Egyedülálló macaronnal rukkolt elő a Patrisa Provence mégpedig Magyarországon valószínűleg elsőként. Holott nyakunkon a nyár és a fagylalt nap is, így mi sem lenne kézenfekvőbb minthogy elárasszon bennünket a fagylalttal töltött macaron desszert.
Tegnap alig hittem a szememnek és a fülemnek, mikor visszajáró vendégként abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a Patrisa Provence csapata felfedte előttem féltve őrzött titkát. Elárulták, hogy ez a hét nemcsak azért különleges számukra, mert végre elindult a honlapjuk, de kikísérleteztek egy itthon még nem igazán ismert édességet is. Ez utóbbi nem vitás, nagyon is felkeltette az érdeklődésemet. A fagylattal töltött macaront az idei fagylalt nap alkalmából mutatják be először a nagyérdeműnek, és innentől kezdve elérhető lesz a kínálatukban. Maga a tény, hogy a desszertben a macaron szó szerepel, engem, mint macaron rajongót önmagában már gondolati szinten is azonnal levett a lábamról, pedig akkor még nem is tudtam mi fán terem (jó, halvány elképzelésem volt: macaron + fagylalt). Annak érdekében, hogy maradandó károsodást ne okozzon izgalmam, rögtön elő is került a 2015. május 8-ától, az idei fagylalt naptól a Patrisa Provence desszertlapján megtalálható fagylaltos macaron pár bemutató darabja is. A macaronok méretre nagyobbak az átlagos macaronnál, ránézésre úgy hat centiméteres átmérővel bírhatnak. Közepükön a héjak színéhez illő, illetve azokkal harmonizáló fagylalt csücsül. Ha emlékezetem nem csal akkor a Patrisa Provence a trikolor kókuszos és a narancs sárga kupakok közé foglalt karamellás, valamint a zöld-narancs héjak által közrefogott madártejes fagylalttal töltött macaronokkal indul. Ezt a kezdő repertoárt terveik szerint a jövőben tovább bővítik újabb ízű macaron variációkkal.
Maga a macaron téma annyira összehozott bennünket, hogy még azt is elárulták, hogy ez a macaron desszert is méltó volt az általában amúgy is sok macerával járó macaron kísérletezéshez. Hiába gondolnánk ugyanis alapból azt, hogy a fagylalt nagy valószínűséggel a ganache-hoz (ez az a krém, ami egy "normál" macaronban csücsül) hasonlóan viselkedik a héjak között, a gyakorlat igencsak ellentmondott ennek az elképzelésnek. Így történt, hogy a fagylalttal töltött macaron desszert jelenlegi verziójának receptjét számos tesztelés, előkóstolás és aprólékos finomítás előzte meg annak érdekében, hogy végeredményként a tészta és a fagyi együttese fenomenálisan működjön együtt. Bármilyen idegőrlő is lehetett a folyamatos ízlelgetés, cseréltem volna velük, nem vitás.
Sok beszédnek sok az alja, tudom. Térjünk is át a leglényegesebb momentumra, a kóstolásra. A kókusz fagylalttal töltött kék-fehér-piros macaron desszert mellett döntöttem. Fogyasztás előtt kicsit pihentettem, ami - bár valószínűleg eddig is tökéletes volt - kifejezetten jót tett neki. Hagytam, hogy ganache-hoz hasonlóan a fagylalt kissé eggyé váljon a tésztával. Mikor eljött az én időm, vettem a villámat és örömmel tapasztaltam, hogy a kupakok finoman roppanva hagyták, hogy a villa levágja azt, ami nekem jár. Tökéletes állag és ízélmény. Bár még csak május eleje van, úgy érzem megtaláltam a meleg hónapok desszertjét. Igazi nyári édesség, ami egy nagy pohár klasszikus limonádéval az igazi. Ez utóbbi azért fontos, mert a klasszikus (azaz citrom/narancs-víz-cukor kombón túl semmi más ne legyen benne, pláne ne szirup) limonádé nem nyomja el a macaronban megbújó fagylalt ízét, szóval kicsi szívem megintcsak repdesett, hogy nem a csilli-villi színű, de egyébként sokkal édesebb extra ízesítésű limonádék mellett döntöttem.
S bár az idei fagylalt nap alkalmából a fenti fagylalttal töltött desszert nem lesz féláron, azt azért megtudtam, hogy annak, aki ezt a desszertet választja a fagyi napon, a Patrisa Provence csapata ajándékkal kedveskedik. A grátisz pedig nem más, mint az általam is választott három decis pohárban felszolgált klasszikus limonádé.
Kívánom, hogy a fagylalt napon és azonkívül is menjetek, egyetek, kísérletezzetek és essetek bűnbe az igazán jó macaronokkal, azok bármilyen válfajával. Siessetek, hogy jusson még a fagyis macaron-limonádé kombóból! Ha kipróbáltátok, írjátok meg, hogy ízlett!
A Patrisa Provence-ről a tavalyi nyitásuk alkalmából írt cikkemet itt találod, a vadiúj honlapjukat itt éred el, míg a közösségi oldalukat ide kattintva követheted.
Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről!
Szép napot!
If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!
Have a nice day!
DRKUKTA
A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!
All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger!