AMIKOR A HETVENES ÉVEK A JELSZÓ... (Costumes of the seventies)

2015. június 12. 14:39 - drkuktart

drkuktart_seventiescostumeparty01a.JPG

Jó hírem van azon kedves Olvasóknak, akik eddig dolgozni, tanulni, enni vagy aludni sem tudtak, mert folyton azon törték a fejüket, vajon milyen csodás hetvenes évekbeli szettet sikerül kreálnom a L'ORÉAL rúzsról szóló bejegyzésemben már megemlített meglepetés születésnapi partira.

drkuktart_seventiescostumeparty02.jpg

Nem kertelek, meglehetősen kétségbeestem mikor kiderült, hogy hetvenes évekbeli vagy arra hajazó kosztümbe kell bújni a szóban forgó eseményre. Nyilvánvaló előnnyel indul az, aki már élt, sőtmitöbb, aki már tudatánál volt azokban az időkben. Kétségbeesésem indoka nem a beöltözéstől való óckodás volt, nagyon is csípem az ilyen jellegű megmozdulásokat. Ugyanakkor a hetvenes években divatos holmikról nem több mint távoli és homályos elképzeléseim voltak. Arról nem is beszélve, hogy leheletnyit más volt a hetvenes évek divatja Magyarországon és példának okáért Nyugat-Európában, márpedig most Hollandiában bulizunk. Nem lökdösött a megoldáshoz nagyon közelebb közös barátunk, a Google sem. Egy kedves barátnőm azonban kisegített a pácból és figyelmembe ajánlotta a Jajcica nevű boltot, ami Budapest VII. kerületében, a Dohány utca 94. szám alatt található. Tette mindezt a legnagyobb szerencsémre. A Jajcicában hihetetlenül széles a választék: egymás fölötti, mellett, alatt tömött sorokban lógnak a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek ruhái. Hozzávetőleg kemény tíz percem volt a válogatásra és próbára így együtt, pont ezért kapóra jött az, hogy a boltban dolgozó srác teljesen képben volt atekintetben, hogy mit hol találok (hetvenes évek-rövid ruha-cipő volt a három varázsinstrukció, ami elhagyta ajkaimat). Itt akadtam rá erre a gyorsan száradó nagyszerű, természetes anyagot hírből sem ismerő, ugyanakkor 100 % poliészter Barbarella ruhára és a nemkevésbé kecses kiegészítőjére a cipőre. Hazaérve gyors mosás, a mosódió-mosószóda kombó itt nem segített, tetemes mosógél viszont igen, már ami a ruhát illeti. Köszönhetően rendkívüli anyagának, ez a visszafogott darab gyakorlatilag már a mosógépből történő kivételkor száraz volt, de azért egy látszat-szárítást megejtettünk a napon. A cipőt is gondosan fertőtlenítettem, és megtettem az egyéb óvintézkedéseket. Hívjatok finnyásnak, de a cipőktől tartok, miután kissé nehéz kitisztítani. A Rodenstock (Catania) szemüveget tizenhárom éve vettem még az Iguanaban egy farsangi bulira, míg a rúzs rövidke múltjáról itt olvashattok. Kíváncsian várom, hogyan teljesít ez a csábos szett nemcsak küllemre, de érzésre (szellőzésre) is, valamint, hogy a többi száz ember hogyan értelmezte a hetvenes évek kategóriát. Ja, és el ne felejtsem megemlíteni, hogy a teljes káosz érdekében, még feltapasztottam egy, a ruha színéhez passzoló, ám a hetvenes évektől minimum negyven évvel távolabb álló kedves kis TATZ tetkót is a felkarom belső részére ;). 

drkuktart_seventiescostumeparty03.jpg

drkuktart_seventiescostumeparty04.jpg

drkuktart_seventiescostumeparty05.jpg

drkuktart_seventiescostumeparty06.jpg

drkuktart_seventiescostumeparty07.jpg

drkuktart_seventiescostumeparty08.JPG

Amennyiben publikus képek születnek a megmozdulásról, biztosan beszámolok róla, hátha más is hozzám hasonló gondokkal küzködik vagy szimplán csak azért, hogy mosolyogjunk egy jót az összeállított viseleteken.

Ha tetszett a bejegyzés, ne maradj le az újabbnál-újabb szösszenetekről sem. Pont ezért kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása