A BOR MEG A MÁRTON ÉS A GELLÉRT (Martin's Day Wine Festival in Gellért Hotel)

2015. november 30. 23:49 - drkuktart

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben01.jpg

Már megint boroztunk. Idén végre ellátogattam az V. Márton napi Borfesztiválra, amit a Gellért Hotelben rendeztek meg Budapesten 2015. november 5-8. között.

A Gellért Hotel épületében még soha nem jártam korábban, eddig csupán a Gellért Fürdő jutott osztályrészemül (beszámoló itt), így kíváncsian vártam az eseményt. A gasztrofesztivált beharangozó, a Gellért Hotel homlokzatára vetített fényfestés már napokkal a megnyitó előtt hirdette az igét. Bejutásom annyiban volt kalandos, hogy az utolsó pillanatban érett meg az igény, hogy mennék, szinte pont akkor, mikor már minden jegy elkelt, de egy kedves barátnőm megkönyörült rajtam. Tette mindezt annak ellenére, hogy véleményünk - melyből az enyém ugye fotókon alapult - a Gellért Hotel berendezéséről finoman szólva is eltérő volt. De hát ilyenek a jó barátok, vérük néha felforr, könyörületlen, a hormonok által feltüzelt csatákat vívnak olyan kardinális kérdésekről is, mint a retro és a Gellért tárgyköre, ugyanakkor mégis sikerült tolerálni a másik, jelen esetben belsőépítészetről alkotott véleményét. Szép is az élet.
drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben02.jpg

Szóval a fényfestés meghozta a kedvemet az eseményhez, és tegyük hozzá, kellemesen szórakoztam annak ellenére vagy pont amiatt, hogy teljesen úgy éreztem magam mint anno a gimnáziumi sulibulikon. drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben03.jpg

Az érzés a fesztivál elrendezésnél kezdődött, és folytatódott termek, folyosók megvilágításával, ami nem többet, de legalább az édes félhomály szintjét elérte. Ennek köszönhetően az, hogy az asztalokon milyen borok kínálták magukat - kis túlzással és a kivételektől eltekintve - csak pár centiről volt kisilabizálható, a borok vizslatásával pedig jobb volt nem próbálkozni a központi terekben, úgyis csak azt lehetett legfeljebb megállapítani, hogy vörös, rozé avagy fehér a pohár tartalma.drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben04.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben05.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben06.jpg

Ez persze nem igazán akadályozott meg a kóstolómennyiségek ürítésében, de megnehezítette a "munkát". Gonoszan még az is átszaladt a fejemen, hogy az iskolabulikat biztos az ilyen jellegű eseményekre történő szocializáció magasztos céljából rendezik meg úgy, ahogy. A mondjuk úgy, hogy romantikus fényviszonyok és a különböző termekben való kóválygás mellett az i-re a pontot a Kiscsillag beállása tette fel. Igaz, a megélt iskolaévek során rendezett hepajok idejében még Lovasi András hangja a Kispálban csendült fel. drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben07.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben08.gif

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben09.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben10.gif

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben11.jpg

A szépítő homályban zajló esemény fénypontja a hotel kedves és segítőkész személyzetén, a kellemes nedükön túl számomra egyértelműen a Zing Burger hamburgere volt. Jó, mondjuk úgy, hogy több pont volt az éjszakában, ami fényesen pislákolt, és amire még most is szívesen gondolok. Farkaséhesen, a frissen készülő burgerek kivárása kínszenvedés volt, hiába ütöttük el az időt kérdőívezéssel, abszolút nem emelkedett dolgokról való csevegéssel avagy további kóstolással. Mindig visszatértünk a pulthoz, el nem ítélhető módon türelmetlenül köröztünk éhes keselyűként körülötte. Mennyei volt. Nem győztük egymást dicsérni, hogy milyen jól beleválasztottunk a kínálatba az éhhalál küszöbén.drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben12.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben13.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben14.jpg

A Zing Burger burgere után ráéreztünk az étkezés ízére, így betámadtuk a Bakker aprócska, a folyosón a szinte teljesen sötétben árválkodó standját, ahonnan ízletes bagel triót zsákmányoltunk. Nálam a hagymalekvárral és almával megbolondított libamájas apróság vitte a prímet, maga volt az álom, ezt követte a csalamádéval kísért mangalicás, majd a két társához képest neutrálisabb halas finomság. 
drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben15.jpg

Az est számunkra a Kiscsillag koncertje közben ért hirtelen véget, ahol hiába maradtunk volna még, mégis távoznunk kellett. A hátunk mögött hagyott kegyetlen munkahét után fáradt testünk bizony általában péntek este nyújtja be a pihenő iránti igényét, de nem ritka, hogy szombatra is szusszanást követel. Így történt ez sajnos a Gellért Hotelben tartott borfesztivál során is, így az immár az egyetemi bulik hangulatát idéző Kiscsillag koncert alatt kellett vérző szívvel távoznunk. Szép volt, jó volt, retro volt.

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben16.jpg

drkuktart_martonnapiborfesztivalagellertben17.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása