Régi kedvenc a diós céklakrém. Eddig a dió szólózott csupán a sajátkezűleg szedett hozzávaló szerepében, így külön öröm, hogy idén a tavalyi nyár melegét őrző oregánóval duóra bővült az általam szüretelt hozzávalók köre.
2 kiskanál parajdi só
2 közepes cékla héjában sült cékla
1 burgonya
2 csipet oregánó
2 csipet kakukkfű
frissen őrölt bors ízlés szerint
1 fej közepes méretű vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 deka pirított dióbél
A megmosott, de héjukban hagyott, alufólián ücsörgő céklákat és krumplit meghintem egy kiskanál parajdi sóval, majd alufóliába tekerve előmelegített sütőben puhára megsütöm. Míg a sütőben puhulnak a zöldségek, a megtisztított, cikkelyekre vágott vörös-, és fokhagymát az olívaolajon üvegesre pirítom. A megsült céklákat és krumplit óvatosan meghámozom, az üvegesre pirított hagymákat az alattuk maradt olívaolajjal, és egy újabb kiskanál parajdi sóval, ízlés szerint adagolt borssal, az oregánóval és a kakukkfűvel összeturmixolom. A krémet összekeverem a serpenyőben zsiradék nélkül megpirított, apróra vágott dióbéllel, majd hagyom kihűlni. Legjobb, ha a kihűlt krémet azonnal fogyasztjuk. Mi - ízlés szerint pirított vagy friss - kenyérszeletre kentük és varázslattal határos módon tűntettük el. Ha rejtélyes okból kifolyólag nem fogyna el azonnal, mindenképpen tegyük hűtőbe.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!
Jó étvágyat kívánok!
If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!
Enjoy your meal!
DRKUKTA
Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!
Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger!