DRKONYHART: NUTELLÁS-JOGHURTOS BANÁNKENYÉR (Banana bread with Nutella and yoghurt)

2015. február 04. 23:40 - drkuktart

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread01.jpg

A hétvégén nagy sikert aratott a belga csokis banánkenyerem, így gondoltam egyet, és leteszteltem működik-e Nutellával. Működik.

Last weekend I baked banana bread with Belgian chocolate for my friends, but I was curious how does it taste with nutella. So I baked one with Nutella as well. 

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread02.jpg

Szeretem a könnyen összedobható és reggelire-tízóraira is fogyasztható finomságokat, így ez a recept nagy kedvencem. Felesleges is lenne egy gyorsan elkészíthető édességről sokat is írni, így nézzük, mire van szükségünk egy formányihoz.

2 db tojás

2 db nem kőkemény banán

30 dkg natúr joghurt

6 púpozott kk Nutella (vagy, ha a belga csokis izgatja a fantáziádat, 30 dkg csokoládé)

1 dl olaj

15 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

10 dkg kristálycukor

1 kk sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1/2 kk őrölt fahéj

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread03.jpg

I'm happy with this recipe as this banana bread can be prepared easily and it's excellent for breakfast or later in the morning. What kind of ingredients do we need for it?

2 eggs

2 ripe bananas

300 gr nature yoghurt

6 big tsp Nutella (if you prefer Belgian chocolate, take 300 gr fine chocolate instead of Nutella)

1 dl oil

150 gr flour (bl-55)

100 gr strong white bread flour (bff-55)

100 gr sugar

1 tsp baking powder

1 tsp baking soda

1/2 tsp cinnamon

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread04.jpg

A banánt villával összenyomkodjuk, rákanalazzuk a joghurtot, ráütjük a megmosott tojásokat, nyakon öntjük az olajjal és beleszórjuk a cukrot, majd a masszát lehetőleg homogén állagúra keverjük. A massza elkészültével előmelegítjük a sütőt (nekem légkeveréses van, kb. 180 °C fokra tekertem fel) és egy hosszúkás alakú sütőformát (lehetőleg ne őzgerincet, mert abból macerásabb kiszedni a joghurt miatt) kibélelek sütőpapírral.

In a mixing bowl, mash the bananas with a fork until smooth, stir the yoghurt, the beaten eggs, the oil and the sugar in it. Simultaneously preheat the oven to 180 °C and put baking paper inside a loaf.

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread05.jpg

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread06.jpg

Külön tálban összekeverjük egymással a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat.

In a separated dish, mix the flours, the baking powder, the baking soda and the cinnamon.

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread07.jpg

Ezt követően keverjük össze a banános masszát a porállagúval úgy, hogy egyenletes állagú alapanyagot kapjunk, majd töltsük az egészet a sütőpapírral kibélelt formába.

Mix the two dishes (the banana one with the flour one) then pour the batter into the loaf.

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread08.jpg

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread09.jpg

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread10.jpg

A formába töltött tészta tetejére ízlés szerint púpozzuk a Nutellát. Ezt követően ezt beegyengethetjük a tésztába, de ezt a műveletet ki is hagyhatjuk, ugyanis a Nutella, súlyánál fogva lesüllyed sütés közben a tészta aljára (ami a tészta teteje lesz akkor, mikor kiszedjük a formából). Az így előkészített kenyér 40 percre mehet a fentiek szerint előmelegített sütőbe. 40 perc elteltével hústűt a tésztába szúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e (ha a hústűre ragad a tészta, még hagyjuk bent, ha nem ragad, kapcsoljuk le a sütőt és vegyük ki a kenyeret).

Once the batter is poured into the loaf, take Nutella and put it on the top of the batter. Thanks for the soft batter and its own weight of the Nutella, Nutella sinks on the bottom of the batter during baking. Bake the batter in the preheated owen at least for 40 minutes. Check it at 40 minutes with a meat needle, inserted in the middle of the batter. Once the needle came out clean, the bread is ready. 

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread11.jpg

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread12.jpg

Az elkészült kenyeret sütőpapírral együtt emeljük ki a formából és hagyjuk jól kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el a papírt róla. A kihűlt kenyér recés késsel szépen szeletelhető. Fogyasztható önmagában vagy friss gyümölccsel az édességet ellensúlyozandó.

Once the bread is baked, remove it from the loaf together with the baking paper and cool it completely. The paper can be removed from the cooler banana bread. Slice the cool bread with bread knife. Serve it in itself or together with fresh fruits.

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread13.jpg

drkuktartnutellasjoghurtosbanankenyerbananabread14.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Jó étvágyat, különösen, ha a Nemzetközi Nutella Nap alkalmából adtad a fejedet sütögetésre!

Follow DRKUKTART on Facebook or Instagram to get new feeds more times a week. Follow my blog with Bloglovin!

Enjoy your meal, especially if you baked it for the World Nutella Day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása