DRÚJHULLÁM: THIS IS MELBOURNE TOO AVAGY BUDAPEST COFFEE TOUR NO. 2. (Cosy and colourful specialty café This is Melbourne Too on the edge of Budapest)

2015. október 20. 08:30 - drkuktart

drkuktart_thisismelbournetoocoffee01.jpg

Hosszú ideje kacérkodtam a látogatás gondolatával és idén nyáron több alkalommal egészen konkrétan el is terveztem, hogy miként lesem meg őket, de a Sziget vagy egyéb, nem leküzdhetetlen, de felforgató forgalmi akadályok mindig megakadályoztak. Nem könnyen adom fel, még az ilyen apró-cseprőnek tűnő kihívásokat sem, így most végre abban a helyzetben vagyok, hogy büszkeségtől dagadó kebellel jelenthetem, a küldetést immár teljesítettem.

drkuktart_thisismelbournetoocoffee02.jpg

Többször is megpróbáltam belőni, hol is lehet ez a kis konténer, később véletlenül suhantunk is már el előtte, sajnos számunkra alkalmatlan időpontban. Most vasárnap végre eljött az én időm, így kooperatív családi támogatással eljutottam a This is Melbourne Too kávézóba, sőt gyenge erőszak alkalmazásával noszogattam a család többi tagját is, hogy üljenek oda be velem együtt. Persze az erőszak szó koránt sem fedi le az általam tanúsított magatartást. Mint mindig most is inkább a kedves szóval és kellemes modorral történő meggyőzést választottam ;). Csak egy megjegyzés erejéig még az odajutásról, aztán belecsapok a kávéba: aki követi a kávézó közösségi oldalát, de még nem járt ott, az véletlenül se essen abba a hibába, amibe mi, ugyanis a közösségi oldalból elérhető térképen a lokáció több mint csalóka és a This is Melbourne Too helyett a Jégtörő úti susnyásba vezet el, ami, ha másra nem, arra biztosan jó, hogy a töltés túl oldaláról pillanthatod meg a Gázgyár utcában lévő This is Melbourne Too tetejét és a konténer felső részén éppen látható feliratot a volt Gázgyár épületei között. Ellenben bízhatunk a Google térképében, ahol bizony sikerült belőni a pontos elhelyezkedést (itt). A helyszín szerintem több mint ideális, itt halad el egy bicikli útvonal, ez az egyik leghangulatosabb szakasza a Római partra kivezető egyik autóútnak, illetve maga a hely a megannyi cégnek és az International Business School-nak is helyet adó Graphisoft Parkban található. 

drkuktart_thisismelbournetoocoffee03.jpg

A This is Melbourne Too minden elképzelésemet felülmúlta, különösen az eddig csak a különböző fórumokra feltöltött képrészletekből fejben összetett képeket. Egy kisebb tornácot, egy nagyobb belső teret és egy igencsak tágas - most már ősziesített - teraszt képzeljünk el. A teraszon megannyi őszi hangulati elem fogadja a belépőt: élénk színű apróbb gerberák az asztalokon, valamint dísztökök és egyéb szezonális növények teszik természetközelibbé az élményt. Hozzáteszem, hogy - az infralámpát leszámítva - amúgy is úgy érzi az ember, hogy a parkban immár a sárgába hajló platánfák alatt üldögél, hiszen nem több mint csupán egy átlátszó fóliafal választja el a teraszt szabadég alatt elterülő kinti világtól. És bár nagyon is testvérek a Madách téri This is Melbourne kávézóval mégis teljesen mást örököltek a közös felmenőiktől. Ők ketten tökéletesen megfeleltethetőek egy Budapest belvárosában apró közvetlen élettérrel rendelkező, ugyanakkor menő, és egy Budapest külvárosában, a természethez közelebb lakó, nagyobb élettérrel rendelkező és persze szintén menő testvér párosának. Ez persze a hétvégi atmoszféra hatására született kép, elképzelni sem tudom, mi lehet itt hétköznap. A kínálat első alapos blikkre szerintem megegyezik a My Little Melbourne kínálatával, de nyugodtan javítsatok ki, ha tévednék, mert a második és sokadik pillantásomat ezúttal nem a termékkör, hanem a család orozta el. A barista srác nagyon készségesen segített az ilyesfajta kávézóba először betévedt vendégnek, és a vendég óhaját a vendégnek igencsak tetsző lágyabb cappuccino-ban teljesítette ki. A kávé ez esetben El Salvadorból érkezett a londoni Work Shop Coffee tolmácsolásában. Nálam - micsoda meglepetés már megint - a flat white volt az úr, de a társaságban elfogyott még egy cappuccino, egy a csokidrazsés kekszből, egy török mogyorós paleo keksz, valamint egy szelet torta, amiről további instrukciók hiányában nem tudtuk, hogy mi volt, (és úgy tűnik senki sem tudta, de mi bátrak voltunk), de tény, hogy kényes ízlésű felmenőmnek is nagyon ízlett. Szóval elégedetten távoztunk, ami nagy szó, különösen azért, mert a most debütált, társaságunkbeli virgonc újoncnak ez volt az első újhullámos élménye, ami ugye jó, ha jó és elsőként több, mint meghatározó. 

drkuktart_thisismelbournetoocoffee04.jpg

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg arról sem, hogy a márciusban indult Budapest Coffee Tour első mezőnyét követve immár a második is elrajtolt, az elsőhöz képest részben megváltozott helyszínekkel, így örömmel jelentem, hogy vasárnap én is beszálltam újra a túrába, és megemeltem az első tematikába illő kávéspoharat (#budapestcoffeetour, #budapestcoffee, #drkuktartcoffeetour). Az ujjongás áradat közepette sajnos nem bírom ki, és egyetlen negatívumot muszáj megemlítenem, ami sajnos egy nagyon fontos részletkérdést érint. Ez pedig a mellékhelyiség kérdése és fájó hiánya, vagy fogalmazzunk úgy, hogy bár fizikai hiányról szó van, de kooperációban ez állítólag ez a kényes témakör is megoldott. Ezen fellelkesülve követtem az instrukciókkal kijelölt utat a Graphisoft Park kijelölt portájáig, de ott egy teremtett lélek sem volt, így betámadtam egy másik portát, ahol a szolgálatot teljesító jóember a neki szegezett kérdésemre és az előadott sztorira első körben csodálkozó tekintettel felelt. Az egész eset előtt naivan, mitöbb értetlenül álltam és állok most is. Ez persze a kávézó fizikai határai között szerzett pozitív élményeinket nem rontja le, különösen azért, mert bízom benne, hogy csak velem mint szerencsétlen flótással fordulhatott ez elő, vagy, ha nem, akkor igencsak remélem, hogy ez a hiba hamarosan orvoslásra kerül. Most pedig külön figyelmeztetés nélkül is tudom, hogy már megint túl sokat fecsegek, így jöjjenek inkább a képek erről az igencsak hangulatos helyről.drkuktart_thisismelbournetoocoffee05.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee06.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee07.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee08.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee09.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee10.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee11.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee12.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee13.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee14.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee15.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee16.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee17.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee18.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee19.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee20i.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee21.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee22.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee23.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee24.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee25.jpg

drkuktart_thisismelbournetoocoffee26.jpg

A Budapest III. kerületében a Gázgyár utca 3. szám alatt található This is Melbourne Too közösségi oldalát itt találod, a honlapjukat pedig itt

drkuktart_thisismelbournetoocoffee27.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása