MARIE CLAIRE FASHION DAYS 2016 (Várkert Bazár, Budapest)

2016. november 24. 08:15 - drkuktart

drkuktartmarieclairefashiondays2016_01.jpg

A Marie Claire Fashion Days szombati napjának legaranyosabb, és ennek okán a közönség jól hallható ámulatát kivívó pillanatait mindenképpen a francia divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatói szolgáltatták. 

A hétvége első napján azonban nemcsak francia, hanem magyar tervezők is felvonultatták kreációikat, azonban az élet úgy hozta, hogy teljes egészében elsőként a francia kreációkat volt módunk fotókkal is dokumentáltan megcsodálni. Ugyanakkor figyelemmel kísértük az Anna Daubner, Daige és Prieston bemutatókat is, amelyek során a tavaszra-nyárra jellemző üde, olykor neon, máskor púderes frissesség, a letisztult vagy éppen nőiesen bohókás darabok biztosítottak minket, hogy bizony lesz miért ácsingózni a következő szezonban is. drkuktartmarieclairefashiondays2016_02.jpg

#1 Francia divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatója

A három meghívott francia divatiskola (ESMOD Paris, EnsAD – azaz École nationale supérieure des arts décoratifs –, valamint a Duperré) végzős hallgatóinak darabjai közül elsősorban a női öltözéket tervezők bohém, olykor cukros, már-már rajzfilmekbe illően mókás, nem mindennapi darabjai ejtettek rabul. A cuki talán a legjobb jelző rájuk, persze csak abban az esetben, ha nem szeretnénk elmélyedni a divat terminusz technikuszainak tengerében. A férfi kollekciókkal - a bejegyzésben megvillantott kettő kivételével - nem nagyon tudtam mi kezdeni, a látszólag értelmetlen szakadások, szőrökkel, áttetsző fekete és egyéb sötét kelmék látszólag különlegesebb tartalom nélkül nem az én világom, így ezek megértéséhez mindenképpen érdemes megismerni a koncepció mögött húzódó elképzeléseket.

Valentin Parnetzki (Ensad)

drkuktartmarieclairefashiondays2016_03adelaidelegras.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_04adelaidelegras.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_05adelaidelegras.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_06.jpg

Duschica Petit (ESMOD Paris)drkuktartmarieclairefashiondays2016_07.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_08.jpg

Grégorie Willerval (ESMOD Paris)drkuktartmarieclairefashiondays2016_09.jpg

Marilyn Hampartzounian (ESMOD Paris)drkuktartmarieclairefashiondays2016_10.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_11.jpg

Jose Louis Martinez (ESMOD Paris)drkuktartmarieclairefashiondays2016_12jose_louismartinez.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_13jose_louismartinez.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_14jose_louismartinez.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_15jose_louismartinez.jpg

David Wong (ESMOD Paris)

A férfi kollekciók közül leginkább ez az, ami betalált mind mondandó, mind megjelenés és a szemmel is látható minőség okán. Nem formabontó, ugyanakkor rövidebb nadrágszáraival, hosszabb mellényeivel és ehhez hasonló finomságokkal gyengéden feszegeti hagyományok kereteit.drkuktartmarieclairefashiondays2016_16.jpg

Antoine Denis (ESMOD Paris)
drkuktartmarieclairefashiondays2016_17.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_18.jpg

#2 Formabontó bátorság – 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében

A Marie Claire Magazin felkérésére nyolc magyar tervező tervezett egy-egy szettet az 1956-os emlékév kapcsán. A legmegkapóbb Nora Sarman galambsziluett rátétekkel díszített légies darabja volt, Kata Szegedi, illetve a NUBU darabjait pedig szívesen látnám a gardróbomban is.

Nora Sarman

drkuktartmarieclairefashiondays2016_19.jpg

Kata Szegedi 

drkuktartmarieclairefashiondays2016_20.jpg

NUBU

drkuktartmarieclairefashiondays2016_21.jpg

#3 Romani Design

A Romani Design külön, félórás szettben vonultatta fel kreációját. A 'civil' - zenész, színész - életben nem modellkedő, illetve a hivatásos modellek vegyítésével, formabontó mód megkoreografált bemutató látványban és zenében is ütős volt. Kitűnő példa arra, hogy miként lehet a hagyományos motívumokkal egy minden ízében mai és többségében nagyon is hordható kollekciót megalkotni. 
drkuktartmarieclairefashiondays2016_22.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_23.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_24.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_25.jpgdrkuktartmarieclairefashiondays2016_26.jpgdrkuktartmarieclairefashiondays2016_27.jpgdrkuktartmarieclairefashiondays2016_28.jpg

drkuktartmarieclairefashiondays2016_29.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása