KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA: A KÁVÉ TÁRSASÁGA

2018. május 18. 07:19 - drkuktart

drkuktartkavehazakejszakajakavetarsasag01.jpgLetisztult, mai arculat, több funkciós tér, mégis áthatja a régi kávéházak eleganciája. A Kávétársaság Nádor utcai kávézójában jártunk.

drkuktartkavehazakejszakajakavetarsasag02.jpgLetisztult, mai arculat, több funkciós tér, mégis áthatja a régi kávéházak eleganciája. A Kávétársaság Nádor utcai kávézójában jártunk.

A Kávétársaság több, mint egy kávézó, hiszen itt a nagy napi választék – 5-6 szemes kávé fajta, több, mint 40 féle szálas tea, 5 termőhely szerint csokoládé – mellett, az üzlet gondosan összeválogatott kínálatában „tobzódhatnak” a kávézás és teázás szerelmesei. Ráadásul minden olyan eszköz is megvásárolható itt, vagy a cég weboldalán, aminek segítségével otthon bárki egy kicsit baristává válhat. Akik pedig még többet szeretnének tudni a kávék világáról azok a hobby barista képzésen fejleszthetik tudásukat.

drkuktartkavehazakejszakajakavetarsasag03.jpgAz 1861-ben a korabeli pesti német színház alapítására létrejött ’magánrészvénytársaság’ egyik részvényese, Mandl Joachim építtető megrendelésére, Gottgeb Antal építész tervei alapján épült ház utcaszintjére való berendezkedést természetesen a helyiségek átalakítása előzte meg. Belsőépítész segítségével álmodták meg az arculatot annak érdekében, hogy a kávézó, szaküzlet, barista iskola funkciók mindegyike megfelelő és esztétikus elhelyezést nyerjen. A vakító fehér boltívek között fekete kábelen függő meleg fényű égők és a fali lámpák fényét – és az önmagukkal szemezők képét – megsokszorozza a pulttal szemben a falra felerősített három óriási tükör. A pult és a csodás tükrök közt régmúlt időkre emlékeztető, öntöttvas lábakon álló márványlapos asztalok, körülöttük fekete, modern vonalvezetésű, áttört ülőfelületű székek sora vezet egészen a türkiz, világoskék és fehér színeken osztozó cementlapokkal burkolt szaküzletig. Ez utóbbiban itthon valószínűleg egyedülállóan – a Kávétársaság honlapjáról is rendelhető – állandó kínálatként mindig több vezető külföldi pörkölő szemes kávéja van jelen. Az állandó termékek mellé a változatosság és minőség jegyében havonta rendszeresen válogatnak cserélődő vendégtermékeket. A változó kínálat olyan termékekből kerül ki, amelyeket szeretnének az itthoni közösségnek is bemutatni: így került a polcokra a tavalyi olasz barista bajnok által használt kávé és sok más különlegesség. Fontosnak tartják, hogy a Vevő olyan termékkel távozzon, ami ízlésének leginkább megfelel. A Kávétársaságban mindig több kávé, tea megkóstolására van lehetőség. Többek között ezt a célt szolgálja a szaküzletben található asztalon dekoratív üvegcsékbe mért több tucat szálas tea, az asztal végén két melegítőre tett napi teakínálat is, illetve az alagsorban kialakított bemutatóterem is ahol otthoni kávékészítő eszközöket lehet kipróbálni szakértő segítséggel. A termékek sora itt nem ér véget, csokoládé, kakaó és angol törökméz is sorakozik a polcokon, nem is beszélve a kávézó monokróm színvilágának fityiszt mutató, a polcokat lezáró bambusz kávés poharak színpompás glédájáról.

drkuktartkavehazakejszakajakavetarsasag04.jpgFókuszban tehát a kávézás és kávékészítés áll, de finom a limonádéjuk és smoothie-juk is és persze gondolnak a korgó gyomorra is. Ételkínálatuk frissen készült szendvicsekből, péksüteményekből, és kézműves süteményekből áll.

A Kávéházak Éjszakájára két könyvbemutatóval készülnek. Elsőként Szél Dávid tanácsadó szakpszichológus és a Semmelweis Egyetem oktatója Túl a parán című könyvének bemutatójára kerül sor. A téma több mint izgalmas. A szerző a nők/anyák egyenjogúságának, a férfiak/apák emancipációjának elkötelezett híve, és nem rest bevallani, hogy apa szerepben bizony neki is vannak félelmei. Ugyanakkor ne is számítsunk drámára, a hangnem mindvégig vicces, önironikus és kedvesen csapongó, csak mint az életünk.

A sorban másodikként bemutatásra kerülő mű pedig Kovács Bálint újságíró Puszild meg című könyve, ami szintén fontos témát vesz górcső alá. A szerző számos áldozattal, elkövetővel, terapeutával, bíróval és jogvédővel történt beszélgetés nyomán írta meg a zaklatás természetrajzát. Provokatív és elgondolkodtató mű, amely számos – nem feltétlenül nyilvánvaló – szempontot megvilágít.drkuktartkavehazakejszakajakavetarsasag05.jpg

A részletes programkínálatért látogassátok meg a Kávéházak Éjszakája honlapját  itt, a Kávétársaság közösségi oldalát pedig itt!

Szép napot kívánok!

DRKUKTA

- A bejegyzés a Kávéházak Éjszakája keretében készült el és elsőként a kapcsolódó Kávéházak Éjszakája honlapon jelent meg 2018. május 17-én. A bejegyzésben írtak értelemszerűen a szerző véleményét tükrözik. - 

Ha tetszett a poszt, kövesd a DRKUKTART blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

If you like the post, follow DRKUKTART on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása