BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL 2015 (Budapest Wine Festival 2015)

2015. szeptember 24. 00:01 - drkuktart

drkuktart_budavariborfesztival2015_01i.jpg

A jó bor és rokonai jótékony hatásai közül kiemelném azt az igen hasznos tulajdonságukat, hogy bizonyos idő elteltével immunissá tesznek az esővel szemben. Nem vágytam igazán arra, hogy ezt az állítást a gyakorlatban is igazoljam, de péntek este hiába futamodtam volna meg a nem sok száraz pillanattal kecsegtető előrejelzés hatására, a jó társaság és a nedűk felcsábítottak a Budai Várba.

drkuktart_budavariborfesztival2015_02.jpg

A Budavári Borfesztivál szervezői vigyázó szemeikkel az időjárás előrejelzésen csüngtek már napokkal a fesztivált megelőzően, és a napos, száraz idő minden előszeléről vígan tudósítottak az esemény közösségi oldalán. Ugyanakkor hiába reménykedtek száraz és meleg kora őszi napokban, estékben az időjárás idén is tesztelte a fesztivál vendégeit. A fenyegető eső ellenére mégis voltak jópáran, akik vízhatlan hacukával felszerelkezve vagy anélkül, a 'Nem vagyunk mi cukorból!' jelmondatot hangoztatva betámadták a Budai Várat. És milyen jól tették, tettük. Pár évre visszatekintő fesztiválos tapasztalatom fényében mondhatom, hogy eddig nem volt olyan Budavári Borfesztivál, amiben csalódnom kellett volna, igaz mindig száraz időben áztam kicsit el (nyilván nem). De idén bebizonyosodott, hogy egy szitáló-szakadó esős rendezvény is lehet csúcsszuper és persze az is, hogy tényleg nem vagyunk cukorból. Miért is éreztem magam olyan jól? A soron következő képekből ez reményeim szerint kiderül. 

drkuktart_budavariborfesztival2015_03.jpg

Ami nem derül ki a képekből, az az, hogy a társaság fantasztikus volt, a pedig kiállítók segítőkészek, közvetlenek, vidámak, felkészültek, felvértezve szinte kiapadhatatlan (jó, azért vasárnap estére már volt tétel, amit nem leltünk) és jobbnál-jobb készletekkel nemcsak ital, de étel fronton is (a tepertő krémes-lila hagymás deszka valami álom volt). A hol szitáló esővel árnyalt, hol tisztán fényekben úszó panoráma mint mindig most is csodálatos, a szervezés pedig profi volt. Az, hogy a wifire valamilyen okból nem tudtunk pénteken a fesztivál egyik pontján sem csatlakozni, múló rossz érzést okozott csupán, hiszen nem azért jöttünk, hogy a telefonon lógjunk, így, amilyen gyorsan hatalmába kerített az emiatt érzett csalódottság, olyan gyorsan el is mosta az eső.drkuktart_budavariborfesztival2015_04.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_05.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_06.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_07.jpg

Az előbb felsorolt összetevőkből álló fantasztikus kombinációnak hála annyira elmélyedtünk a fesztivál lét gyönyöreiben, hogy csak néha eszméltünk fel, a valóban csak néha - de akkor annál intenzívebben - szakadó esőre. Ilyenkor persze behúzódtunk az aktuális stand minimális eresze alá. Lévén, hogy esernyő helyett inkább a poharunkba kapaszkodtunk, jól jött a húsz centi széles fedél a testünk fele fölött. Olykor persze frissítő volt a szitáló esőben álldogálni és bámulni a tömeget, a várost, mert ugye a legszebb kilátás leginkább onnan volt, ahol nem volt a fejünk felett semmi, esernyővel pedig továbbra sem bajlódtunk természetesen. A pénteki életérzés pedig annyira bejött, hogy vasárnap, mikor Budán jártunk, nem sokat kellett győzködni minket, hogy nettó másfél órára ismét felnézzünk a Budai Várba és leteszteljük azt, hogy a fesztivál hogyan teljesít száraz, hűvös időben. Jelentem jól. Az időérzék persze hasznos tulajdonság, ám ilyen kellemes szituációkban sajnos gyakran cserbenhagy a józan ésszel együtt. A csalfa időérzék ellenére ugyanakkor javunkra legyen mondva, hogy bár a tervezett ott tartózkodásból három óra lett, a másnapi munkanap előtt tisztelegve mégis sikerült este tízkor elhagynunk a terepet a szombaton elkövetett hajnali fél egy helyett. Fáj, hogy csak két nap jutott a jóból, így remélem jövőre együtt újra itt leszünk! Jó hír, hogy a csüggedés kiváló ellenszere a következő muníció képekből. Miközben nézegetjük a fotókat, ha alkalmas helyen vagyunk megfelelő időben, ne legyünk restek az élmény felelevenítését elősegítendő egy jó pohárkával felszerelkezni. drkuktart_budavariborfesztival2015_08.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_09.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_10.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_11.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_12.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_13.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_14.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_15.gif

drkuktart_budavariborfesztival2015_16.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_17.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_18.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_19.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_20.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_21.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_22.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_23.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_24.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_25.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_26.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_27.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_28.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_29.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_30.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_31.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_32.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_33.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_34.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_35.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_36.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_37.jpg

drkuktart_budavariborfesztival2015_38.jpg

Ha a fenti képek hatására megidézett emlékeknek köszönhetően a boldogság könnye szökött szemünkbe, megfontolt fesztiválozóként ne legyünk restek elkezdeni tervezgetni az 2016-os évünket. Az események csatasorrendbe állítását megelőzően, hasznos, ha a friss információkért, a jövő évi rendezvények időpontjáért - ha eddig még nem tettük - bekövetjük a Budavári Borfesztivál közösségi oldalát itt vagy csak úgy olvasgatjuk a honlapjukat itt

drkuktart_budavariborfesztival2015_39.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása