PIPERE PILLANATOK: AZ YVES ROCHER ŐSZI ÚJDONSÁGAI (New autumn goodies by Yves Rocher)

2015. november 08. 21:45 - drkuktart

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo01.jpg

Idén ősszel jött el az én időm, mikor is a francia Yves Rocher belvárosi üzletében jártam jópár bloggertársammal egyetemben a márka meghívásának eleget téve, ahol lerántották a leplet az őszi újdonságokról. 

A lehetőségnek azért is örültem kifejezetten, mert egyébként már évek óta az Yves Rocher törzsvásárlója is vagyok, és nem egy kedvencem van termékeik közül, viszont a márka filozófiáját eddig nem ismertem mélységeiben.drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo02.jpg

A találkozó során a márka magyarországi ügyvezetőjének szavai nyomán izgalmas volt gondolatban elrepülni a franciaországi La Gacilly-ba. Az Yves Rocher márkát nem más, mint Yves Rocher úr alapította 1959-ben La Gacilly-ban egyrészt azzal a céllal, hogy fellendítse a Bretagne-t, ahonnan származik. Ennek megfelelően 1977-ben alapították a szintén ezen a településen található botanikus kertet, ahol több millió növény szolgálja egyrészt a kutatások céljait, másrészt az itt található fajták megőrzését. Nemcsak saját botanikus kerttel, de saját, jelenleg ötvenöt hektár kiterjedésű - kamillát, árnikát, zsályát, körömvirágot stb. termő - mezővel bír, illetve saját laboratóriummal és jelenleg százötven kutatóval is büszkélkedhet a cég. Ami Yves Rocher úr egykori eltökéltsége mellett még nagyon szimpatikusnak tűnt a prezentáción számomra, az az, hogy termékeiket a növényvilágban található nyersanyagokból és azok természetes származékaiból készítik el, ami a mai kemikáliákkal teli világban szerény megítélésem szerint igencsak fontos tényező. Bár vannak kilengéseim, de hasonlóan ahhoz, ahogy az ételek szintjén nagyon fontosnak tartom, hogy a lehető legkevesebb kemikáliával telenyomott ételt, italt vegyünk magunkhoz, ugyanígy azt gondolom, hogy fontos, hogy a bőrünkön keresztül felszívódó, azzal kapcsolatba kerülő anyagok közül is törekedjünk a minél inkább természetes összetevőkből álló készítmények használatára. Attól még, hogy valami dekoratív és kellemes illatú, lehet még mérgező és testünk számára terhes. Így, minden, ami ellentmond vagy szembemegy a természetes összetevőket nem vagy alig tartalmazó kozmetikai produktumokkkal, nálam már nagy eséllyel indul. És, ha még a fentiek nem lennének elég meggyőzőek, engem az újrahasznosított anyagokból készült csomagolások abszolút megnyertek maguknak. Én is mindent, amit lehet újrahasznosítok, vagy elviszem a megfelelő helyre, hogy mások lehetőségeikhez mérten újrahasznosítsák, és mindig nagyot dobban a kicsi szívem, mikor mások is ezen elvek mentén járnak el.

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo03.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo04.jpg

Ahogy a bevezetőben elhintettem egyrészről termékújdonságokat ismerhettünk meg. Mielőtt azonban mondanivalóm ezen részére érnék, jó tudni alapon felhívnám azok figyelmét, akik szeretnek kísérletezni az Yves Rocher Make app elnevezésű kis alkalmazására. Ezt az applikációt is a találkozón mutatták be számunkra, és az ott látottakon és hallottakon felbuzdulva én is elszórakoztam vele a találkozó után. A Make app egy virtuális sminkelő alkalmazás, ami az okostelefonokra mind Android, mind iOS platformokra a Google play-ből, illetve az App Store-ból letölthető Yves Rocher alkalmazás egyik alfunkciója. De miként is működik? Nos, személyes okulásomat követően elmondhatom, hogy nem igazán bonyolult a dolog, így akit csábít a virtuális sminkelés lehetősége, de retteg a technikától, az is vágjon bele. Miután letöltöttem a telefonomra az Yves Rocher alkalmazást, azt megnyitva a kezdőfelületen rögtön megtalálható a Make app is. Belépve a Make app-ba választanunk kell, hogy saját magunkról készített képet vagy a programban elérhető modell képet használjuk-e. Ha az előbbit használjuk (és nyilván ennek van értelme, hiszen azt szeretnénk lemodellezni, hogy rajtunk hogy állhat az adott smink), ügyeljünk arra, hogy lehetőleg természetes fény mellett készült, ne túl rémisztő fotót készítsünk magunkról (nekem ez utóbi nem sikerült). Ez a fotó lesz az, aminek a segítségével majd "kisminkeljük" magunkat. A fotó kiválasztását követően, saját fotó esetén először ki kell jelölnünk az arc, a szem és a száj kontúrvonalait a program által felkínált fehér pontok segítségével, majd kezdődhet a móka. A kijelölés pontosságára azért vigyázzunk, mert hanyagul kijelölt szem és száj esetén igencsak érdekes "sminkeket" rak fel a program. Szerencsére "sminkelés" közben lehetőség van a kontúrok módosítására a beállítások menüpont alatt, így a menetközbeni módosítás során a már felrakot "sminket" a program a módosított kontúrvonalnak megfelelően utánköveti. A felkínált programpontok közül választva haladhatunk szépen sorban a sminkelésben: szemek, arc, ajkak. Van még egy úgynevezett stílus kategória is, aminek jelentőségére eddig nem döbbentem rá, de sebaj. Száz szónak is egy a vége, az a virtuális sminkelősdi elég jó móka. drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo05.jpg

Az eseményen az Yves Rocher őszi újdonságai közül többek között bemutatásra került a tizenöt csodaszép árnyalatban kapható és száz százalékban növényi eredetű karnauba viaszban gazdag Couleur Végétale szemceruza, a mexikói bio Agávé kivonattal készült szemfestékre használandó, annak színét átalakító három különböző fixáló zselé (ragyogó hatás, gyöngyházas hatás, fémes hatás), a több mint kilencvenhét százalékban természetes eredetű összetevőket tartalmazó Sérum Exceptionel néven futó hajerősítő és ápoló szérum, az Anti-Age Global fúziós arcmaszk, a Sérum Végétal bőrfelszín megújító éjszakai zseléje, valamint a So Elixir illatcsalád legújabb tagja, a Bois Sensuel. A jó hír az, hogy az Yves Rocher meglepett minket, résztvevőket egy, részben az újdonságokból is válogatást tartalmazó csomaggal (jó, ez szűken értelmezve elsősorban számomra lehet jó hír), aminek általam való tesztelése már hetek óta folyamatban van, és alig várom már, hogy kedves Olvasók veletek is megosszam tapasztalataimat (és valljuk be, távolabbról nézve ez a tapasztalatcsere mindenki másnak is jó hírként szolgálhat). Így, hát örüljünk csendben együtt ennek a nagyszerű történésnek, a teszt eredményekkel pedig ígérem, hamarosan jelentkezem!

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo06.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo07.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo08.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo09.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo10.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo11.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo12.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo13.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo14.jpg

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo15.jpg

Annak érdekében, hogy a teszteredményeimre várva se unatkozz, lesd meg az Yves Rocher honlapját itt, közösségi oldalát itt és töltsd le az Yves Rocher alkalmazást az okostelefonodra az itt írtak szerint.

drkuktart_yvesrocherbloggertalalkozo16.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása