GYÜMÖLCSÖS POPS!T MINDENKINEK (The ice cream what cools you down in Budapest)

2016. június 30. 08:29 - drkuktart

drkuktart_popsijegkrembudapest01.jpg

Tavaly nyáron az egyik kedvenc hűsítőm volt, így mikor a budapesti Kazinczy utca környékére keveredtem, mindig feltankoltam belőle. Aztán hűvösebb idők következtek, így nélkülöznünk kellett őket majdnem két évszakon keresztül. A tavasz beköszöntével ők is megnyitottak, kicsit megújultak és dublikálódtak, de engem bizony nem vitt az őszi tavasz-nyárban arra a lélek, hogy jeges gyümölcs nyalánksággal kényeztessem magam, így a következő vizitemmel bizony megvártam, míg ismét ráismerek a nyárra. 

drkuktart_popsijegkrembudapest02.jpg

Aki még nem ismeri, annak szeretném bemutatni a POPS!-t (ejtsd popszi, bár magam a popsitól sem riadok vissza).drkuktart_popsijegkrembudapest02a.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest03a.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest05.jpg

A recept rendkívül egyszerűnek tűnik, hiszen úgy hirdetik magukat, hogy minden egyes jégkrémük 100 % gyümölcs, így a nyalókákban nincsen további adalékanyag, térfogatnövelő vagy színezőanyag. Ha már az egyszerűségnél tartunk nekem speciál nagyon tetszik a jégkrém megjelenése is, ami valószínűleg ezen a bejegyzésen keresztül is nyilvánvaló, hiszen jól elszórakoztam azzal, miként illeszthető be a popszim a budapesti városképbe. Szóval, az édesség a belbecshez méltón kívülről is igencsak letisztult vonalvezetésű, egy fapálcikával nem többel van csupán megspékelve. Az egész nagyon szájra és kézreáll, így itt minden azért van, hogy a jeges finomság ízére tudjunk koncentrálni. Klasszikus csomagolás szerencsére nem jár hozzá, csupán egy papírtálca az, ami a pultból hozzánk vezető útján mini tutajként kíséri.

drkuktart_popsijegkrembudapest06.jpg

Tavalyhoz képest a fizimiska kicsit változott, illetve további változás az is, hogy jelenleg úgy láttam sajnos nem kaphatóak kétféle ízből (gyümölcsből) álló jégkrémek, pedig személy szerint igencsak imádtam őket. Viszont, ami állandó az az, hogy az ember valóban úgy érzi, mintha magát a gyümölcsöt enné - oké, magoktól és héjtól mentesen -, krémesebb, jól behűtött verzióban. Az érzethez nagyban hozzájárul az is, hogy popszi bizony nem áll ellen a harapásnak sem, így a fogak gyümölcsbe mélyítésének rituáléja is megmaradhat, ha úgy kívánjuk és fogunk is bírja. Idén eddig csak a barackosat kóstoltam, de az elérhető, meglehetősen széles gyümölcskínálatból szemeztem a kókuszossal, meggyessel, kivissel és a feketeribizlissel (ez utóbbi tavalyról - igaz akkor kombóban -, de elég nagy kedvenc) is. drkuktart_popsijegkrembudapest07.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest08.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest09.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest10.jpg

drkuktart_popsijegkrembudapest11.jpg

Jelenleg két pultból kínálják a földi jóságokat, mindkettő meglehetősen közel van egymáshoz, Budapest VII. kerületében: egyik a Kazinczy utcában található Karaván street food udvarban, míg a másik a Gozsdu udvarban található. Miután a kínálat engem ismét lázba hozott, mi bizony biztos, hogy elzarándokolunk még hozzájuk, végül is nincs is olyan messze az a VII. kerület. További információ érdekében lessétek meg közösségi oldalukat ittdrkuktart_popsijegkrembudapest12a.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása