HELLÓ JÚLIUS! (Hello July!)

2016. július 01. 08:21 - drkuktart

2016drkuktartjulius1.jpg

Hopp, itt a nyár közepe, pedig gyakorlatban alig két hete kezdtünk belelendülni a nagy szabadságba.

Minden tiszteletem a meterológusoké, de nem jellemző rám, hogy az időjárás előrejelzéseket csüngnék, mert kérem az időjárás egy olyan dolog, ami még a tisztes meterológusokkal is kibabrál, hát még a laikussal. Különösen nem jellemző ez idén, hiszen az elmúlt öt évben annyit utazgattam, hogy idén nyáron inkább a fenekemen maradok és a spontánabb programoknak szentelem magamat, így pont nem érdekel, hogy éppen milyen lesz az idő akár ma, akár holnap. Változtatni nem tudok rajta, bosszankodni rajta minek, marad az ablakon kinézés és az alkalmazkodás. Tehát klasszikus nyaralást sem terveztem, de, ha már spontaneitás, akkor június utolsó napján úgy döntöttük, hogy üsse kavics, kevesebb, mint egy hónapon belül megengedünk magunknak hat nap puritán kikapcsolódást nyaralás címén: csak mi és a természet (na jó, lehet, hogy a mobilom nálam lesz). Addig pedig marad a munka, és szabadidőnkben fővárosunk és a rajongott Balaton minden elérhető szeglete, fél szemmel pedig - besegítendő a spontaneitásnak - figyelem, hogy az elkövetkező kicsit több mint egy hónapban mi minden inspirálhat arra, hogy megmozduljak:

2016drkuktartjulius3.jpg

2016. június 29-október 2.: Izgalmasnak ígérkezik a Magyar Nemzeti Galériában - egyelőre a Picasso kiállítással párhuzamosan futó - a több mint nyolcvan alkotást felvonultató Modiligani kiállítás, így tuti, hogy valamelyik laza hétvégi napon felkerül a júliusi étlapomra, különösen, ha az időjárás spontán hűvösebbre vált. A kiálltásról bővebb információt itt találsz.  

2016. július 1.: Jó pár zenei fesztivál, koncert is lesz júliusban, kezdve rögtön Vácott a V4 Fesztivál és Színházi Találkozóval, ahol mai napon többek az Irie Maffia és Halott Pénz koncerttel kecsegtetnek, ráadásul a Duna-parton. Ez utóbbi koncertre mi gyerekekkel mentünk volna - ki tudja, mit rejtenek el az ütemekben, a zenében, de a gyerekek (értsd: az igazán gyerekek) is odavannak értük -, de mikor megláttuk az esti tizes kezdést, részünkről megnegyedelődött látogatók létszáma. Maga a fesztivál egyébként 2016. június 28. és július 3. között kerül megrendezésre és bővebb információt itt találsz róla.

2016. július 6-10.: A zenei fesztiválok sora a Balatonsounddal folytatódik, amit idén is Zamárdiban rendeznek meg és igen, kevesebb mint öt napot kell addig aludni. Olyan fellépőket hoznak el idén többek között, mint Macklamore & Ryan Lewis (szerda), Milk & Sugar (szerda), Martin Garrix (csütörtök), Robin Schulz )péntek), Steve Aoki (péntek), Martin Solveig (péntek), Armin Van Buuren (szombat), Fritz Kalkbrenner (szombat), Dimitri Vegas & Like Mike (vasárnap) és persze gondoskodtak arról is, hogy számos kedvenc magyar előadónk (így például a Marge, a Belau, Halott Pénz ecetera) is fellépjen a deszkákon. Személy szerint szorítok, hogy végre ne dagonya legyen a fesztivál eleje, közepe, vége, hanem egy jó kis napsütéses zenei esemény legyen újra. A jövő héten kezdődő fesztiválról, így valamennyi programról is bővebb információt itt találsz.

2016. július 14-17.: Ha már Balaton, bizony ne felejtkezzünk meg a borokról és egyéb kulináris élvezetekről sem. Balatonfüreden ugyanis idén is lesz VinCE Balaton, továbbra is ingyenes belépéssel a Tagore sétányon, egyidejűleg a Kékszalag vitorlásversennyel. Már így is szép kiállító listával büszkélkedhetnek, de a pincészetek listája természetesen folyamatosan frissül az elkövetkező két hétben is. Az eseményről bővebb információt itt találsz.  

2016. július 22-31.: A gasztrokaland után pedig ugorjunk vissza a fesztiválokhoz, de maradjunk még mindig a Balaton vonzáskörzetében folytatva pedig a Művészetek Völgyével a Balaton-felvidéken. Itt jegyezném meg, hogy ha nem is készülünk az eseményre, akkor is érdemes ellátogatnia  honlajára, ugyanis szemet gyönyörködtetően frissre, nyáriasre, kedvesre (a jelzők halmozását majdnem befejeztem), nem mellesleg pedig könnyen áttekinthetőre sikeredett. A program pedig igazán lazulósra sikeredett, olyan fellépőkkel mint a Kaláka Együttes, Ruttkai Bori Banda, Magashegyi Underground, 30 Y, Petruska és még sorolhatnám. Imádom, hogy a gyerekek szórakozására is kifejezetten ügyelnek és tele van a füzet nekik szóló előadásokkal is. Ha pedig a környéket is fel szeretnéd fedezni, bizony neked szól többek között a Bazaltbarangoló és a Zöld Csiga Tájismereti játék, ha a kézügyességedet tennéd próbára, akkor pedig a néprajzolás és egyéb bütykölések. De jógázhatsz, játszhatsz, mesélhetsz, hallgathatsz, megfigyelhetsz, élvezheted a programok tényleg kimeríthetetlen tárháza nyújtotta valamennyi lehetőséget. Lenyűgöző. A programok ezen kavalkádját vizuálisan is tükröző honlapot itt éred el.

2016. augusztus 4-6.: Ha már legalább a programok szintjén így elaraszoltunk július végéig, bizony hasznos, ha elöljáróban az augusztusra is rápillantunk, nehogy lemaradjunk az augusztus eleji programokról, különösen azért, mert ugye július végén mégis nyaralni fogok, így még a végén nem fogok posztolni augusztus elején hónapköszöntőt, csak másodikán, mondjuk. Szóval, idén ötödik alkalommal rendezik meg a Homola Pincészetnél a V. Paloznaki Jazz Pikniket. Mint gyakorlott piknikező továbbra is rajongok az elnevezésért, különösen, mert a piknik során a három színpadon előadók kényeztetik füleim, mint többek között a chicagoi Earth, Wind & Fire, a St. Germain, az Incognito, a Váczi Eszter Quartet, a Bin-Jip - Harcsa Veronika, Csemer Boggie, a Pankastic!, és igen, ha véletlenül lemaradnék korábban róluk, akkor bizony itt lesz a Marge és a Belau is. És, ha már piknik, akkor nyilván a testünket is jól tartjuk minden földi jót rejtő piknikkosarakból előkerülő kézműves finomságokkal és persze kellemesre hűtött borokkal. Az esemény több mint jónak ígérkezik, így a pontos információk érdekében ne habozz felkeresni itt a honlapot.

2016. augusztus 10-16.: És bizony idén is lesz az óbudai Hajógyári-szigeten Sziget. Ha eddig nem eszméltél, akkor itt az idő, ugyanis a jegyek rohamosan fogynak. Olyannyira, hogy tegnaptól már csupán napijegyet lehet kapni az eseményre, ami olyan előadókkal vonz mint Rihanna, egyik hatalmas kedvencem SIA és a másik Hardwell. Ez utóbbit volt szerencsém többször is látni Tomorrowlandben, ha tehetitek, ki ne hagyjátok, őrült jó bulikat csinál, annyira, hogy bizony idén ő tartja a Sziget záróbuliját. Kihagyhatatlan. De itt lesz még a The Lumineers, Laidblack Luke, Mano Chao, Kaiser Chiefs, Boys Noize is. A több mint negyven helyszínen (színpadokon, sátrakban és egyéb lokációkon) hatalmas buli várható, így nem csupán a zenék szerelmesei lakhatnak jól, mert ismét lesz Múzeumi negyed, Hungarikum falu, Ability Park, Sakk sátor, Cirque du Sziget, Romkocsma negyed, a mindenkit nosztalgiával eltöltő Tábortűz, Luminárium és Színház- és Táncsátor is. A fenti felsorolás az esélytelenek nyugalmával készült, soha nem érnék a teljes kavalkád végére, így annak érdekében, hogy el ne mulaszd azt, amit vagy akit látni szeretnél, ne habozz, keresd fel a Sziget honlapját itt.

Időpont nélkül jó időben csak úgy, együtt rezdülni a természettel: Abaliget, Balaton, Duna, Őrség, Tisza

Időpont nélkül jó időben alternatíva a vizes helyekre: barlanglátogatás 

Élvezzétek a júliust, hajrá perzselő napsugarak és hűsítő esti szellők!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása