DRKONYHART: BODZAVIRÁG SZÖRP (Home made European elderberry flower syrup)

2020. május 19. 16:58 - drkuktart

drkuktart_drkonyhart_bodzaviragszirup_bodzaviragszorp_01.JPG

Valljuk be, bosszantóan álnok és szívós módon terjeszkedő teremtmény a bodza növény maga. Kertben és azon belül kordában tartani mégis érdemes, hiszen virágából és bogyójából - többek között - isteni szörpök készíthetők.

TOVÁBB... Szólj hozzá!

BUDAPEST REJTETT ARCAI: RÁKÓCZI TÉR 10. (Hidden faces of Budapest: Rákóczi tér 10.)

2020. május 17. 20:59 - drkuktart

drkuktart_budapestrakocziter10fischerberhaz_01.jpgBudapest sorsát látszólag egy-két tollvonással avagy éppen küzdelemmel formáló 'nagyemberek' léte és tetteik mennyire lesznek száz év múltán is jelen a köztudatban? Egyáltalán, több mint száz évvel az ország gazdasági aranykora után életünkben valósulnak-e meg tucatjával olyan közberuházások, épülnek-e olyan magán- vagy középületek, melyek miatt érdemes lesz elővenni a fényképezőgépet, a kor íróeszközét és egy évszázaddal később írni. Vagy ellenkezőleg, koncepció nélkül, a fogyasztás és a bevételtől elvakultan harácsoljuk el, romboljuk le mit elődeink, a városlakók, -építők maguk mögött hagytak? Az egészet alkotó részletek margójára, készülnek-e időtálló, míves padlók, faragott bejárók, megörökítésre méltó, nemesebb anyagú kilincsek, kedves vonalú korlátok manapság? Vagy marad minden anyaga a soha el nem pusztuló, de annál gyorsabban hanyatló minőségű műanyag és a forma, ami nem más mint a tömegtermelés flegma és arctalan köpete? Köztünk járnak-e, kiknek az ízlés és a megvalósítás mikéntje kisujjában van vagy végleg kiirtotta, feleslegessé tette őket azt az egyéniséget hazudó uniformizálás, a más vagyonával ideológiától kódoltan sajátjaként bánó rendszer, megfejelve a mindegy mit, mennyi időre, csak gyorsan és olcsón fogyasztói kortünet?

TOVÁBB... Szólj hozzá!

MARADJ OTTHON: SZOBATURISTÁSKODÁSOM NAPLÓJA

2020. április 10. 11:38 - drkuktart

drkuktart_maradjotthon_reggelipecs_turistaskodas01.JPG

Mit tehet az ember, ha otthon marad? Annyi mindent. Talán majd ezek felsorolására is időt szakítok, ha éppen nem az annyi minden kellős közepén leszek és nem éjfélkor hullok ágyba az annyi minden legvégén. Pontosabban az adott nap annyi mindenének legvégén. A következő nap annyi mindene előtt. Belegondolni is jókora energiát igénylő tevékenység, hát még végigevickélni ezeken a napokon.

TOVÁBB... Szólj hozzá!
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.