DRKONYHART: TARKA CSOKOLÁDÉS KEKSZ (Two-tone chocolate butter cookies)

2020. március 21. 12:58 - drkuktart

drkuktart_csokisvajaskeksz01.JPGKekszhez tésztát gyúrni, könyökig maszatosnak lenni, süteményt szaggatni gyermekként jó móka. Nem csupán karácsonykor. Sőt, ha felnőttként nem olyan elvárással kezdünk neki a témának, hogy a kiskorú elejétől a végéig nyomja az ipart, mi is élvezni fogjuk a gyermeki energiák ekkénti hasznosítását.

TOVÁBB... Szólj hozzá!

SZEZON ELŐTTI BALATON(FÉL)KÖR (Cycling aroung Lake Balaton in March)

2020. március 20. 21:01 - drkuktart

drkuktart_balatonfelkorkerekpar_szezonelott01.JPGHa egyszer elmúlik ez a mizéria, becsszó, kikiáltom a tavasz első hónapját a balatoni bringakör szezonjának. Vagy a fél kör idejének. Addig pedig csak halkan megjegyzem, március idusán - plusz-mínusz - a Balaton körül tekerni felszabadító.

TOVÁBB... Szólj hozzá!

DRKONYHART: SOKMAGVAS GRANOLA - hozzáadott cukor nélkül (Seed granola no added sugar)

2020. március 19. 11:28 - drkuktart

drkuktart_onkenteskarantenreggeli1_magvasgranola1.JPG

"Napjaink. Múlt héten tudatos keresés nélkül is jött az információ minden fórumon. (...) Most pedig leültem a gép elé. Relatíve rég volt ilyen. És üdítő volt ez a távollét a monitortól, pedig annyi mondanivalóm van. Például az, hogy reggelizzetek." 

TOVÁBB... Szólj hozzá!

BUDAPEST REJTETT ARCAI: RÁKÓCZI TÉR 11. (Hidden faces of Budapest)

2020. március 06. 11:12 - drkuktart

drkuktart_budapest_viiikerulet_rakocziter11_01.jpgMint a lélegzetvétel. Olyan természetesnek vesszük mindennapi fellépéseink díszletét, a város színpadképét. Néhanapján a múló idő, az emberi nemtörődömség vagy éppen a szándékolt beavatkozás nyomán pergő vakolat, a szoborkönyök helyén meredező vas felveti az épített örökség elmúlása lehetőségét mire futó sopánkodás, az ipari műemlékeket nem kímélő, évszázados városrészeket a föld színéről eltűntető, húsbavágó rombolásokra pedig 'jó' esetben legalább bosszankodás a válasz. Rejtély, vajon kavarogtak-e hasonló érzések a Rákóczi tér feltűnése idején az utca emberében.

TOVÁBB... Szólj hozzá!
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.