HELLÓ FEBRUÁR! (Hello February!)

2016. február 01. 08:30 - drkuktart

2016drkuktarthellofebruary01.jpg

Utolsó téli hónap, így aki kényszerűen depressziót erőltet magára mondván, hogy a február unalmas, az ujjongjon. 

A magam részéről mondhatom, hogy a korábbi évek során sem kerülgetett az unalom, a mostani szezon pedig kifejezetten mozgalmas, néha már annyira, hogy rossz hallgatnom saját magamat, ahogy a napi (heti ecetera) programjaim kavalkádját sorolom az érdeklődőknek. Valószínűleg esetemben jobb lenne visszavenni, de annyi minden érdekel és annyi energiám van - és nemcsak a Budapesten elérhető finom kávénak köszönhetően - , hogy nehéz. Szóval sem a mögöttünk álló januárra, sem az elkövetkező februárra nem mondhatom, hogy unalmas volt vagy lesz. 
2016drkuktarthellofebruary02.jpg

Mert ugye közhely, de elsősorban rajtunk múlik, és "rajtunk" nem kifejezetten csak a pénztárcánkat jelöli. A saját példámból kifolyólag például imádom a munka utáni otthoni kreatív létet, és nagyon nehezen parancsolok magamnak megálljt. Rengeteg dolog kerül ki mostanság a kezem közül, ezeket február során szépen sorban be is mutatom majd vagy legalábbis elkezdem bemutatni. Ugyanakkor, ha tehetem - világosban mondjuk - sétálok. Nem győzök betelni Budapesttel, annak téli arcával sem. Ahogy a csupasz fák ágas-bogas hálója keretezi az égboltot felülről, alulról nagymúltú épületekkel lezárva a képet az valami mesébe illő. Mintha egy kéz tust ragadott volna annak érdekében, hogy érzékeny vonalakkal aprólékosan megrajzolja a képet. Kivétel nélkül minden esetben valami újdonságot fedezek fel, nemcsak az épületek homlokzatain, de a kapuk mögött is. 2016drkuktarthellofebruary03.jpg

Ugyanakkor, ha a séta mégsem lenne elég szépszerével lesznek budapesti programok is februárban. Gasztro vonalon izgalmasnak ígérkezik a 2016. február 4-én a Vajdahunyad Várában tartandó Hetedik Furmint Ferbuár Nagy Kóstoló (az eseményről több információ itt található), továbbá a Belvárosi Piacon február első hétvégéjén (2016. február 5-7.) lebonyolításra kerülő, szemléletesen a Töltött Hold Gasztrovíkend nevet viselő történés (az eseményről több információ itt található), valamint a 2016. február 12-14-i hétvégén a Szabadság téren megrendezésre kerülő Mangalica Fesztivál (az eseményről több információ itt található) is. Ne felejtkezzünk meg ugyanakkor arról sem, hogy Budapesten javában tart a Cake Túra, amiről hamarosan a blogomon is olvashattok.2016drkuktarthellofebruary04.jpg

A már zajló, illetve most nyíló kiállítások közül felkeltette az érdeklődésemet a Budavári Palota F épületében (Országos Széchenyi Könyvtár) 2016. február 27-ig megtekinthető Houdini! elnevezésű, Harry Houdini (született Weisz Erik) világhírű illuzionista emlékének szentelt kiállítás (részletes információt itt találsz), valamint az Eventuell Galériában 2016. február 4-én nyíló 'SUBJECTS' nevet viselő kiállítás, amelyen cseh, lengyel, szlovák és természetesen magyar bútortervezők figyelemreméltó alkotásaival találkozhatunk (részletes információ itt található a 2016. március 24-ig nyitva tartó kiállításról). 2016drkuktarthellofebruary05.jpg

Nyitvatartási idő szempontjából kevésbé kötött, de jó kis program a mozizás, hiszen kivételesen jó pár ígéretes alkotás fut a mozikban (például az Egy tökéletes nap, láttuk, megnézendő). És mielőtt még totál bezombulnánk a városi, különösen a négy fal közötti létben, el ne felejtsük kihasználni a jó idő és tiszta levegő áldásos hatásait, ha máskor nem, hétvégén, és, ha tehetjük, cseréljük fel a várost a természettel, természetközeli helyekkel legalább egy (de inkább több) napra. Boldogságos februárt mindenkinek! 2016drkuktarthellofebruary06.jpg

2016drkuktarthellofebruary07.jpg

2016drkuktarthellofebruary08.jpg

2016drkuktarthellofebruary09.jpg

2016drkuktarthellofebruary10.jpg

2016drkuktarthellofebruary11.jpg

2016drkuktarthellofebruary12.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása