PIPERE PILLANATOK: GYÓGYVIZES SZAPPANMUSTRA (Soaps from Hungarian thermal water)

2014. november 03. 05:17 - drkuktart

drkuktartbudapestspaszappansoap0.jpg

Ismét egy jópofa dologra bukkantam, ami Budapest termálfürdőinek hírnevét öregbítheti. Termálvíz felhasználásával készített szappanok következnek, eszméletlen jó ötlet!

Let me introduce a really nice idea and more pretty products which are made with using thermal water of Budapest. Awesome idea!

drkuktartbudapestspaszappansoap01.jpg

Annak ellenére, hogy a hőforrásokban bővelkedő Budapest hivatalosan csak 1934-ben kapta meg a Fürdőváros címet, Budapest területén már a római kortól kezdődően, a honfoglalás utáni időkön és a török uralmon át, a XIX. század elejéig bezárólag kisebb-nagyobb megszakításokkal virágzott a fürdőkultúra. Budapest gyógyfürdői manapság is jól ismertek nemcsak idehaza, de világszerte is, olyannyira, hogy a fővárosunkat felkereső turisták zöme ki nem hagyná a gyógyvizes medencékben csobbanás-ázás élményét.

Budapest is official awarded by the title of City of Spas in 1934, however many baths already were established by Romans in the period when a part of the area of Hungary was a Roman colony. After Romans, around the Settlement of Hungary by Hungarian the thermal water was used for healing purposes. The next heyday of the bath culture was during the Turkish regime in 16th century, then the next one was in the 19th century. Nowadays almost all the tourists who visit Budapest, visit at least on of its thermal baths as well. 

drkuktartbudapestspaszappansoap02.jpg

A fenti kis szösszenet után rendkívül jó ötletnek tartom, hogy a budapesti gyógyfürdők némelyikében lehetőség nyílt a fürdőruhák, törülközök és egyéb, a gyógyvizes mártózáshoz szükséges kiegészítők vásárlásán túl olyan szappanokat is beszerezni, amelyek budapesti gyógyvíz felhasználásával készültek. Így legalább magaddal vihetsz egy szappannyi termálvizet. A szappanok a méltán híres budapesti gyógyfürdők közül kiválasztott fürdők vizének felhasználásával készültek: az egyik a Gellért Forrás, a másik a Széchenyi Forrás, míg a harmadik szappan a Rudas Forrás gyógyvizét is tartalmazza, amellett, hogy az egyikhez avokádó olajat, a másikhoz citromfű olajat, míg a harmadikhoz makadám dió olajat is adagoltak.

After this short introduction I think it's a great idea that soaps, made by thermal water of Budapest, are available for purchase in the thermal baths of Budapest. These soaps are made with inter alia vegetable oils which were added to the thermal water of the following fountains: Gellért Fountain, Széchenyi Fountain and Rudas Fountain. So if you wish, you can buy swimming suit, beach towel, but thermal water as well which is closed into a soap and take it with you.

drkuktartbudapestspaszappansoap03.jpg

drkuktartbudapestspaszappansoap04.jpg

drkuktartbudapestspaszappansoap05.jpg

Az is szuper, hogy a komoly "felnőtt" szappanok mellett különleges illatú gyermek szappanok is vásárolhatóak. Igaz, nem tartoznak a legolcsóbb szappanok közé, de tapasztalatból tudom, hogy több, mint négy hónapig is kitartanak (a mienk még a felénél sem jár ennyi idő után, pedig becsszó, hogy mossuk a lurkó kezét). Egyszer, ha majd végre valahára elfogy a szappan, akkor kiszabadul a szappanban fogvatartott víziló. 

The other type of soaps which are available in Budapest's thermal bath is the soap for kids. These soaps have a really special good smell (sorry, I cannot identify it, but I really like it) and different types of toy animals are closed into them. You (or your kid) can use it quite long. We use ours for more than four month and we still have the half of the soap. Once we used all of it, the small hippopotamus is free.  

drkuktartbudapestspaszappansoap06.jpg

A szappanok jelenleg biztosan, hogy kaphatóak a Gellért Gyógyfürdő és a Széchenyi Gyógyfürdő előterében (más gyógyfürdőben manapság nem jártam, így arról sajnos nincsen információm). 

Kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

You can buy them in the foregrounds of Gellért Thermal Bath and Széchenyi Thermal Bath for sure.  

Follow me on Facebook HERE or Instagram HERE. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása