HALLOTÁL MÁR A KEDVESKRÉMRŐL? (Ice cream place Kedves Krém in Budapest)

2015. augusztus 16. 22:39 - drkuktart

drkuktart_kedves_krem01.jpg

De tényleg, hallottál már róla? Ha igen, gondolom osztozunk azon a véleményen, hogy szerencsés vagy, mert eggyel több relatíve eldugott és jó helyet ismersz Budapesten, ha pedig még nem, mert mondjuk inkább Pesten mozogsz, örömömre szolgál, hogy én mutathatom be neked ezt a kicsit több mint egy éves fagylaldát!

drkuktart_kedves_krem18.jpg

A Kedveskrém egy 2014 nyarán nyitott apró fagyiműhely és fagyizó Budapest I. kerületében a Batthyány utca 26. szám alatt. Ha a bemutatkozást netalántán a honlapjuk átböngészésével kezdenénk, garantált, hogy már itt jókedvre derülünk a Fagymókról költött rövid kis történet olvasása közben. Innen megtudjuk, hogy a kedveskrém egy távoli, bűvös szigeten élő nép, a Fagymók csemegéje, amit nem más mint a szigeten rendszerint kitötő fagylaltvulkán ont magából. A mese olvasása közben arra is fény derül, hogy a Fagymók igencsak jószívű lények, hiszen a kedveskrém Budapestre szállításával Ananász kapitányt bízzák meg (tartós megbízás keretében) annak érdekében, hogy a város lakói is részesülhessenek ebből a finomságból. Mondjuk a Fagymók helyett nekem valamiért Fagymókok szó rögzült a tudatomban - egyiknek biztosan több az értelme mint a másiknak :) -, de ez nem von le semmit a sztori kedvességéből. 

drkuktart_kedves_krem02.jpg

drkuktart_kedves_krem03.jpg

Egy, a szavakkal való, nem annyira spontán játékot imitálva a helyszín leírását akként ejthetném meg, hogy már maga az üzletfelirat is krémes benyomást kelt, az aprócska helyiség pedig méretét illetően is igencsak kedves. A dizájn egyébként kellemes, imádom ahogy a csempéket rakták, valamint a helyiséget uraló hatalmas - lila színű - ipari lámpákat is. Ha már a krém kifejezésnél tartunk, arra ne számítson senki - és pont ezért ne is érjen senkit se csalódás -, hogy itt a fagylaltok közül a gyümölcsfagyi is krémes lesz, ugyanis a gyümölcsből készült fagylaltokhoz tejet nem használnak. Kellemesen vizes állagú valamennyi gyümölcsös finomság, a jéggé fagyasztást pedig szerencsére hírből sem ismerik.

drkuktart_kedves_krem04.jpgA fagyik többségét perszonalizálták vagy kétlábúak után nevezték el. Így jöhet velünk szembe Puncsi Pancsi, Szilva Szilvi, Vanilin Monroe vagy akár Koko Chanel. Kivéve persze azokat, amiket nem, de így legalább biztosan tudhatjuk, hogy mit takar a Barack, a Mézes Fahéj vagy a Citrom elnevezés ;). Ez utóbbit többször is kóstoltam már, nálam abszolút favorit így nyáron! A fagylaltok egyébként helyben készülnek a pult mögött látható eszközökkel - az a hatalmas "botmixer" elképesztó - és retro fagylaltospult rejti valamennyit, így kizárólag akkor tudod meg, mégis milyen küllemű finomságot takar a pult, mikor a gombóc kikanalazását megelőzően eltávolítják a tartály tetejét. A kínálat egyébként napról-napra változik, egy gombóc pedig jelenleg 250,- Ft-ba kerül.

drkuktart_kedves_krem05.jpg

drkuktart_kedves_krem13.jpg

drkuktart_kedves_krem06.jpg

drkuktart_kedves_krem14.jpg

drkuktart_kedves_krem15.jpg

drkuktart_kedves_krem07.gif

A fagylaltok finomak, a névadó ízeket nemcsak nyomokban vagy megközelítőleg tartalmazzák. Ha ez még nem lenne elég, jó tudni, hogy termelői mézet is tartanak, a hűtőszekrény napi süteményeket, pohárkrémeket is rejt, sőt, ha nem találsz magadnak kedvedre való italt a választékban, mert mondjuk kizárólag egy pohár hűs csapvízre vágynál, ez utóbbit szinte kérés nélkül nyújtják át számodra. Erősen kellene gondolkodnom, hogy vajon hány olyan fagylaltozóról tudok - az éttermekről nem is beszélve -, ahol az egy pohár csapvíz ilyen természetes része a kínálatnak. Egyszerű és nagyszerű gesztus, giga méretű piros pont érte.

drkuktart_kedves_krem16.jpg

drkuktart_kedves_krem17.jpg

Miután a fagyigyár nemcsak kedves, de irtó pici is és ülőhelyet alig találsz odabent, a fagyirajongók többsége a bolttal szemben és akörül tisztes távolságban meghúzódó padsoron vagy a szerencsések - mint legutóbb mi - a legmenőbb és legjobb kilátással bíró helyen, a Kedveskrém elé kihelyezett kétszemélyes kis padon foglal helyet. Persze, ha tovavisz a lábad az sem baj. Személy szerint imádom a Budai Várba felfutó valamennyi lépcsőt, így azt is megértem, ha a padon való üldögélés helyett inkább elindulsz a környék felfedezésére. 

drkuktart_kedves_krem19.jpg

drkuktart_kedves_krem08.jpg

drkuktart_kedves_krem20.jpg

drkuktart_kedves_krem09.gif

drkuktart_kedves_krem10.jpg

drkuktart_kedves_krem11.jpg

drkuktart_kedves_krem12.jpg

Ha úgy döntöttél, felkeresed őket, és a bejegyzést nem a weboldal tanulmányozásával kezdted, további információt például a nyitvatartási időről a Kedveskrém honlapján itt, míg a közösségi oldalán itt találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a DRKUKTART blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow DRKUKTART on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása