EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ LIMONÁDÉ (Tasty classic lemonade)

2015. augusztus 14. 08:29 - drkuktart

drkuktart_klasszikuslimonade01.jpg

Legfeljebb negyed óra alatt elkészíthető, és elképzelni sem tudnék kellemesebb üdítőt mint egy citrusos limonádét ebben a ránk nehezedő nyári melegben. 

drkuktart_klasszikuslimonade02.jpg

Egy kancsónyihoz végy másfél citromot, egy piros húsú grapefruitot és egy édes narancsot, ezeket facsard ki, de arra figyelj, hogy a magokat halászd ki mielőtt a kancsóba öntöd a levüket. A rost az mehet bele a kancsóba, mmmmm. Ehhez adj hozzá az előzőleg három evőkanál kristálycukorból és két evőkanál vízból készített, lehűtött cukorszirupot. A cukorszirup készítéséhez forrald össze és lassú tűzön sűrítsd be a hozzávalókat kavargatás mellett, de arra figyelj, nehogy odakapjon vagy elkezdjen karamellizálódni. A belekerülő cukormennyiség miatt ettől az italtól abszolút nem ragad össze a szád, éppenhogy csak ellensúlyozza a citrom savanyúságát és kiemeli a narancs, grapefruit kellemes ízét. Majd a kancsót engedd fel szódával vagy szénsavmentes vízzel (a gyerekek általában nem szeretik a szúrós vizet, mondjuk a savanyú citromot sem ;)), de csak annyira, hogy a jégkockáknak jusson még hely. Miután a jégkockákat is belehelyezted, díszítés gyanánt karikázz bele fél meghámozott citromot vagy narancsot, valamint, ha még színekre vágyik a szemed, tehetsz bele merőben más színű gyümölcsöt (a képen áfonyát tettem bele) is, de csak jelképesmennyiségben, nehogy az legyen a domináns íz. Egészségetekre!

drkuktart_klasszikuslimonade03.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade04.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade05.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade06.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade07.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade08.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade09.jpg

drkuktart_klasszikuslimonade10.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása