A LEGESZMÉNYIBB PAPÍRBOLT NYOMÁBAN: A BUDAPESTI CERUZA MEGAPAPÍR (One of the best papershop in Budapest)

2015. március 25. 08:29 - drkuktart

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt01.jpg

Hónapokkal ezelőtt a Vámház körúton bambulva bandukoltam, mikor végre megláttam egy számomra új bolltot! Hiába mentem el az üzlet portája előtt több tízszer, és hiába vetettem mindig fél szemmel negyed pillantást a kirakatra, eddig az agyam soha nem volt képes arra, hogy szétválassza a bolt szofisztikált látványát mellette található párszázforintos anyagbolt és egyébként a körúton uralkodó olcsó káosz látványától. Pedig ég és föld a kettő (vagy ez meg amazok). Hosszú időnek kellett tehát eltelnie ahhoz, hogy tudatosuljon bennem, micsoda kincs rejtőzik a Vámház körút 11. szám alatt. Íme Budapest szerintem egyik legmenőbb papírboltja.

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt02.jpg

Most, a bejegyzés írása közben azért oda-odakukkantok a Ceruza Megapapír (mert, hogy ez a bolt becses neve) közösségi oldalára, ami meglehetősen szép számú követővel rendelkezik. A jelek szerint tehát (mondhatni) csak én jártam eddig bekötött szemmel vagy a földet vagy a fölém magasodó épületeket szemlélve. Van ez így, attól még a Ceruza Megapapír felfedezése nekem bearanyozta a napjaimat, és azokét, akiknek itt vásároltam megkésett szülinapi apróságokat. De ne vágjunk mindjárt a közepébe. Már a bolt kirakata is hívogató, hiszen azt mindig az aktuálisan a kapu mögött kapható termékekből kreálják a kreatív munkatársak: fő motívumként hol egy próbababa öltözik míves magyar vagy amerikai ívpapírokba, hol a papírbolt jelképéül választott bagoly jelenik meg több formában, így plüssállatként vagy kedves üdvözlőkártyán. A központi motívumok előtt, alatt, körül mindenhol szebbnél szebb papírok, poszterek, noteszek, írószerek és megannyi apróság hívogatja az utcanépét az ajtón túlra. Megállni muszáj, ha pedig testközelből szeretnénk látni a szépet, akkor bemenni kötelező. Így a kirakatot távolról szemlélve halvány lila gőzöm sincsen, hogyhogy nem szúrt szemet nekem eddig ez a bolt. 

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt03.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt03a.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt04.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt05.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt06.jpg

Eddig négy alkalommal jártam náluk és nemcsak az üzlet külső megjelenése, de az enteriőr is folyamatosan változik évszaktól, ünnepektől, kollekcióktól függően. Lévén, hogy aktuálisan a húsvét közeleg, bekúsztak az ünnepi termékek is. Ugyanakkor a Ceruza Megapapír állandó kínálata is óriási. Mielőtt ismertem volna őket, a papírbolt szó hallatán az unalomig ismert, fantáziátlan egyenképeslapokat, ragasztót, színes ceuzákat, tollakat stb. árusító egységek jutottak eszembe, holott egy országgal arrébb Bécsben a bécsiek igen szépen megmutatták, hogy milyen is egy hívogatóan dekoratív papírüzlet, nem beszélve arról, hogy nem egy csillogó glitterrel megszórt, élénkszínű csodálatos képeslapom van az Amerikai Egyesült Államokból az 1950-es évektől kezdődően, ahol a jelek szerint már legalább hatvan éve tudják, milyen is egy ünnepi lap. Visszakanyarodva a bolthoz, most viszont, ha tehetem az első utam a Ceruza Megapapírhoz vezet papírigényem és képeslapszomjam kielégítése érdekében. Az állandó kínálatban többek között olyan csodaszép dolgok találhatóak meg, mint a San Francisco-i illetékességű Cavallini & Co. nosztalgikus hangulatú, igényes papírárui, a szintén amerikai Papaya! elvarázsolt hangulatú termékei, az egy nyuszi és egy kislány kapcsolata köré épülő brit Belle and Bo termékcsalád, a kislányoknak (nagylányoknak) szánt, szintén brit Gorjuss darabok vagy például a nyári fesztiválok slágergyanús és kötelező alapdarabjának tűnő, metál színekben pompázó Mystic ideiglenes testmatricái, de ne feledjük el a magyar TATZ kedves (ebből az aspektusból most ne a #nekemisfáj kollekció jusson eszünkbe) és kifejezetten tartós ideiglenes "tetkóit" sem. Ugyanakkor itt találkoztam először a magyar Bomoart nosztalgikus termékeivel is, először karácsonyi képeslapok formájában. Azelőttig görbült a szám a fantáziátlan, lelketlen magyar nyelvű lapok láttán, amin egyedül maximum a szöveg volt kedves vagy humoros. Azóta ez gyökeresen megváltozott, és, ha képeslapot szeretnék venni valakinek, tuti betérek ide. A fenti állandó kínálatból nem egy olyan külföldi termékcsalád van, amit legjobb tudomásom szerint csak a Ceruza Megapapír hoz be kicsiny hazánkba, szóval hipp-hipp-hurrá és köszönet az ellátásért.

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt07.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt08.jpg

Ez a bolt a csokifüggőségről átnyergelt papírfanatikus Gombóc Artúr kánaánja: papírillat és a kirakatban már megszokott igényességgel és lélekkel, legnagyobb gonddal berendezett boltbelső, amin látszik, hogy az itt dolgozók szíve csücske. Ha éppen az aktuális kollekció a mackókról szól, nem restek ennek megfelelően alakítani az enteriőrt, ami ugyanúgy igaz az éppen a pult fölött szálló, direkt ide gyártott és a Bomoart gyönyörű poszterére rímelő léggömbökre is. Amikor időm engedi órákig elkotorászok a nosztalgikus képeslapok, az érdes papírra nyomott vagy éppen csillámmal lágyan megszórt, púderszínű üdvözlő- és kísérőkártyák között, hogy megtaláljam a szívemnek kedves emberekhez leginkább passzoló darabokat. Félrenyúlni igen nehéz, választani még nehezebb. Azt is konstatáltam magamban, hogy könnyű a dolgunk akkor is, ha példának okáért New York, Melbourne vagy London fanatikus személyt kívánunk megajándékkozni, ugyanis az itt megtalálható kincseknek köszönhetően gyakorlatilag el sem kell utaznunk, hogy eredeti amerikai vagy brit szuvenírrel kedveskedjünk a hozzánk közel állóknak. De megint túl sokat írtam, így ideje átadni a vezérfonalat a képeknek, bogarásszatok közöttük, gyönyörködjetek bennük legalább annyi ideig és olyan kedvvel, mint amennyi időt és ahogyan eltöltöttem ebben a (cukorka)papírboltban.

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt09.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt10.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt11.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt12.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt13.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt14.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt15.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt16.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt17.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt18.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt19.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt20.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt21.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt22.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt23.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt24.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt25.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt26.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt27.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt28.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt29.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt30.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt31.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt32ii.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt33.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt34.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt35.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt36.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt37.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt38.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt39.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt40.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt41.jpgdrkuktartceruzamegapapirpapirbolt42.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt43.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt44.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt45.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt46.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt47.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt48.jpg

drkuktartceruzamegapapirpapirbolt49.jpg

Ha a fentiek meghozták a kedvedet ahhoz, hogy virtuálisan is körbenézz, lesd meg honlapjukat vagy kövesd a közösségi oldalukat. Természetben a Ceruza Megapapír a honlapja szerint két bolttal rendelkezik az alábbi címeken: 1093 Budapest, Vámház krt. 11. és 1134 Budapest, Szent István körút 4. Ne felejtkezzünk meg ugyanakkor a DRKUKTART blogról sem. Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

Don't forget following DRKUKTART on Facebook or Instagram to get new feeds more times a week. Follow my blog with Bloglovin!

Have a great day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása