HELLÓ JÚNIUS! (Hello June!)

2016. június 01. 23:54 - drkuktart

2016drkuktarthellojunius01.JPG

Idén a június minden további feltűnés nélkül csapott át a májusból. Annyira nem tűnt fel az új hónap, hogy csupán a nap közepén esett le, nyár van. Fogalmam sincs, ez miként történhetett.

Három évvel ezelőtt a mai naphoz hasonlóan szintén a Balatonnál köszöntöttük a nyarat, ami minden volt, csak éppen meleg nem. Akkor csodálatos képek születtek a Balaton és a Balaton-felvidék fölött tornyosuló hihetetlen felhő tömegekről, testünket pedig az időjárásnak megfelelően őszi ruhának beillő szettbe burkoltuk. Idén a nyár első napja abban volt hasonló, hogy bizony esőt ígértek. Délutánra. Ehhez képest reggel napsütés keltette az embereket a fővárosban, majd az M7-en a magyar tenger felé hajtva átestünk egy kisebb fajta infarktuson, ugyanis jó húsz percig szakadó esőben hajtottunk, így az esős-fázós balatoni kiruccanás garantáltnak tűnt. Persze az eső elállt a balatonvilágosi lehajtónál és pár frissítő cseppet leszámítva nem is esett délután négyig. A két esemény közt eltelt időben megpirultunk, lábat lógattunk a vízbe, nem panaszkodtunk. A négyes zuhé ugyan masszív volt, de öt óra magasságában annak is befellegzett. Visszafele már láttuk a szürke-fehér-piszkos sárga felhőkbe burkolózó várost, a távoli villámlást, majd visszatérve Budapestre elképesztő színekben pompázóextrém nagynak tűnő felhőkkel tarkított égbolt fogadott. Éjszaka persze eleredt az eső. Jelen pillanatban az ereszen kopogó esőt és a távoli dörgéseket hallgatva nincs az a kifejezett nyári hangulatom, de nem számít. Végre itt a nyár, ami már önmagában feldob. A programkínálat újfent szédítő, de titkon remélem, hogy ebben a hónapban leginkább céltalannak tűnő laza hétvégékben és balzsamos hétköznap estékben lesz osztályrészem mindenféle különösebb hacacáré nélkül.

2016drkuktarthellojunius02.JPG

Ugyanakkor mint mindig, most is van program, ami felkeltette érdeklődésemet. Jónak ígérkezik a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Essentials (2016. június 2-5.), ami kultúra (múzeuok, várostörténeti séták, vásárok), buli, koncertek és gasztronómia terén rántja össze a várost erre a négy napra. A jegyekről bővebb információt és a részletes programot itt találod.

Június első hétvégéjén (2016. június 3-5.) kerül megrendezésre, immár tizedik alkalommal a Belvárosi Fesztivál (BelFeszt) is Budapesten. Őszintén szólva legutoljára két éve voltam, és köszönhetően annak, hogy belépőt nem kell váltani, őrületes tömeg volt a koncerteken, de ezt az alkalmat leszámítva a korábbi alkalmak során mindig jól szórakoztam. A részletes programot itt éred el.

Úgy tűnik Budapest - ha az időjárás kegyes lesz hozzánk - igencsak megbolydul június első hétvégéjén, hiszen szintén holnap indul és vasárnapig (2016. június 2-5.) tart az egyelőre utolsóként beharangozott Budavári Sörfesztivál. Mi már voltunk korábban és hajnalig roptuk, szóval a személyes tapasztalat pozitív, csak ajánlani tudom.  További információt itt találsz.

2016drkuktarthellojunius03.JPG

Június második hétvégéjén (2016. június 10-11.) rendezik Villányban a kifinomult gasztronómiát és az igényes jazzt éltető, idén  az ötödik  évét ünneplő Gere Jazz Fesztivált, aminek ezen a hétvégén a latin fieszta áll majd a középpontjában. A további programot itt találod.

Az ország másik felében található Mád pedig 2016. június 18-19. között kínál izgalmas programokat a Jó reggelt! Jó napot! Jó éjszakát Mád! rendezvényen. Az interaktív programfüzetet lapozgatva minden esély meg lehet egy a füleinket is kényeztető, de kellemes kortyokban, ízletes falatokban gazdag bódító mádi hétvégére. A programot itt tekintheted át.

Ha elég vakmerőek vagyunk, és nem stresszeljük magunkat előre az időjárás alakulásán, akkor érdemes a szabadtéri színpadok kínálatából is csemegézni, ugyanis számos érdekes előadást állítanak színpadra a Margiszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadokon is a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül. A részletes programokat itt tudod megnézni. 

Jó hír, hogy már az általam is meglátogatott Picasso kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel hétfői napokon is látogatható a Magyar Nemzeti Galériában. Ha még nem hallottál a kiállításról, kedvcsinálónak olvasd el a beszámolómat itt

Ha már kiállítás, akkor talán valamennyi budapestit érdekelheti a Kiscelli Múzeum #moszkvater - A Széll Kálmán tér története nevet viselő időszaki tárlata. A tér története nagyon izgalmas, sokan talán nem is gondolnánk milyen funkciókkal bírt azt megelőzően, hogy kialakult a korábbi évtizedek egyik ikonikus találkozóhelye, és persze egy a mai napig fontos közlekedési csomópont ezen a helyen. A kiállításról bővebb információt itt találsz.

2016drkuktarthellojunius04.JPG

Most pedig nincs más hátra, minthogy élvezzük a júniust minden egyes esőcseppel és simogató napsugárral együtt!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása