DRÚJHULLÁM: ÚJ A VÁROSBAN - MESTERBIKE + COFFEE PROJECT (Third wave: bike and coffee project in Budapest)

2015. április 10. 08:31 - drkuktart

drkuktartmesterbikecoffeeproject01.jpg

Kapcsolatunk úgy kezdődöd, hogy rögtön nekik szegeztem a kérdést "Biciklim nincsen, de azért ihatok egy kávét?" A Mesterbike dolgozói két kerék nélkül is tárt karokkal fogadtak.

The first time when I entered the shop of Mesterbike + Coffee Project, I asked them if I was allowed to enter without bike? They answer I was.drkuktartmesterbikecoffeeproject02.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject03.jpg

Viszonylag gyakran sétálgatok a Mester utca körúthoz közeli részén, így szépen lassan ismerőssé vált a Mesterbike korábbi, pincehelyiségben megbúvó egysége. Sokszor lepillantottam a hatalmas ablakokon át az alattuk sorakozó kerékpárokra. Év elején viszont úgy történt, hogy felszínre jöttek és pár házszámmal arrébb, a Mester utca 11. szám alá költöztek. A költözés tényét hatalmas, natúr csomagolópapírra festett fekete betűk hirdetik a korábbi helyiség ablakain. Az élet úgy dobta, hogy korábban nem jártam náluk, de a költözés ténye pont a pincehelyiség attraktív ablakai miatt felkeltette érdeklődésemet. Érdekelt, hogy ezekkel a csodás ablakokkal a világra nyitott boltot vajon mire cserélték. Köszönhetően az utca másik oldalán hangoskodó olasz csoportnak, elsétáltam a Mester utca 11. mellett. De visszafordultam. A világos és tágas üzlethelyiségbe belépve a már említett mondatot sikerült kinyögnöm, a pult mögött állók igenlésének köszönhetően természetesen maradtam. De nem én vagyok az egyetlen, aki a belépéssel egyidejűleg rögtön kérdez: állítólag olyan kérdések is repkedtek már a levegőben, mint például "Biciklit be szabad-e hozni?". Nanáhogy. Sőt, már nem egy ebbel is találkoztam a falak között. De visszatérve az első találkozóra: az itt dolgozókon kívül két markáns illat fogadott: a kávé és a kerékpár gumi illata. Mindkettő illatát imádom, szerintem szépen megférnek egymás mellett. Ugyanúgy, ahogy a kicsit átalakult Mesterbike koncepciója is úgy, ahogy van, kerek egész. A fizikai előzményeken túl a történet lelki oldala röviden annyi, hogy volt a kerékpározás (és ahhoz kapcsolódó minden egyéb aktivitás) mint szerelem és amellé másodikként pár éve bekúszott a kávézás. Két szuper dolog, akkor miért ne legyen egy helyen, gondolták a tulajok. Ettől az ötlettől vezérelve költöztek a Mester utca 11. szám alá, ahol szabad utat engedtek e két tárgyiasult szerelemüknek is: mester bike + coffee project.

I walk along Mester street (Mester utca) quite often and I always took a look at the previous store of Mesterbike. It was in a cellar with beautiful big windows. To be honest I've never entered the former store until I saw a big paper with hand written text on it 'We moved under 11 Mester street'. I couldn't imagine any reason why did they change the previous location to a new one as I really found those window very impressive. So I decided to visit them and I'm happy to announce I found bigger and really nice windows as well. So I entered and asked what I asked. However allegedly many of us asked if they were allow to enter with bike as well. Funny people we are. We can hardly handle this kind of shop where bike and coffee projects are combined. Calm down, it's more than welcome to enter independently you need only coffee or something for your bike. Soooo, I entered and smelled two kind of really dominant smell: the smell of the coffee and the rubber. I love both of them and these kind of smells fit together and don't disturb me. Thanks for these first steps (smells) the new concept of Mesterbike is warmly welcomed as well. The new concept was born from the owner's love towards bike and coffee so they decided to pair them and move into a bigger place. This is how Mesterbike + coffee project was born.

drkuktartmesterbikecoffeeproject04.jpg

A bolt gyönyörű, egybefüggő üvegtáblákkal csodálkozik rá az utcára. Kialakításakor gondoltak az olyanokra is - mint én -, akik szeretnek kávézás (teázás) közben az ablakban ücsörögni és az utcán zajló történéseket figyelni. 

I love these big windows as I love sitting in front of this kind of windows and watching what happens on the street while I have coffee. 

drkuktartmesterbikecoffeeproject05.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject06.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject07.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject08.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject09.jpg

Az enteriőr letisztult, a natúr tégla-, illetve fafelületekre szépen rímelnek galambszürke padlón álló szép ivű fehér székek és a már-már ipari bárszékek. 

drkuktartmesterbikecoffeeproject10.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject11.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject12.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject13.jpgAz i-re a pont felét a világítótestek teszik fel élükön a kerékpár kerekekből és kormányokból készített csillárral. Ezen a terepen osztozik egymással a bicikli bolt és szerviz, valamint a kávézó. Az atmoszféra a fülbemászó talpalávalóval lesz kerek: eddig csak jó zene szólt, olvasáshoz és beszélgetéshez is megfelelő hangerővel. A muzsika milyensége attól függ, hogy éppen ki az a szerencsés munkatárs, akinek a kezében van a távirányító. Önmagában persze a telitalálat belső nem lenne elegendő, de szerencsénk van a többi szükséges hozzávalóval is. Kicsit hadd halmozzam a jelzőket: baráti, figyelmes, nagyon kedves és társalgásra is nyitott kiszolgálás mind a kávézóban, mind a bicikli birodalomban. Nehéz elképzelni, hogy innen bárki közömbösen vagy mogorván távozna. Gondolnak a picikre is, ahogyan azt a fenti kép is illusztrálja. Utolsó összetevőként pedig a szolgáltatások: a kávét a londoni Workshop Coffee Co. pörköli, és a pörkölőre hangolódva a Mesterbike-nál is három havonta változik az örlőben lévő kávé. Ahogy a Budapest Coffee Tour-ról írt végtelen történetben is olvashattátok, nálam mostanság a flat white a nyerő, így náluk is csak azt ittam eddig (#budapestcoffee). A kézműves tej pedig nem máshonnan mint a Komárom-Esztergom megyében fekvő Máriahalomról érkezik, méghozzá legeltetett és nem agyonhajszolt (de mondhatni boldog) tehenektől formás palackokban. Említésre méltóak a Suki dekor elemnek is beillő teái, az omlós zabpelyhes keksz és a linzertészta jellegű kerékpár formájú keksz is. 

drkuktartmesterbikecoffeeproject14.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject15.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject16.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject16a.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject17.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject18.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject19.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject20.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject21.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject22.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject23.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject24.jpgdrkuktartmesterbikecoffeeproject25.jpgdrkuktartmesterbikecoffeeproject26.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject27.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject28.jpgdrkuktartmesterbikecoffeeproject28a.jpgdrkuktartmesterbikecoffeeproject30.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject30a.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject31.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject32.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject32a.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject33.jpg

Ugyanakkor be kell, hogy valljam, a bicajokkal kapcsolatos szolgáltatásokat - a beszélgetésen túl - még nem teszteltem, csak szem-, és fültanúja voltam a szép műhely táján a folyamatos jövés-menésnek. Miután vállalnak a kerékpárok tavaszi "nagytakarításán" túl gyakorlatilag mindent, ami a szervizelés kategóriába tartozik, tuti, hogy ide hozom el a kétkerekűmet én is az elkövetkező hetekben. Nem kimerítő a felsorolás, de találsz itt penge és csinos bicajos cuccokat (cipő, ruha, sisak, kesztyű stb.), alkatrészeket minden mennyiségben és szuper kiegészítőket is, mint például szemrevaló kosarak csodálatosan széles választékát vagy a magyar-szlovén együttműködés gyümölcsét, a Blind Chich tekeréshez is kiváló táskáit. 

drkuktartmesterbikecoffeeproject34.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject35.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject36.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject37.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject39.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject40.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject41.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject42.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject43.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject44.jpg

drkuktartmesterbikecoffeeproject45.jpg

Gyakorlati információként annyit, hogy jó helyen jársz (1) ha a IX. kerület Mester utca 11. szám alatt vagy éppen avagy követed a közösségi oldalukat is, netalántán a honlapjukon böngészel; (2) ha szeretsz "dominózni": vigyázat a kétkerekűekkel, hiszen körbevesznek mindenütt, így a pultnál is, ahol az olyan kétballábasoknak mint én könnyen beleakad a lábuk főleg korán reggel; valamint (3) ha kenyered a pecsétgyűjtés, ugyanis pofás kis hűségkártyával várnak. Visszakanyarodva pedig a koncepcióhoz: amíg vársz a bicajodra, elszürcsölhetsz egy kávét vagy amíg megiszol egy kávét megszerelik a kerékpárodat, szuper kombó.

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot! 

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása