Q-Dance stage.

drkuktarttomorrowlandten48.jpg

drkuktarttomorrowlandten49.jpg

drkuktarttomorrowlandten50.jpg

A koncepció és a látvány tökéletes elegye. Szinte minden húsz percben hullik valam az égből, az előadón túl szórakoztatja a népet.

It was crazy that the festival continually provided balls, fireworks and other party stuffs for the attendants in order to enjoy the party.

drkuktarttomorrowlandten51.jpg

Jack, a kecske meglátta azt a gumifigurát, akivel nem lesznek puszipajtások.

Jack the goat and his enemy.

drkuktarttomorrowlandten52.jpg

drkuktarttomorrowlandten53.jpg

Ötletekből nincs hiány.

Many nice ideas. 

drkuktarttomorrowlandten54.jpg

drkuktarttomorrowlandten55.jpg

Super You & Me keretében (az Operah színpadon) Martin Solveig.

Super You & Me: Martin Solveig on the Operah Stage.

drkuktarttomorrowlandten56.jpg

Aki nem hozta a zászlóját, az vett egyet (fenti képen balra lent: Tomorrowland zászló, amit a helyszínen lehetett pár tíz eurót leperkálva megvásárolni).

If somebody wasn't well prepared and didn't take his own flag, he could buy one in the Tomorrowland store for approximately 35 euros.

drkuktarttomorrowlandten57.jpg

drkuktarttomorrowlandten58.jpg

drkuktarttomorrowlandten59.jpg

Az Operah színpad háttérben a Cloudrider-rel.

The Operah Stage and Cloudrider.

drkuktarttomorrowlandten59i.jpg

Tündérnek öltözött lányok osztogattak "bölcsesség" tekercseket.

Girls who were dressed like fairies, gave us little papers. All paper contained a wisdom.

drkuktarttomorrowlandten60.jpg

drkuktarttomorrowlandten61.jpg

Kebab.

Kebab.

drkuktarttomorrowlandten63.jpg

A tűzijátékok, színes füst effektek, fényjátékok itt mindennaposak. Csodálatos egyveleg, minden pillanatban van mire rácsodálkozni. Ezzel a tűzijátékkal egyidejűleg a hátunk mögött szintén egy másik tűzijáték ejtett ámulatba. Körbe-körbe forogtunk, hogy ey pillanatot se mulasszunk el. 

Fireworks. 

drkuktarttomorrowlandten64.jpg

drkuktarttomorrowlandten65.jpg

drkuktarttomorrowlandten66.jpg

Fent az Operah színpad és a Cloudrider előtt, a levélalaku napellenzők árnyékában (a képen este van, de ez ne tévesszen meg senkit, amikor süt a nap a levelek tényleg takarnak, részben) az egyik étkezésre szolgáló placc bújik meg. Ha jól megnézitek, még a kuka is virágalakú, és elméletben szelektív hulladékgyűjtésre kijelölt.

This square is only one of the squares of Tomorrowland which is surrounded by food and drink stalls. The trashcan is designed as well.

drkuktarttomorrowlandten67.jpg

drkuktarttomorrowlandten68.jpg

A Radio Modern kicsinyke színpada a felszín alatt egy pincéhez hasonlító üregben.

The Radio Modern stage looks like a cellar. 

drkuktarttomorrowlandten69.jpg

Kifejezetten erre az alkalomra készítették ezt a főként fapallókbó, részben üvegbőll álló, ám fémpilléreken nyugvó hidat (Tomorrowland Bridge) is. Több hónappal a fesztivál előtt a résztvevők a regisztrált e-mail címükön felhívást kaptak arra vonatkozóan, hogyha kedvül tartja kreáljanak egy szöveges-képes üzenetet, amelynek hídra törénő felvéséséről Tomorrowland gondoskodik. A kihívásra a közösségi média egyik platformján csoport is alakult.

The Tomorrowland Bridge which was made only for the tenth anniversary. If you were lucky your message (or drawing) was written on the bridge. 

drkuktarttomorrowlandten70.jpg

Az esténk ismét a nagyszínpadnál ért véget. 

We closed our second day at the Mainstage again.

drkuktarttomorrowlandten71.jpg

Ezernyi villogó ledlámpa az emberek karkötőibe beépítve. A lámpácskák a zene ritmusára és a környező fényekkel harmonizáló színekben (piros-kék-türkiz színben) villantak fel.

Lighting bracelets.  

drkuktarttomorrowlandten72.jpg

drkuktarttomorrowlandten73.jpg

drkuktarttomorrowlandten74.jpg

drkuktarttomorrowlandten75.jpg

Még ahol nem volt "semmi" ott is volt "valami", ha más nem is, egy érzés, hogy misztikus világból araszolunk kifele a kapu felé, köszönhetően a fák tövében és törzsén elhelyezett fényeknek. 

Tomorrowland provides the feeling you are in a fairytale. 

drkuktarttomorrowlandten76.jpg

Harmadik nap, mit nekünk eső, biztos nem fog esni (de esett). A vész esetére bekészített (kék) poncsók jól elférnek a (színében harmonizáló) csodatatyómban. 

The third day. We didn't expect rain, but it was raining. We had our ponchos in my wonder bag.

drkuktarttomorrowlandten77.jpg

Smirnoff Sound Union. A Vodakaház és kilátás a Vodkaházból.

Smornoff Vodka House and the view.

drkuktarttomorrowlandten78.jpg

drkuktarttomorrowlandten79.jpg

A Grand Theatre a Smirnoff házzal szemben lévő félszigetszerűségen kapott helyet, s mindig tömve volt.

The Grand Theathre was always full in front of the Smirnoff Vodka House. 

drkuktarttomorrowlandten80.jpg

Mateke egyet jelent a 'baráttal'. Barát a földön.

Mateke means 'friend' in Dutch.

drkuktarttomorrowlandten81.jpg

drkuktarttomorrowlandten83.jpg

drkuktarttomorrowlandten84.jpg

drkuktarttomorrowlandten86.jpgA fenti képen tipikus belga gyorséttermi húskreálmányok (nem a pizzára gondolok, ha valaki netalántán megkérdezné...), amelyek ránézésre szerintem nem kifejezetten szépek (persze mit gondolhatnak a mi hurkáinkról a külföldiek, hiszen azok sem a szépségükről híresek), viszont ízletesek. A gombócka 'een boulet' névre, míg a kolbász formájú 'cervela' névre hallgat. A cervela pedig nem zsírban, hanem andalúz (andalouse)  szószban tocsog.

Belga fast food. They don't look good but tasty. The ball is called ten boulet and the sausage is called cervela.

drkuktarttomorrowlandten87.jpg

'Full extra' volt a kiszolgálás a vizesblokkban is. Nemcsak, hogy mindig volt wc papír a konténeres, ám vízöblítéses angol vécékben, ivóvíz és folyékonyszappan a kézmosóknál, de gondoskodtak a megfáradt és nem minden körülmények között rózsaillatú fesztiválozók dezodorálásáról is, avagy az elszabadult hajtincsek fixálásáról is. Engem ez már korábban megnyert, kérünk ilyen vizesblokkot a hazai fesztiválokra is.

Nice surprise that the toilet was never out of toilet paper. If you anted to refresh yourself you got deodorant or hair spray as well.

drkuktarttomorrowlandten88.jpg

Folyamatos időjárás előrejelzés.

Weather forecast.

drkuktarttomorrowlandten89.jpg

A Lotto Dream Island.

Lotto Dream Island.

drkuktarttomorrowlandten90.jpg

A majd' egy órán keresztül zuhogó esőt a Garden of Madness-ben húztuk ki, ahol éppen a belga Regi zenélt, illetve locsolta pezsgővel az első sorban állókat. A sátor érdekessége, hogy teljes egészében egy tó közepére épült, illetve, hogy a mennyezetről alácsüngő, valamint a színpadot dekoráló virágok élő növények, amiket természetesen minden nap locsolni kell.

We spent our time in the Graden of Madness while it was raining. The Belgian Regi was playing on the stage. The Garden of Madness is built over a lake with real flowers in bloom and hanging throughout the tent.

drkuktarttomorrowlandten91.jpg

drkuktarttomorrowlandten92.jpgdrkuktarttomorrowlandten93.jpg

drkuktarttomorrowlandten94i.jpgdrkuktarttomorrowlandten95.jpgdrkuktarttomorrowlandten99.jpg

drkuktarttomorrowlandten100.jpg

Vissza a nagyszínpadra Steve Angello-hoz, majd David Guetta-hoz.

Back to the Main Stage. Steve Angelo, after David Guetta was playing their dj sets.

drkuktarttomorrowlandten101.jpg

drkuktarttomorrowlandten102.jpg

Majdnem mindenki ki szeretne tűnni valamivel a tömegből.

Almost everybody wants to be unique.drkuktarttomorrowlandten96.jpg

drkuktarttomorrowlandten97.jpg

drkuktarttomorrowlandten98.jpg

Buborékok.

Bubbles are everywhere.

drkuktarttomorrowlandten103.jpg

drkuktarttomorrowlandten104.jpg

A szó szoros értelmében mindenütt különféle formájú, színű, méretű gombák és vízililiomok "nőnek".

There are literally mushrooms and water lilies everywhere in all shapes, colors and sizes.

drkuktarttomorrowlandten105.jpg

drkuktarttomorrowlandten106.jpg

drkuktarttomorrowlandten107.jpg

Az ikonikus Tomorrowland felirat és egy, a baloldalon szerényen megbújó torta.

The iconic Tomorrowland sign and a small cake on the left side.

drkuktarttomorrowlandten108.jpgdrkuktarttomorrowlandten109.jpg

Bár lehetetlen mindenhol ott lenni és mindent kipróbálni, mi azért törekedtünk mégis ekként cselekedni. Az órisákerékre például negyedszerre jutottunk fel, holott volt előfoglalásunk, de kétszer tűzjáték miatt, egyszer pedig a vihar közeledtére tekintettel zárták le. Utolsó nap este mégis feljutottunk, és csodálatos látványban volt részünk (négyszer is, miután ennyiszer fordult körbe a kerék, amíg fent voltunk), amit a lenti zárókép ugyan nem támaszt alá (hipp-hipp hurrá a kompakt gépeknek), így tessék csak szimplán elhinni nekem.

We didn't give up hang out in the clouds in the Cloudrider, however the circumstances hindered us more times. Twice the Cloudrider was closed because the fireworks and one time because the storm. When we were in we had a beautiful view however you cannot see it on the next picture, thanks to the compact camera.

drkuktarttomorrowlandten110.jpg

Ha figyelemmel szeretnéd követni a Tomorrowland-i történéseket, javaslom, hogy klikkelj ide, a hivatalos honlapot pedig itt találod. A tavalyi fesztiválról készült (rövidebb) bejegyzésemet itt olvashatod.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you are interested in Tomorrowland, follow them here. You can find their official website here. If you are interested in how was the festival last year, click here.

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra szigorúan tilos a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása