MEGÚJULT AZ YVES ROCHER PLAISIRS NATURE TERMÉKCSALÁD

2016. április 04. 22:25 - drkuktart

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature01.jpgA közelmúltban az Yves Rocher budapesti blogger eseményére voltam hivatalos. Az esemény során nemcsak a szellememet ápolták, de a testemet is, ott a helyszínen egy málna öntetes brownie-val, később pedig a tesztelésre kapott soron következő klassz kis termékekkel.

#1 Mandula-Narancsvirág hab- és tusfürdő

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature02.jpg

A honlapon található információ értelmében: "A bio mezőgazdaságból származó Aloe vera kivonattal, narancsvirág illóolajjal és mandula kivonattal gazdagított hab- és tusfürdő egyszerre viseli gondját a testnek és a léleknek. Gyengéden tiszítja bőrét, és kellemes illatúvá varázsolja." Abszolút szimpatikus, hogy elmondásuk szerint több mint 98%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz, valamint, hogy parabén- és etoxilmentes termék.

Kipróbálva kedvenc gyanús, különösen úgy, hogy reményeim szerint már nyakunkon a nyár, ugyanakkor nehezen tudnám megmondani, hogy a mandula vagy a narancsvirág dominál-e jobban ebben az áttetsző halványzöld színű fürdőgélben. Mégis, talán a narancsvirág mellett teszem le a voksomat akként, hogy azért elárulom, a mandula éppen, hogy kiérződik belőle, de távolról sem émelyítő. Én tusfürdőként használtam, kis mennyiség is elegendő egyetlen tusoláshoz, ugyanakkor pont emiatt a habfürdő funkciójáról nincsen információm. Imádtam, hogy még órákkal a tusolást követően is friss citrusillatú a bőröm. 

Külön felhívták a figyelmünket arra, hogy az Yves Rocher immár a csomagolás terén is kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére, ezért is van az, hogy már maga a flakon is részben újrahasznosított műanyagot tartalmaz, és természetesen újrahasznosítható. Piros pont ezért a márkának.

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature03.jpg

#2 Kókuszdió hab- és tusfürdő drkuktart_yvesrocherplaisirsnature04.jpg

A honlapon található információ értelmében: "A bio mezőgazdaságból származó Aloe vera géllel és kókuszdió kivonattal gazdagított tusfürdő gyengéden tisztítja, és érzéki illatba burkolja bőrét. (...) Több mint 97%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. (...) Parabén- és etoxilmentes termék. Újrahasznosítható flakon, mely újrahasznosított műanyagot tartalmaz."

A kókusz nekem egyértelműen a nyárhoz kapcsolódik mint illat, így tekinthetjük ezt is a meleg évszakra való felkészülés egyik alkotóelemének. Kellemes állag és illat, ugyanakkor nem tűnik a piacon megtalálható kókuszos termékekhez képest igazán újító terméknek. Az új csomagolásban praktikus a pattintható kupak, hiszen a korábbi verziónál tekergetni kellett a kupakot, ha az ember hozzá szeretett volna jutni a beltartalomhoz. Ennél a terméknél is igazán szimpatikus az összetétel és a tény, hogy figyelnek a műanyag újrahasznosítására.

#3 Bourbon vaníliatestradír cukorszemcsékkel

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature05.jpg

A honlapon található információ értelmében: "A bio mezőgazdálkodásból származó karité vajjal, nádcukorszemcsékkel és Bourbon vanília kivonattal gazdagított tetradír egyszerre viseli gondját a testnek és a léleknek. A cukorszemcsék gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket. A testradír a bőrrel érintkezve lágy olajjá alakul, majd egy vékony védőréteget képez a bőrön. A bőr sima, ragyogó és kellemes illatú lesz. (...) Növényi eredetű összetevők: karité vaj, növényi glicerin, bio nádcukor, Bourbon vanília kivonat. Több mint 97%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. (...) Színezék, parabén- és ásványi-olaj mentes termék. Újrahasznosítható tégely, mely újrahasznosított műanyagot tartalmaz."

Jelentem a radírokkal beléptünk a kedvencek kategóriájába. Imádom az állagát, az illatát, a finoman dörzsölő cukorszemcséket és azt, hogy használatot követően nincsen szükség testápoló használatára, mert a bőr hosszú ideig puha és hidratált lesz. Ez utóbbi meglehetősen sablon szövegnek tűnhet, de nem az. Személy szerint valóban reklámfilmbe illőnek vélem az érzést, ami először és a radír használata során és azt követően minden alkalommal a hatalmába kerít. Szenzációs termék még akkor is, ha a vanília illatért nem rajongok a kozmetikumokban.

#4 Mandarin-Citrom-Cédrus testradír cukorszemcsékkel
drkuktart_yvesrocherplaisirsnature06.jpg
drkuktart_yvesrocherplaisirsnature07.jpg
A honlapon található információ értelmében: "A bio mezőgazdálkodásból származó karité vajjal, bio nádcukorszemcsékkel és 3 energizáló illóolajjal gazdagított testradír egyszerre viseli gondját a testnek és a léleknek. A cukorszemcsék gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket. A testradír bőrrel érintkezve lágy olajjá alakul, majd egy vékony védőréteget képez a bőrön. A bőr sima és ragyogó lesz, a lélek pedig feltöltődik energiával. Egyedülálló textúrája egyetlen mozdulattal radírozza, és táplálja bőrét. Növényi eredetű összetevők: karité vaj, növényi glicerin, bio nádcukor, mandarin, citrom- és citrus illóolaj. Több mint 98%-ban természetes eredetű összetevőkett tartalmaz. (...) Színezék, parabén- és ásványi- olaj mentes termék. Újrahasznosítható tégely, mely újrahasznosított műanyagot tartalmaz."
Abszolút favorit immár nemcsak az állagát és hatását, de az illatát tekintve is. A citrusos kollekció utolsó kipróbált tagja. Illatra teljesen a citromfagyira emlékeztet, méghozzá a Daubner-félére. Bár még csupán csak a nyár előtt állunk, mégis visszahozza azt az időszakot, mikor nyaranta nagymamánkkal a Hármashatárhegyi sétát egy szép adag citromfagyival zártuk. A cédrus nagyon finoman van jelen az illatban, a mandarint nem érzem ki, de valószínűleg nem annyira kifinomult az orrom. Ezt megelőzően még sohasem próbáltam cukorszemcsékkel dúsított testradírt, így meglepő volt, hogy a hordozóanyag felhasználását követően a tenyeremen megmaradt pár kristályos cukorszem. Egyébként állagra egy lágy testvajra emlékeztet, először nem is érződnek ki belőle a radírszemcsék. Nagyon kellemes használat, nem lehántja a bőrt, hanem kellemesen masszírozza, és a hordozó anyag szinte elolvad a tenyér és a test között. Itt is igaz, hogy használata szükségtelenné teszi a testápoló felvitelét fürdést követően.

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature08.jpg

#5 Narancsvirág-Levendula-Keserűnarancs tápláló, krémes testápoló

A honlapon található információ értelmében: "Narancsvirág, levendula és keserűnarancs illatú relaxációs tápláló, krémes testápoló, mely egyszerre viseli gondját a testnek és a léleknek. Nem zsíros, krémes textúrája könnyen olvad, így intenzíven táplálja a bőrt, és kellemes illatúvá varázsolja. A bőr visszanyeri bársonyos tapintását és rugalmasságát. Több mint 96%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Színezék, parabén- és ásványiolaj-mentes termék." 

Végigtesztelve a termékeket egyértelműen kijelenthető, hogy a narancsvirágot is tartalmazó készítmények váltak a kedvenceimmé. Másik csoportosítási szempont lehetne még a tégely, ugyanis úgy tűnik, hogy minden, amit az Yves Rocher ilyen tégelybe csomagolt, remek. Imádom a testápoló illatát, krémes, nem túl híg, nem túl tömött állagát és azt, amilyen puhává a bőröm válik használatot követően. Repeta gyanús, ha egyszer kiürül a tégely.

drkuktart_yvesrocherplaisirsnature09.jpg

#6 Bourbon vanília tápláló, krémes testápoló

A honlapon található információ értelmében: "Érzéki Bourbon vanília illatú tápláló, krémes testápoló, mely egyszerre viseli gondját a testnek és a léleknek. Nem zsíros, krémes textúrája könnyen olvad, így intenzíven táplálja a bőrt, és kellemes illatúvá varázsolja. A bőr visszanyeri bársonyos tapintását és rugalmasságát. Több mint 96%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Színezék, parabén- és ásványiolaj-mentes termék."

Az illat itt is kicsit túl édes nekem, de ebben nem vagyok mérvadó, hiszen nem gyakran használok vanília illatú termékeket. Az állag és a hatás ugyanúgy szuper mint az előbbi testápolónál. 

#7 Noix de coco kókuszos hámlasztó szappandrkuktart_yvesrocherplaisirsnature10.jpg

Nos, a magyar honlapon semmit nem találtam a szappanról, és őszintén szólva nem volt még szerencsém ilyen termékhez, így lehet, hogy ehhez mérten meglehetősen esetlen vagyok a témában. Kibontva diszkrét kókuszillat csapja meg az orromat és a kezemben tartva kellemes a szappan tapintása. Eleinte kellemesen dörzsöl a szappan, de ahogy a kókusz darabkák körül fogy a szappan úgy válik a hatás egyre erőteljesebbé. Kicsit mintha apróra morzsolt faágak simogatnának, nem feltétlenül a lágy kifejezés jut elsőnek eszembe a bőröm és a szappan találkozásáról. Részemről maradok inkább a fenti radíroknál.

Ha felkeltették a figyelmed a fentiek - és ezen mondjuk a testápolók és a radírok kapcsán cseppet sem csodálkoznék -, keresd fel az Yves Rocher honlapját itt.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása