DRKONYHART: FŰSZERES CUKROZOTT NARANCSHÉJ (Candied spicy orange peel)

2023. január 23. 09:00 - drkuktart

drkuktart_cukrozott_kandirozott_fuszeres_narancshej01.JPGKödös gyermekkori emlékeim a cukrozott narancshéjjal való első találkozásokat akként hívják elő, hogy a Daubnerban árult moszkauer adta a löketet először, hogy ez a téli finomság - mint az előbb említett édesség egyik alapanyaga - otthon is elkészüljön. 

TOVÁBB... Szólj hozzá!

DRKONYHART: MÉZZEL CSURGATOTT FÜGITE (Easy fig pastry recipe)

2021. szeptember 22. 22:51 - drkuktart

drkuktart_fugite_recept_fuges_pite_01.jpg

Nem szoktam ilyet írni, hiszen mostanság nem szokott ilyen előfordulni, dehát annyian kértétek online és offline is, hogy tadamm, a tegnap este kipattant fügite (ami nem más mint a fügés pite szavak nyelvkorcsosító összetétele) receptje blogbejegyzésben tálalva - a több legyet egy csapásra mottójára -, viszonylagos cikornyák közbeiktatása nélkül. Ez utóbbi nyilván nehezen állható meg, de mert irtó késő van, erőt veszek magamon.

TOVÁBB... Szólj hozzá!
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása