KÁVÉ SZENTENDRÉRŐL A CAFÉ LA MOCCA-BÓL (Cosy Café La Mocca has its own roasted coffee in Szentendre, Hungary)

2015. október 01. 08:30 - drkuktart

drkuktartcafelamoccaszentendre01.jpg

Nemrégiben pár napot Szentendrén töltöttünk. Természetesen nem volt kérdés, hogy jó kávé után nézünk, mert bár a hotelünk szinte minden igényt kielégített, az ott felszolgált kávéitalt, azért mégsem nevezném kávénak. Így akadtunk a számunkra eddig ismeretlen Café La Mocca-ra a Dumtsa Jenő utcán.

drkuktartcafelamoccaszentendre02.jpg

A Café La Mocca egy aprócska bolt, ahol saját pörkölésű kávéből készítik az italt helyben fogyasztásra és elvitelre, és ahol a kávét - és filterezéshez szükséges eszközöket is - vákuumcsomagolt kiszerelésben otthoni bűvészkedésre és fogyasztásra is meg lehet vásárolni. Jó idő esetén helyet foglalhatunk a Dumtsa Jenő utcára kitett napernyők, és az ottani fák lombkoronája alatti aprócska, pár asztalos teraszon is, míg a zimankó elől az üzletbe húzódhatunk, ahol nem sok ülő alkalmatosság van. Ez utóbbi Velencére, valamint más olasz városok kávézóira emlékeztet, ahol az ember állva fogyasztja el a napi feketét. Mi a teraszt is teszteltük és bent is fogyasztottunk, más hangulatok, mind szeretnivalók. Első nap reggel cappuccino, második nap ebéd után eszpresszó volt terítéket. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez utóbbi (Kamerun, 100 % arabica) életem eddig legízletesebb feketéje volt köszönhetően citrusos (lime, mandarin, grapefruit) aromájának. Különleges volt. A boltba belépve rögtön az egykori gyarmatokon forgatott filmek hangulata kerít hatalmában. Persze az igazság az, hogy soha nem jártam ilyen helyszínen, de a filmek kozmetikázott díszletvalósága rögtön eszembe jutott. Emlékeink és a bolt által előhívott hangulatok folytán kicsit kiléptünk a szentendrei térből és időből, és elutaztunk pár pillanatra messzire. Egyik oldalon hatalmas tükörfal előtte fogyasztásra váró számos földi jóval, míg a másikon a padlótól a falig a kávézáshoz, teázáshoz, forró csokizáshoz szükséges eszközök mellett temérdeknyi, nagy gonddal válogatott különleges tea sorakozik színes papírzacskókban egymás mellett, alatt, fölött, valamint a ficakban saját pörkölésű illatos kávé fogad saját különbejáratú nyitott polcocskákon. Ez utóbbiakat - köszönhetően a különleges csomagolásnak - magunk is megszagolhattuk. Mennyei illatok. A kakaó, forró csokoládé szezonja még csak most kezdődik, így az állandó kínálat - az üzletvezető szerint a legfinomabb - kakaó mellé természetesen készülnek további különlegességekkel a kakaó és a forró csoki szerelmeseinek is. A figyelmes vendéglátáson túl, átlendülve a kávérendeléssel sokaknál együttjáró, csupán pár szavas kommunikáción és szóba elegyedve vendéglátónkkal sok mindent megtudunk arról, hogy ők mikor kezdték, hogyan választják ki a kávét, amit majd megpörkölnek, és, hogy még mi mindent terveznek. Megint bebizonyosodott, hogy beszélgetni - és az amúgy bájos, de már sokszor bejárt szentendrei főcsapást elhagyni - nagyon jó dolog. Köszönjük a kedvességet!

drkuktartcafelamoccaszentendre03.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre04.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre05.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre06.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre07.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre08.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre09.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre10.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre11.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre12.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre13.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre14.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre15.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre16.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre17.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre18.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre19.jpg

drkuktartcafelamoccaszentendre20.jpg

Ha picit kilépnétek a jelenből és szeretnétek, ha körbeölelne a bolt utánozhatatlan atmoszférája, látogassatok el Szentendrére a Dumtsa Jenő utca 13. A. szám alá a La Mocca kávézóba. A nyitvatartásról és a mindennapi történésekről tájékozódhattok a Café La Mocca közösségi oldalán itt. A honlapjuk jelenleg átalakítás alatt áll, de a madarak azt csiripelik, hogy az élesbe álló weboldalon már a saját pörkölésű kávé megrendelésére is lesz lehetőség. 

drkuktartcafelamoccaszentendre21.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása