BUDAPEST DESIGN HÉT: ALMA ABONYI 2. SZÜLETÉSNAP (2nd birthday of ALMA ABONYI at Kincsem Race-track during Budapest Design Week)

2015. október 06. 08:12 - drkuktart

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos01.jpg

Szülinapi verseny a lovin, új kollekció bemutatója és pazar vendéglátás kombináció elég jól hangzik, persze nehéz elképzelni elsőre, hogyan is festhet majd. Az ALMA ABONYI márka gondolt egyet és ezt a sok jó dolgot csokorba kötve 2015. október 2-án pénteken jól megünnepelte második születésnapját a budapesti Kincsem Parkban.

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos02.jpg

Ősrégen jártam a Kincsem Parkban egyszer, akkor is a szilveszteri események hajtottak oda és persze a barátaim. Ezt leszámítva általában csupán a levegőben terjengő illatok emlékeztetnek a Pillangó utcai metrómegálló környékén arra, hogy bizony ott húzódik a pálya. Tehát már ideje volt, hogy ismét elzarándokoljak ide, így pont kapóra jött ALMA ABONYI születésnapi rendezvénye a Budapest Design Hét keretében. Metróval szeltük át a várost és a Pillangó utcai megállónál leszállva átbumliztunk a metró elötti burkolatcsere miatt elkerített hosszú szakaszon, majd begyalogoltunk a magyar galopp sport verhetetlen versenylováról elnevezett Kincsem Park főbejáratához. Itt piros-kék-zöld lufik csokorba kötve jelezték, hogy jó helyen járunk. A Park meglehetősen nagy alapterületű, de a szervezők mindenhol gondoskodtak arról, hogy ballonokkal mutassák merre van az arra. Természetesen a nyomok az 1925-ben épült régi lelátó mellett elhaladva az új lelátó épületébe vezettek, ahol már folyt a móka. Egy gyors regisztráció ellenőrzést követően magunkhoz ragadtuk saját magunk irányítását és szomjunkat oltandó egy pohár rosé pezsgővel letelepedtünk egy kedves házaspár mellé a lelátó hosszan húzódó üvegablakai mögé (az Absolut vodka még letelepedés előtt lecsúszott a gigánkon, hiszen odakint annyira átfagyunk, hogy csak na, tehát indokolt volt). Lent a kivilágított pályán a születésnapi verseny alkalmából meghívott versenyzők (Andy Nagy, Borbás Robi (Grindesign),BenceCsalar, Engler András, Fábián Zsanett (Follow The White Rabbit),Festy in style, Jácint Halász, Lakatos Levente, Vera Jonas Music) már készülődtek a kocsis futamra. Az erőpróba két csoportra osztva került megrendezésre, tekintettel a résztvevők népes táborára. Bár távcső nem volt velünk (saját magamat idegesítő szokásom, hogy általában otthon hagyom a kukkert, pedig pont hasonló alkalmak miatt szereztem be) az eseményeket hangosbemondón követő narrációnak köszönhetően a pályán száguldó lovas pontokat azok is be tudták azonosítani, kiknek látásával leheletnyi gond volt.drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos03.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos04.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos05.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos06.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos07.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos07a.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos08.jpg

Ilyen izgalmak közepette jött meg igazán az étvágy, így alkalmasabb pillanat nem is igen kellett annál, hogy végre személyesen is leteszteljem a Mártogatós gusztusosan tálalt pohár-mártogatóit. A Mártogatós bizony az, aminek hangzik: náluk különféle frissen készült sós, illetve édes, poharakba kanalazott szószokba és krémekbe mártogathatod a mártogatnivalódat. Ez utóbbi lehet kifejezetten a Mártogatós megrendelésére készült, alakjából kifolyólag mártogatásra tökéletesen alkalmas pékáru, avagy friss, hosszában aprított zöldség vagy éppen mint most, a desszert esetében vegán finomság. Nem volt megállás. A születésnapon mindenki éhes volt (meg nyilván szomjas is, csak az italt gyorsabb és egyszerűbb kitölteni), így a Mártogatós logójával díszített pólóban serénykedő tulajdonosok, Andi és Gergő non-stop négykezest játszottak a Mártogatós  pultja mögött. Azt, hogy melyik pohárban mi volt a tálkákat díszítő színes címkék mutatták. A pult egyébként egy natúr elemekből összeállítható és a mindenkori igényeknek megfelelően variálható mozgatható elemsor, ami szépen foglalja egységbe a Mártogatós megjelenését, és amin az elfogyasztható, dekorelemnek is beillő finomságok kihelyezésre kerülnek. Nagyon profi, nagyon finom. Az aktuális választékból imádtam a tepertőkrémet, a parmezános paradicsomszószt, az aszalt-szilvás sajtot, és a kifejezetten az ALMA ABONYI születésnapra megálmodott és persze kivitelezett almás-körtés desszertet. De a szemnek kellemes külső és a finom falatok nem lennének teljesek a harmadik pillér, mégpedig a kedves kiszolgálás nélkül. Ez utóbbi pedig igazán üdítő, ott is maradtam csevegni, nem kicsit, de igazán sokat, ugyanakkor ahogy az idő haladt, szerencsére észrevettem, hogy már megint túl sokat jár a szájam, így felismeréssel a zsebemben hamarjában visszaolvadtam a születésnapozók tömegébe.drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos09.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos10.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos11.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos12.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos13.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos13a.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos14.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos15.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos16.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos17.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos18.jpg

A versenyt követően immár igencsak emelkedett hangulatban a közönség körbevette a kifutót, ahol megkezdődött ALMA ABONYI PHOENIX RGB névre keresztelt kollekciójának bemutatója, mégpedig a VM Model modelljei segítségével. Imádtam az újragondolt PHOENIX táskák közül a méregzöld duplafülű táskát és a királykék apró oldaltáskát, és persze a prémmel kombinált darabok is megdobogtatták kicsi szívemet. A kollekciót követte a verseny díjátadó ünnepsége, ami során Anna lelkesen és kedvesen köszönetet mondott mindenkinek, aki versenyzett, megjelent és akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az este ilyen szuperül sikerüljön. Ahogy oszlott a tömeg végre eljutottunk a kiállítás megtekintéséig is, amiből leginkább Engler András Heros elnevezésű szobra és a Kaleidoszkóp ragadta meg a mi és kameránk figyelmét is. drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos19.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos20.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos21.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos22.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos23.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos24.jpg

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos25.jpg

Így a végére összefoglaló gyanánt halmozzuk a jelzőket, mégpedig akként, hogy a születésnap pazarul sikerült üres járatok nélkül és profi szervezéssel, a vendéglátás csúcsszuper volt, és igazán úgy tűnt, hogy a papírmunkán túl az igazi belépő ezen az estén a vidámság és a kedvesség volt. Köszönjük szépen a vendéglátást és a remek társaságot mindenkinek!

Ha nem voltál ott, ne szontyolodj el, hiszen sokukkal találkozhatsz a születésnapon kívül is. Példának okáért ALMA ABONYI közösségi oldalát itt, a honlapját pedig itt találod, de ha az egyelőre pop-up jelleggel fel-felbukkanó Mártogatós indította el a nyálelválasztásodat, kövesd őket közösségi oldalukon itt és Instagram profiljukon itt!

drkuktart_almaabonyi2ndbirthdaymartogatos26.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása