DRFLEART: A LOVEBUG VINTAGE BERLINBEN JÁRT (LoveBug Vintage)

2015. április 18. 09:47 - drkuktart

drkuktart_lovebugvintage01.jpg

Ha szeretsz keresgélni a manapság már csepet sem konfekció számba menő, jó pár évet kiszolgált, de még mindig jóállapotú ruhadarabok, csecsebecsék, kiegészítők között, biztosan tetszeni fog a LoveBug Vintage szentélye. (For English read more.)

If you like searching treasures like vintage and retro clothes, jewels etc. you'll love LoveBug Vintage's shop in Budapest. 

drkuktart_lovebugvintage02.jpg

Látogatásunk egyik apropója, hogy a LoveBug Vintage a messzi Berlinben járt beszerző körúton és hozott haza ruhákat, táskákat, ékszereket, lábbeliket és egyéb elengedhetetlen kiegészítőket. A út méltó lezárása az ápr. 17-18-ára meghirdetett 'Vintage vásár, kincsek Berlinből!' megnevezésű esemény. Miután szeretünk inspirálódni, nézelődni és elámulni a korábbi generációk ruháin és mindennapi kis apróságain, nem volt vitás, hogy mi is meglátogatjuk az eseményt. Különösen, mert nem tartanak minden nap nyitva, így, kapva kaptunk a kínálkozó alkalmon. Nem nehéz megtalálni őket, ugyanis már a Margit körút 62. szám alatti ház kapualjában táblák jelzik, hogy jó helyen járunk (II. kerület, Budapest). 

LoveBug Vintage just returned from Berlin and brought many cute and interesting (sometimes bizarre) stuff from the German city. In order to celebrate this journey LoveBug Vintage organized a two-day long sale, called 'Vintage sale, treasures from Berlin!'. As we love to be inspired and checking extraordinary and older stuffs, it was obvious we didn't miss this event. We wanted to go especially because they aren't open every day. Finding your way to the shop is more than easy because little plates help you at the gate of the building where LoveBug Vintage is located. The shop is located in the 2nd district of Budapest under 62 Margit boulevard (Margit körút).

drkuktart_lovebugvintage02a.jpg

Az időjárás nekünk kedvezett, lógott az eső lába, így hamar beljebb szerettünk volna kerülni. Egyetlen dolog akadályozott meg ebben minket, méghozzá a LoveBug Vintage ajtaja előtt az udvarig kígyózó, a lépcsőre felfutó sor. A lányok mindenesetre figyelmesek voltak, és a várakozók üres perceit nem mással, mint narancsos pezsgővel édesítették meg. Kedves gesztus nem vitás, ráhangol a vásárlásra, böngészésre. 

The weather were getting cooler and started to rain so we're happy to find the store. From the other side we could say we're a bit unlucky as really long line was in front of the door of the shop. Nevertheless the LoveBug Vintage girls were really kind and served orange champagne cocktails for everybody who had to wait. 

drkuktart_lovebugvintage03.jpg

drkuktart_lovebugvintage04.jpg

drkuktart_lovebugvintage05.jpg

Az aprócska, minden ízében egyedi szalon egy - meg merem kockáztatni, hogy legalább - száz éves ház földszintjén bújik meg. Várakozás közben lélekben már hangolódtunk a Budapest100 eseményeire is. Amennyire elrettentő volt első látásra a sor hossza, annyira gyorsan haladt így öt-tíz perces várakozást követően be is kerültünk. A szentélyről korábban látott fotók nem vezettek félre, valóban olyan a szalon, mint a képeken. Egy kivételtől eltekintve: most a kisasszonyos rend helyett termékeny káosz uralkodott majdnem mindenütt, köszönhetően annak, hogy az esemény már pár órája zajlott. Cipők, táskák, napszemüvegek, láncok, gyűrűk, kitűzők egymáshoz simulva vagy éppen egymás hegyén-hátán. Köszönhetően az ad hoc, de gyakorlatilag folyamatosan rendszerező gondos kezeknek, a ruhák viszonylag rendben várták gazdájukat a válfákon, tartva magukat az eredeti felosztáshoz. A piciny - egykori - lakás minden négyzetcentimétere, beleértve a galériát is csiszolt és csiszolatlan gyémántokkal van tele, megbújva vagy éppen harsányan várakozva, hogy megtalálja őt az, aki igazi kincset lát benne. Az eseményre most ráadásul vendégművészek is elhozták kedves kis portékáikat, így megtalálod itt MUkiellŐ egyedi tervezésű tavaszváró varázslatos ékszereit, a Mahadeva Craft kézműves ékszerekeit, a Papetri Paperworks tündéri füzeteit, naplóit, lapjait és nem utolsó sorban a Sueshi Design egyedi tervezésű ruháit.

For luck the line was really fast so we're waiting maximum 5-10 minutes to enter. Once we entered, we realized this saloon is really small, but cute just like on the pictures. One big difference: nice chaos everywhere thanks for the event which opened at 12.00 a.m. Clothes, jewels, badges and other accessories everywhere. Nice plus that guest artists were introduced on this event: MUkiellŐ's mystical jewels, Mahadeva Craft's handmade jewels, cute notebooks and postcards by Papetri Paperworks and unique clothes by Sueshi Design.

drkuktart_lovebugvintage06.jpg

drkuktart_lovebugvintage07.jpg

drkuktart_lovebugvintage08.jpg

drkuktart_lovebugvintage09.jpg

Említésre méltó a dekoráció és az enteriőr is, ez utóbbi kettő teljesen magával ragadott: a fém vagy éppen porcelán akasztók, a vitrinben álló üvegcsék, a számos porcelán (és üveg) őz szobor, a régi képeslapok, a Taschen könyvek, az aprócska kaktuszok, a bross tartó faládikák és E.T. mind-mind a helyükön voltak, gyönyörű hátteret biztosítva a folyton változó árukészletnek. Ha fogékony vagy rá, tuti elszöszmötölsz itt pár órácskát. De persze megint túl sokat írtam, nézzük inkább címszavakban és képekben a szalont: jó kedv, kedves környezet, kategóriákba zsúfolható és bekategórizálhatatlan cuccok minden mennyiségben. 

I really liked the decoration which hugs around and serves as nice background for all the goods. Teddy bears, small E.T. statue, colourful bottles in the cupboard, small cactus, vintage postcards and the beautiful books of Taschen. Lovely atmosphere!

drkuktart_lovebugvintage10a.jpg

drkuktart_lovebugvintage12.jpg

drkuktart_lovebugvintage11.jpg

drkuktart_lovebugvintage13.jpg

drkuktart_lovebugvintage15.jpg

drkuktart_lovebugvintage16.jpg

drkuktart_lovebugvintage17.jpg

drkuktart_lovebugvintage18.jpg

drkuktart_lovebugvintage19.jpg

drkuktart_lovebugvintage20.jpg

drkuktart_lovebugvintage21.jpg

drkuktart_lovebugvintage14.jpg

drkuktart_lovebugvintage22.jpg

drkuktart_lovebugvintage23.jpg

drkuktart_lovebugvintage24.jpg

drkuktart_lovebugvintage25.jpg

drkuktart_lovebugvintage26.jpg

drkuktart_lovebugvintage27.jpg

drkuktart_lovebugvintage28.jpg

drkuktart_lovebugvintage29.jpg

drkuktart_lovebugvintage30.jpg

drkuktart_lovebugvintage31.jpg

drkuktart_lovebugvintage32.jpg

drkuktart_lovebugvintage33.jpg

drkuktart_lovebugvintage34.jpg

drkuktart_lovebugvintage35.jpg

drkuktart_lovebugvintage36.jpg

drkuktart_lovebugvintage37.jpg

drkuktart_lovebugvintage38.jpg

drkuktart_lovebugvintage39.jpg

drkuktart_lovebugvintage40.jpg

drkuktart_lovebugvintage41.jpg

drkuktart_lovebugvintage42.jpg

drkuktart_lovebugvintage43.jpg

drkuktart_lovebugvintage44.jpg

Ha felkeltette az érdeklődésed a LoveBug Vintage, különösen a berlini esemény, ne habozz, ma még meglátogathatod őket (bővebb információ ITT). Ha erről lemaradtál, kövesd őket a közösségi oldalukon és értesülj ott az új szerzeményekről. 

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot! 

If you're interested in LoveBug Vintage (especially this Berling event - more information here), don't miss to follow their  social site.

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása