A 10 LEGOLVASOTTABB BEJEGYZÉS 2014-BEN (Top 10 posts of 2014)

2014. december 31. 11:01 - drkuktart

drkuktartendoftheyearii.jpg

Íme a tíz legolvasottabb bejegyzés ebből az évből. Köszönöm, hogy megtiszteltek bizalmatokkal és látogatjátok a blogot! Találkozunk jövőre! (For English read more.)

The following blog posts are in the top ten this year. Thanks for your trust and visit! Meet you in 2015!

#Budapest Cukrászda (COSY CONFECTIONERY IN THE HEART OF BUDAPEST)

drkuktartbudapestcukraszda27a.jpg

Bejegyzés Budapest nyolcadik kerületében található aprócska, ám annál autentikusabb cukrászdáról, amit évtizedek óta a Bródy Sándor utcában üzemeltetnek. Semmi felesleges flanc, annál finomabb sütik és kedves kiszolgálás. A jelek szerint ez az írás keltette fel leginkább a figyelmeteket. Ha még nem olvastátok vagy még egyszer átfutnátok, kattintsatok ide

This post was written about a quite small confectionery, located in 8th district of Budapest for more than thirty years. No unnecessary design, but tasty cookies and cakes and nice service. This post was read by the most people. If you haven't read it yet or just want to repeat, click here.

#2 Kóborlás Kőbányán kövek között (VISITING THE CELLAR SYSTEM OF KŐBÁNYA)

drkuktartkobanyaipincerendszer20.jpg

A második legolvasottabb bejegyzés idén a Kőbányai Pincerendszerről szólt, amit a Kulurális Örökség Napjain volt alkalmam igencsak részben bejárni. Több évszázados, mészkőbe vájt járatok, amiket a mészkő kitermelésnek köszönhetünk. Kezdetben a hálás utókor bortárolásra, majd sörgyártáshoz és egyéb élelmiszeripari tevékenységekhez használta ezeket a járatokat. Manapság kihasználatlanul állnak és az egyre emelkedő, szintén ki nem használt talajvíz szépen lassan feltölti az egészet. A teljes bejegyzést itt találod.

The second most visited post was about the cellar system of Kőbánya, the 10th district of Budapest. This system is more than 100-200 year-old and after the mine had been closed, the system was used wine storing and later by the beer manufacturers. Nowadays nobody uses them and many rooms of cellar system are under water now which can be visited by guided diving tours. You can read the whole post here.

#3 Lenyűgöző föld alatti világ Tordán (IMPRESSIVE SALT MINE IN TORDA)

drkuktarttordaisabanyaerdely01.jpg

Rendkívüli vonzódásunkat a föld alatt található üregekhez, támasztja alá az, hogy a harmadik legolvasottabb bejegyzés címével az Erdélyben található Tordai Sóbánya büszkélkedhet. Fantasztikus, már-már sci-fi-be illő fények és elrendezés. Ha ki hagytátok, mindenképpen lessétek meg itt a képeket. Nem fogtok csalódni!

People are curious about hidden places like the salt mine in Torda, Transylvania. Thanks for the mysterious rooms and lights this place looks like a place from another planet. If you've missed it previously, don't miss it again and check the photos here!  

#4 Csodabüfé Balatonszemesen (WONDER BUFFET IN BALATONSZEMES) 

drkuktartandrasbufe08.jpg

Szeretünk enni. Mégha a vélemények meg is oszlanak bizonyos helyekről, a számok beszélnek. A negyedik legolvasottabb bejegyzés a balatonszemesi Andrés Büféről írt bejegyzés volt. A teljes bejegyzést itt éred el.

People like eating. Independently from different opinions, the numbers speak. The fourth of the top ten was written about the András Buffet (András Büfé) in Balatonszemes at Lake Balaton. Check the full article here.

#5 Vasárnapi séta a Budaörsi Állatmenhelyen (ANIMAL SHELTER IN BUDAÖRS)  

drkuktartallatmenhely10.jpg

Szeretjük az állatokat is. Természetesen az eredendően állatnak született állatokról beszélek és tisztelet itt is a kivételnek. Ötödik a sorban, a szívemben pedig az első helyen áll a Budaörsi Állatmenhelyen tett önkéntes munka szalagcím alatt futó kutya után futásról (leánykori nevén kutyasétáltatásról) írt bejegyzés, amelynek főszereplői közül Duraszel és Enerdzsájzer azóta hála az égnek gazdára találtak. Repetázni érdemes, pörgessétek át az irományt itt.

We love animals. Animals, who were born as animals. The fifth most popular post was written about the animal shelter in Budaörs (Budaörsi Állatmenhely) about our voluntary dog walking (voluntary running). It was a lovely experience and two of the main characters (in the Hungarian text I called them Duraszel and Enerdzsájzer) were adopted by people since then, so they've left the shelter for luck. Check the full article here.

#6 Eldugott Wiener Schnitzel lelőhely Bécsben (HIDDEN WIENER SCHNITZEL PLACE IN VIENNA) 

drkuktartwienschnitzelwirt08.jpg

A hatodik helyen ismét a hasunknak kedveztünk, és a bejegyzés hatására számos tippet kaptam hol lehet még jót schnitzelezni Bécsben. Nem titok, ez a bejegyzés egy eldugott bécsi bécsi szelet vendéglőről íródott, ahol már sokadjára jót ettünk. A teljes cikket itt találod.

Again and again: eating. On the sixth place we welcome the post about a Wiener Schnitzel Restaurant in Vienna. I've visited it many times and I wasn't disappointed for a second. Read the full post here

#7 Felfedező túrán a Hunyadi téri vásárcsarnokban (DISCOVERING MARKET HALL NO. 4 OF BUDAPEST IN HUNYADI SQUARE)

 drkuktartbudapesthunyaditerivasarcsarnok43.jpg

Piacra járni is imádok, így igencsak örülök, hogy az első tízben a Hunyadi téri vásárcsarnokról írt bejegyzés is helyet kapott. Nyüzsgő piac mind kint az őstermelői részen, mind bent az omladozó épület ölelésében. S, ha bár a bejegyzésnek nem volt negatív felhangja, mégis sokan megvédtétek (tőlem) a vásárcsarnokot, amit szintén boldogan konstatáltam, hiszen szépen mutatja, hogy a csarnokot megbecsülik az odajárók. A teljes posztot itt keresd.

I love shopping at markets, rather than in supermarkets or shops. That's why I'm really glad because one of my post, written about the Market Hall No. 4 at Hunyadi square (Hunyadi téri vásárcsarnok) is included in the top 10 of 2014. Crowded and beloved market hall and market independently from the bad condition of the lovely building. Read the full post here

#8 Kávézz az Esztergomi Bazilikában! (CAFE IN ESZTERGOM BASILICA) 

drkuktartesztergombazilikabelul20.jpgA jelek szerint az Esztergomi Bazilikában fent található kávézóról szóló írásom volt az, ami leginkább meghökkentette a kedves publikumot, ugyanis erről a helyről igencsak kevesen tudtatok. Számtalan megosztás, és hitetlenkedő kérdés a témában. Gyönyörű panoráma (főleg a vihar közeledtével, mert mint tudjuk, Párkány önmagában nem igazán nyújt lenyűgöző látványt), finom kávé, és ez még csak a kupolába vezető út fele. Kell ennél több? A képeket és a részletesebb tudnivalókat itt olvashatod.

Many of you haven't heard about the Café in Esztergom Basilica. The post has been shared many times and many of you were asking me with doubt whether that's real? Impressive view (especially when the thunder is coming, however the view of Párkány isn't that nice), good coffee and it's only at the half of the way to the cupola. Do you need more? You find the photos and more information here.  

#9 SZEBB NAPOKAT IS LÁTOTT MÁR: A DREHER VILLA (Dreher villa in Kőbánya) 

drkuktarthavasdrehervillakobanya14.jpg

A kilencedik helyen szintén egy kőbányai vonatkozású hely végzett, mégpedig a második helyen állomásozó Kőbányai Pincerendszerhez szervesen kapcsolódó (Havas) Dreher-villa. Olyannyira osztják egymás sorsát, hogy mint a pincerendszer, úgy a villa is könnyfakasztó állapotban van. Bejárva az épületet meglódult énem romantikusabbik fele,  el-elkalandoztam, hogy milyen is lehetett a ház és az élet, amikor igazán élt a villa. A teljes bejegyzésért kattints ide

The ninth is the post about the (Havas) Dreher villa in Kőbánya, located next to one of the entrances of the cellar system of Kőbánya (see the #2). The villa is in extremly poor condition, but it's not hard to imagine how was the life here when Dreher family lived here. Check the full post here

#10 Álomesküvő belga módra (BELGIAN DREAM WEDDING) 

drkuktartbelgianwedding42i.jpg

Utoljára, de nem utolsósorban, hiszen csak a tíz legolvasottabb bejegyzés van most terítéken, egy kis külföldi szösszenet, ami visszarepít minket a nyárba (az esős belga nyárba). Kulisszatitkok arról, hogy milyen díszletek között mulatnak Belgiumban, ha esketésre adják a fejüket a fiatalok. A teljes bejegyzést itt leled.

At last, but not least let's travel back to the rainy Belgian summer: a post about a nice Belgian wedding. Read the full post here

Most pedig irány, készülődjön mindenki, hiszen itt a Szilveszter! Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot, estére pedig önfeledt szórakozást kívánok! 

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day and great New Year's Eve!

DRKUKTA

 

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása