DRPORTUGÁL: ELBŰVÖLŐ BED&BREAKFAST SAO BRAS DE ALPORTEL-NÉL (Casal da Eira in Portugal)

2015. június 08. 08:30 - drkuktart

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal01.jpg

Algarve-i turnénk során egy hét alatt mindösszesen három szálláshelyen szálltunk meg. Ennek köszönhetően mintegy csillagtúra-szerűen igyekeztünk bejárni az adott szállás - két bed&breakfast, illetve egy pousada - környékét. Persze egy hét éppencsak arra jó, hogy belekóstoljunk a jóba, Algarve (nemhogy Portugália) jóval több annál, amit mi láttunk. 

During our stay in Algarve we stayed on three places: two bed&breakfast and one pousada. We planned to visit the neighborhood of each accommodation in order to get know Algarve better. Be honest, one week is only enough for 'tasting' Algarve (and Portugal), but it's impossible to see every detail and part of the region. One week definitely piques your interest in Portugal.

Bátran ajánlom a soron következő szállást bárkinek, annyira, hogy mi is habozás nélkül visszatérnénk ide a jövőben, és innen teljesítenénk a csillagtúra idei kalandozásunk során kimaradt részeit.

I warmly recommend this cosy Quinta to everybody as we'd also return here in order to relax, nevertheless to visit all of the missed part of this beautiful neighborhood. 

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal02.jpg

Legutolsó szállásunk Faro repterétől mintegy huszonöt perc autókázásra található. A praktikum úgy kívánta, hogy a korán reggel fél hétkor induló járatra és az autó visszaadásra megbeszélt reggeli ötös találkozóra tekintettel a reptérhez minél közelebb elhelyezkedő szálláson töltsük az utolsó három éjszakát. Sao Bras de Alportel egyébként az előző szállásunknak helyet adó Tavira városától mintegy harminc perc autóútra található.

Our last accommodation is located approximately twenty-five minutes driving from the airport of Faro. As our plane was scheduled at 6.30 a.m., Casal da Eira seemed to be the perfect location for the last three days and nights. Sao Bras de Alportel is located approximately thirty minutes driving from Tavira where our previous accommodation is located. 

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal03.jpg

A Casal da Eira bed&breakfast egy elbűvölő holland házaspár tulajdonában áll. Őket annyira elvarázsolta a vidék és az itt élő emberek mentalitása, hogy Portugáliát választották lakhelyüknek. A szállás egy 1877-ben épült épületben , egy Quinta-ban található. Tágas terek, hosszan elnyúló alaprajz, különböző atmoszférájú (és színű) szobák, kellemes kinti zugok, bárrész, vendégkonyha, vendégnappali, rengeteg társasjáték (főleg portugál nyelven, de azért a dél-afrikai holland nyelvű Monopoly is befigyel), medence, gyönyörű, a házat körbeölelő kert, citromfa és egyéb citrusfélék, hatalmas kút, a lugasban megbúvó hintaágy és elvarázsolt békaszobrok. Ahogyan az előző bed&breakfast esetében, itt is a vendéglátókhoz tartozik még (azt hiszem) kettő macska, akik jól neveltek és főleg félősek, de az allergiás egyének azért kíméljék magukat tőlük. A szettet egy nagy testű fekete tündér egészíti még ki, aki, amikor éppen jelen van és te pedig éppen napozol odadugja a fejét, elcseni a cipődet vagy a sortodat, az ásványvizes palackról nem is beszélve. 

Casal da Eira which is a bed&breakfast, run by a friendly and helpful Dutch couple. They were so much impressed by the landscape and the mentality of people so they've decided to move and live here. Their rustic Quinta was built in 1877. Every part of this long and old building is for the comfort of the guest: cosy rooms, colored and furnished differently and having different atmosphere, sweet outdoor corners, bar at the end of the garden, guest kitchen and living room (and many-many board game, especially in Portuguese however we found a Monopoly in Dutch language, made in South-Africa), swimming pool, beautiful and charming garden around the Quinta, full with citrus trees, amazing flower and other bushes, huge well in the garden, comfortable swing bed in the shadow of the trees and enchanted frog sculptures. Our hosts own two really-really shy cats and a big black dog who is always everywhere and up to sneak your shoe, sandal, short, bottle of water whatever. One of the cutes dogs I've ever met.     drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal04.jpg

A vendéglátók barátságosak, beszédesek, de persze nem zavarnak, tudják, hogy te nyaralsz. Persze, ha úgy adódik, és megvan az összhang, különösen, ha te kezdeményezel, csevegnek rendesen. Itt az élet lelassul, mindenki relaxál, a színterápia is működik rendesen.

The hosts are friendly and talkative, we got many good idea about places to visit in the surroundings. The life slows up here, everybody is relaxed.

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal05.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal06.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal07.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal08.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal09.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal10.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal11.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal12.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal13.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal14.jpg

Szobánként egy-egy szín és annak árnyalatai a meghatározóak: rózsaszín, napsárga, zöldalma zöld, égszínkék. A színeket a natúr tégla és terméskő használata egészíti ki, még a fürdőkben is. A szobákat nem teszik naponta rendbe, és tusfürdő, sampon nem jár a szobákhoz (legalábbis a mi szobánkban nem volt).   

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal15.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal16.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal17.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal18.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal19.jpg

A reggeli minden nap fejedelmi volt: többek között frissen facsart narancslé, tea, kávé, házi kenyér és a közeli pékműhelyből minden nap frissen beszerzett péksütemény, házi lekvárok (cseresznye, füge), a kertben termett citrus, gyümölcsök, sonkák, sajtok, vajak, joghurt. Az állatok persze ilyenkor nincsenek sehol, a háziak igenis tudják, mikor kell őket elzárni (bár azt mondták a kutya amúgy is szeret sokáig aludni). Hatalmas napernyő véd a korán reggeli napszúrástól. Miután három éjszakát töltöttünk itt, de az utolsó csonka éjen idejekorán le kellett lépnünk a fájdalmasan korán induló gép miatt, a háziaknak arra is volt gondja, hogy éjnek idején még bekészítsenek egy kis reggeli csomagot a vendégkonyha hűtőszekrényébe. 

We had royal breakfast under a big sunshade every morning : several type of tea, fresh orange juice, coffee, homemade bread, fresh pastries, homemade marmalade (cherry, fig), citrus from the garden, fruits, more types of ham, cheese, yoghurt etc. Nice to mention that all pets are locked during breakfast. As I mentioned we spent three nights here and the last one was quite short thanks for the early scheduled flight and our hosts knew breakfast is the most important meal of the day, so they took the take to prepare a small breakfast package in the fridge of the guest kitchen. 

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal20.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal21.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal22.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal23.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal24.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal25.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal26.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal27.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal28.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal29.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal30.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal31.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal32.jpg

drkuktart_casaldaeira_saobrasdealportelportugal33.jpg

Az idilli környezetnek, a számtalan látnivalónak (ezekről egy másik bejegyzésben feltétlenül beszámolok), illetve az innen elérhető helyeknek köszönhetően a Casal da Eira tökéletes kiindulópont a környék felfedezésére. Ha éppen Portugáliába készülsz és Faro-hoz közel, de mégsem a városban vernél tanyát, akkor a Sao Bras De Alportel vonzáskörzetében, de a hegyen található Casal da Eira-ban a helyed. Honlapjukat itt találod,a közösségi oldalt pedig itt

Thanks for the cosy atmosphere and comfortable surrounding, Casal da Eira is the perfect place to stay and discover this part of Algarve from here. If you're planning to travel to Portugal and want to stay close to Faro but outside of the city, then Casal da Eira is your place close to Sao Bras De Alportel. Check their website here and social media site here.  

Remélem fáradozásom nem volt hiába, és kedves Olvasó, te is kedvet kaptál ahhoz, hogy felfedezd Portugália Algarve régióját. Ha a Casal da Eira-hoz közeli Loulé városáról olvasnál, javaslom, hogy ezt a bejegyzésemet olvasd el. Ha a régió távolabbi pontjai is érdekelnek, idesüss: Algarve-be csábító 14 pontomról itt, ezen belül a mór emlékekkel büszkélkedő Silves városáról itt, az egyik legnépszerűbb nyaralóhelyként is ismert Lagos városáról itt írtam, míg az általunk kipróbált szállásokról itt és itt és itt olvashatsz.

Hope, after reading this post you feel like traveling to Portugal and discover Algarve. If you're still hesitating, read my following posts: read the article about the town of Loulé which is really close to Casal da Eira here, check this post to be impressed by the region of Algarve, click here to discover Silves and here to visit visually Lagos which is one of the most popular holiday destination. Don't miss to check our other two accommodations here and here

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekel még Portugália Algarve régiója, ne hezitálj, kövesd a blogot, és fedezd fel velem együtt Algarve-t az elkövetkező írásokon keresztül. Kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása