DRFRANCIART: BORDEAUX-I HABZSI-DŐZSI KALAUZ (9 places to eat in Bordeaux)

2015. január 04. 16:40 - drkuktart

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink01.jpg

Rövid és szubjektív étkezési kalauz következik. Hol együnk (és hol ne) Bordeaux-ban?

Two months ago we visited Bordeaux and of course, we tried some restaurants and places. Let's see where to eat, if you're there.  

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink02.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink03.jpg

#1 Del'Ice n'Coffee

Kiéhezve érkeztünk ebbe a csöppnyi, magát amerikainak valló kis kávézóba. Annyira pici, hogy nem is tudom elképzelni, télen hogyan férnek el bent a vendégek kényelmesen. Bár lehet, hogy Bordeaux-ban nincs is tél, hiszen mi is kint ettünk az ősz utolsó hónapjában.... A pultnál rendeltünk (természetesen franciául, de angolul is beszélnek) és fizettünk, a kávét rögtön átvettük, míg a bagel az asztalunkhoz érkezett. Isteni a kávéjuk, omlós a bagel, friss a belevaló. A közösségi oldalt itt találod, a címe pedig 35 Quai Richelieu, Bordeaux.

We're chasing the right breakfast place when we found this cute and really small café. I cannot imagine how many people are able to take a place inside as this café is located only a few squaremeters. We ordered and pay at the counter, took the cups of coffee over and took a seat. Once the bagels were ready, they were served by our table. The coffee tastes heavenly, the bagels are cripsy and the ingredients are fresh. Do we need more? Del'lce n'Coffee is located under 35 Quai Richelieu, Bordeaux. You can find their social media site here.  

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink04.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink05.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink06.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink07.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink08.jpg

#2 Paul

Ha inkább pékárut, egyéb szendvicseket, sütiket, ne adj' Isten macaront vennél magadhoz reggeli gyanánt, egyél a Paulban. Szinte minden fontosabb csomópontban, illetve a pályaudvarokon is megtalálható. Mennyei étkek, megbízható minőség, az árak nem a legalacsonyabbak, de ahogy ez a későbbiekben látható, ezt még lehet fokozni. A közösség oldalt itt találod, míg a honlapot itt.

If you prefer pastry for breakfast, visiting one of the stores of Paul is warmly recommended. They have everything what you need: cakes, muffins, macarons, croissants, cannele, however they also have many types of bread and sandwich. You can find them at every more significant part of the city. Their social media site is here. Click here to open their website. 

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink09.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink10.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink11.jpg

#3 Baillardran

Ha tipikus bordeaux-i finomságra vágysz, ne hagyd ki a Baillardran-ban a canelé-t. A Paulhoz hasonlóan a Baillardran is megtalálható a város központibb helyein. Fő profiljuk a canelé, ez a hagyományosan réz formában sült kívül karamellizálódott rumos-vaníliás édesség. Ehhez formákat is árulnak, ha megjönne a látogató kedve az otthoni próbálkozáshoz. Emellett macaront is kapható náluk, kicsit magasabb árért cserébe, mint a Paul-ban. A közösség oldalt itt találod, a honlapot pedig itt.

If you want to taste an original pastry of Bordeaux, don't miss the canelé, caramelized pastry, made with vanilla and rum at Baillardran. Baillardan also can be found every important part of Bordeaux. You also can buy canelé mold in different sizes at Baillardan. If you prefer macarons, instead of canelé, good news that it's also available at them, however it's a bit more expensive than at Paul. Check their social media site here and their website here

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink12.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink13.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink14.jpg

#4 Maison Georges Larnicol

Ha még nem lett volna elég az édességből, akkor ki ne hagyd (vagy inkább ezzel kezd) a Maison Larnicol világhírű üzletét. A választékot felsorolni szinte lehetetlen, Gombóc Artúr itt sem keseregne sokat. Csokoládé, karamell, nugát, macaronok minden mennyiségben. Talán említettem már becsípődésemet a macaron iránt? Nem meglepő, hogy macaront vettünk, ami nálunk kitűnőre vizsgázott. Bordeaux-ban az Operaházzal (Opéra National de Bordeaux) szemben találod őket az alábbi címen: 1 Cours de l'Intendance, 33000 Bordeaux. A honlapot itt találod.

If it's still not enough of cookies, chocolate and macaron, then visit the world famous shop of Maison Larnicol, located under 1 Cours de l'Intendance, 33000 Bordeaux at the Opera house (Opéra National de Bordeaux). Beautiful interior, heavenly delicious macaron (and I guess it's true about the chocolate, nougat, caramel etc. as well, however we haven't tasted them yet). Check thei website here.

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink15.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink16.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink17.jpg

#5 Le Regent

A reggelit követően csússzunk át szépen a délutáni étkezésekhez. Ha közben - lévén Bordeauxban vagyunk - egy pohárka borral relaxálnál és sokat is szeretnél fizetni érte, ki ne hagyd a Cours de l'Intendance-on található Le Regent-et. A kiszolgálás kissé nehézkes, a bor kellemes és drága. Az enteriőrt az üveg-fa-réz hármasa uralja. Enni nem ettünk, de pofátlanul átkukucskáltunk, hogy mások mit esznek: az ételek külleme kellemes volt, a bár pedig tömve volt, így gyanítom, a minőséggel nem lehet baj. A közösségi oldalát itt találod.

After breakfast, let's drink a glass of wine as we're in Bordeaux! If you want to pay much for a glass of wine, don't miss Le Regent, located on Cours de l'Intendance. The service is quite slow, the wine is good and expensive. We didn't eat there, however the food looked delicious. Their social media site is available here

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink18.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink19.jpg

#6 Le Grand Cafe Bordeaux

Első nap voltunk olyan szerencsétlenek, hogy éhesen kolbászoltunk Bordeaux utcáin olyan hely után kutatva, ahol ehetnénk is. Visszatekintve lövésem sincs, hogyan lehettünk ennyire lúzerek, hogy egy valamirevaló étterem sem akadt az utunkba, ugyanis utolsó este pont Bordeaux gyomrán át vezetett az utunk hazafelé, na de erről picit lejjebb irogatok majd. A kiéhezett kutyagolást követően akadt utunkba a Le Grand Cafe Bordeaux, ahova rögtön be is ültünk, vagyis inkább ki, lévén a terasz fűtőtt és szélvédett. A kiszolgálás kielégítő, a saláta baromi nagy adag és ízletes, viszont a kagylóval voltak ám gondok. Sikerült úgy elkészíteni a fekete kagylót, hogy a felszolgált adag nagy része nem nyílt ki, ami ki nyílt az is ragacsos volt. Szerintünk szimplán csak nem főzték elég ideig, így visszaküldtük, amiből abszlúte nem csináltak problémát, de kihoztak helyette egy másik, kicsit tovább főzött adagot. Ez már egy fokkal jobb volt, de a nagy része ott maradt. Később meséltünk az esetről egy francia párnak, akik azzal magyarázták a dolgot, hogy ez a francia módi, mármint, ami a kagyló elkészítését illeti. Valamint, hogy nem lehetett rossz, mert a Le Grand Cafe Bordeaux egyik legnépszerűbb helye. Nos, mi a belga módit ismerjük a kagylók terén, és ott az adag döntő hányada kinyílik, a felszolgált puhatestűek pedig nem ragadnak. A honlapot itt találod.

First day we're walking along the streets of Bordeaux and searching restaurants to eat. By looking back I really don't know why didn't we find any place to eat as Bordeaux is full with restaurants and bar. Just before die of hunger we found Le Grand Cafe Bordeaux. We ordered a salad which was delicious (and too much) and mussels. The mussels haven't been cooked long enough so the major part of the portion still closed. So we sent it back and they brought a new portion which had the same problem. We were told by somebody later this is the French mussels style. We know (and prefer) only the Belgian style where almost all mussels are open after cooking. Nevertheless we also were told that Le Grand Cafe Bordeaux is one of the most popular place of Bordeaux... You can find the website here

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink20.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink21.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink22.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink23.jpg

#7 Olasz étterem (Italian restaurant)

Kardomba dőlök, ugyanis az "olasz étterem" kifejezésnél egzaktabb meghatározást nem tudok mondani, és magamhoz hűtlen módon le sem fotóztam a helyet kívülről. Hiába görnyedek a gép felett, s töltök órákat azzal, hogy kitaláljam a hely nevét, ezúttal legnagyobb bánatomra sikertelen a küldetés. A hely a Chapeau Rouge Path mentén bújik meg, nem az Elio's Ristorante és a Google streetview sem árulja el, hogy melyik helyről is lehet szó. Miután kiadós ebéd után döntöttünk úgy, hogy vacsizni márpedig kéne, csupán egy sajttálat (extra volt) borocskával és desszertet rendeltünk (szintén extra volt). Ha megtaláljátok őket, nem fogtok csalódni.

I must apologise as I cannot define the restaurant more exact. I forgot to take photo about the facade of the restaurant, so I don't know its name. I cannot find it even on Google streetview (and no, it's not the same with Elio's Ristorante). This Italian restaurant is located along Chapeau Rouge Path. As we've had square meal for lunch, we decided to have only a small dinner. The dinner consisted of a big cheese dish for the two of us, desserts and coffee. Everything was delicious, so if you can find this place when you're in Bordeaux, you won't be disappointed.  

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink24.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink25.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink26.jpg

#8 Planet Sushi

Ha sushi rajongó vagy (és akkor is, ha nem) ki ne hagyd a Planet Sushi nevű helyet, ami nem összetévesztendő a Philedelphiában található Sushi Planet nevű hellyel. Az előbbi egy francia hálózat neve, és Bordeaux-i éttermük az Auditórium (L'Auditorium de Bordeaux) mellett található (7 Cours Georges Clemenceau, 33000 Bordeaux). Elsőre talán rémesnek tűnik, hogy minden magenta színben úszik, de könnyen hozzászokik a szem, vagy ha mégsem, az itt felszolgált étkekért szerintem megéri kicsit szenvedni. A kiszolgálás figyelmes, az általános adagok nem nagyok, de finomak, bár a leves-sushi kombó után desszertként is (édes) sushi-t berendelni felelőtlenség. A honlapot itt találod, míg a közösségi oldalukat itt

If you love eating sushi, you won't be disappointed in Planet Sushi (which is not the same as Sushi Planet in Philadelphia). Planet Sushi is a French franchise and their magenta coloured restaurant is located next to the Auditorium (L'Auditorium de Bordeaux) under 7 Cours Georges Clemenceau, 33000 Bordeaux. Firstly we're shocked by the pink colour, but it's easy to get used to it and they make really good sushi. The general portions are not big, the service is friendly and fast. Their website is available here and their social media page is available here.  

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink27.jpg

#9 Pitaya 

Végezetül, de nem utolsósorban pedig ejtsünk pár szót erről az aprócska thai, félig-meddig önkiszolgáló, franchise rendszerben működö étteremről. A Pitaya Bordeaux-ban 3 helyen is megtalálható. Az étket és italt a pultnál rendeled meg, ezt követően helyet foglalsz. Mi a 42 Rue Saint Rémi, 33000 Bordeaux címen található éttereben ettünk. Itt ajánlom a galériát, innen az egész munkafolyamat szemmel kísérhető. Az italt és az elkészített ételt asztalhoz "szállítják". A pad thai-juk nagyon finom, hatalmas adag, egy jóféle könnyű thai sörrel leöntve az igazi. A honlapot itt találod, míg a közösségi oldalt itt.  

At last, but not least let me introduce Pitaya. This is a small Thai restaurant franchise and has three restaurants in Bordeaux. We visited the one which is located under 42 Rue Saint Rémi, 33000 Bordeaux. You can order and pay at the counter, after your drink and food is served at your table. The pad thai is really good and it's worth to drink Thai beer with it. Click here to check their website and here for their social media page.  

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink28.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink29.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink30.jpg

drkuktartwheretoeatbordeauxfooddrink31.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Jó étvágyat! 

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Enjoy your meal!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása