HÉTVÉGI INSPIRÁCIÓ #35 < Weekend inspiration #35 >

2016. szeptember 24. 08:34 - drkuktart

drkuktartweekendinspiration003501.jpg

Hétvégi töltekező. (For English read more.)

Weekend moments which help you to enjoy the present, become and stay relaxed during the week.

drkuktartweekendinspiration003502.jpg

Most, hogy immár a kinti hőmérséklet is sugallja, hogy találhatnánk annál jobb programot, minthogy pőre testünket kidobjuk egyszál valamiben a napra, bizony érdemes elgondolkodnunk azon, hogy miként is töltődhetnénk fel a nyakunkba szakadó két nap során kicsit aktívabban. Habár a városok megannyi izgalmas progammal kecsegtetnek ezen a hétvégén is, néha nem vágyik másra a test, csak arra, hogy keblére öleljen egy több évtizedes megtermett fatörzset. Remek helyszín a faölelgetésre, meg amúgy mondjuk egy jó kis reggeli futkározásra Parádfürdő, Parádfürdőnek is egy nevenincs útszakasza (ha van neve, elnézést) valahol a Kossuth Lajos út és a Sándorrét között, pont onnantól kezdve, ahol a több száz éves Rákóczi fa is elterül. Ha pedig a faölelgetésen túl intenzívebb testmozgásra vágynánk meg ne álljunk a hegygerincig, garantáltan lógni fog a nyelvünk is, de legalább érezzük, hogy élünk. A kilátás pedig pazar.drkuktartweekendinspiration003503.jpg

drkuktartweekendinspiration003504.jpg

A hegygerincre való felkaptatás közben leplezett pihenőként ne legyünk restek megállni és gyönyörködni a természet apró csodáiban, a távolról talán egyhangó barnaságba olvadó csodálatos részletekben.
drkuktartweekendinspiration003505.jpg

drkuktartweekendinspiration003506.jpg

drkuktartweekendinspiration003507.jpg

drkuktartweekendinspiration003508.jpg

drkuktartweekendinspiration003509.jpg

drkuktartweekendinspiration003510.jpg

drkuktartweekendinspiration003511.jpg

drkuktartweekendinspiration003512.jpg

drkuktartweekendinspiration003513.jpg

drkuktartweekendinspiration003514.jpg

drkuktartweekendinspiration003515.jpg

drkuktartweekendinspiration003516i.jpg

drkuktartweekendinspiration003517.jpg

drkuktartweekendinspiration003518.jpg

drkuktartweekendinspiration003519.jpg

A pár éve inkább fekvő mintsem álló Rákóczi-fa megmaradt gyökerének átmérője mellett még a szép magasra nőtt emberek is eltörpülnek. "Az Ilona-völgy közvetlen bejáratánál hatalmas kocsányos tölgy, az úgynevezett Rákóczi-fa áll. A legenda szerint 1710-ben II. Rákóczi Ferenc a Felvidékre tartva e fához kötötte lovát. A fa törzsének kerülete 9,5 méter, lombkoronája teljes pompájában 40 méter volt. A kocsányos tölgyet a Mátrában őshonos fafaj legszebb példányaként emlegették. Az út jobb oldalára vetve egy pillantást, a kedvelt nyári piknik-helyet, a Sándor-rétet láthatjuk, melyet Károlyi Mihály nevezett el nagyanyjának második férjéről, Károlyi Sándorról." (A még álló fatörzsről egy kép és az idézett forrása itt található.)drkuktartweekendinspiration003520.jpg

drkuktartweekendinspiration003521.jpg

Lassíts, élvezd az életet, az egyszerűnek tűnő dolgokat. Kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Jó hétvégét kívánok!

Slow down, enjoy your life and simple things. Follow DRKUKTART on Facebook or InstagramFollow my blog with Bloglovin!

Have a relaxing weekend!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása