Eldugott Wiener Schnitzel lelőhely Bécsben (COVERED WIENER SCHNITZEL PLACE IN VIENNA)

2014. július 08. 08:29 - drkuktart

drkuktartwienschnitzelwirt01.jpg

For English scroll down

Egy régi ismerős egy régi ismerősén keresztül akadt a helyre, s egyszer engem is elvezetett ide. S ugyan, már rég nem találkoztam ezen régi ismerőssel, de ide, erre a nagyon is helyi étterembe azóta is visszajárok! Gyertek velem, megmutatom Nektek Bécs másik arcát, amely köszönő viszonyban sincsen a Sacher Kávézóban látott pompával, és viselkedéssel, de mégis nagyon is bécsi!

This place was introduced to me by an old friend. However I don't keep contact with that friend, I still visit this really local and typical Viennese restaurant when I am in Vienna. Follow me and I show you an other face of Vienna which is really different than Sacher Cafe.

drkuktartwienschnitzelwirt02.jpg

Amikor először jártam itt segítség nélkül, bizony hosszas kutatómunka, emlékezetkutatás, internetbújás előzte meg visszatérésemet. Csupán arra emlékeztem, hogy egy kicsinyke utcában van az étterem, ami a Mariahilferstrasse-ről nyílik, viszont több mint 6 éve nem kerestem már fel őket (akkor is csak kétszer, sötétben) és más segítség sem állt rendelkezésemre. Így kicsit büszke is voltam magamra, hogy sikerült az interneten fellelhető informácókavalkádból kihámoznom a lényeget.

I was searching for the right house number of the restaurant on the internet and for every memory pieces in my mind about this place, before I returned here alone. Before my 'lonely' return I visited this place more than 6 years ago (and only two times), and I was leaded by the friend, so I really didn't remember anything just the fact that the restaurant is in a small street close to Mariahilferstrasse. So I was a bit proud of myself when I found them on the internet, where you can find many useless and misleading informations as well.

drkuktartwienschnitzelwirt03.jpg

Az elmúlt két évben szerzett tapasztalataim szerint kicsit mindig várakozni kell a bejutás előtt, mert bár hihetetlen nagy a pörgés bent, és az étterem is viszonylag hosszan nyúlik el a ház alsó szintjén, mindig tele van. Hiába, a népszerűség és a jó konyha ára (átka). Az előtérben 'csodás', étvágygerjesztőnek nem nevezhető plakátok szórakoztatják a megfáradt látogatót.

Let's prepare yourself: waiting in the queue before to get into the restaurant is usual (this is my experience from the last two years). The waiters and waitresses are really busy and fast and the restaurant is located in a quite long place on the street level of the building, but it's always crowded. You can see 'beautiful' posters in the foreground while you are waiting.

drkuktartwienschnitzelwirt04.jpg

Annyira természetes, hogy ez a tulipán padlót (asztalt) fogott és ezen az annyira ideillő terítőn landolt. Egyszerűen összekapcsoltuk a tulipán elbóbiskolásának élményét azzal a ténnyel, hogy azt az iramot, amit az ott dolgozók diktálnak, már a virág sem bírja. Megpróbáltuk megtámasztani szegénykét, de ez lett a végeredmény. Akkora a rotáció, hogy a pincérek inkább törődnek a vendégekkel és az étellel, mind a virágokkal.  

This poor tulip touched the table and landed on this special table-cover. We had the feeling that the tulip couldn't handle the mass and the fast service of employees in the restaurant. The waiters and waitresses are dealing with the service, the guests and the foods rather than the flowers. It's good for us, but not for the flower.

drkuktartwienschnitzelwirt05.jpg

drkuktartwienschnitzelwirt06.jpg

drkuktartwienschnitzelwirt07.jpg

Az étel a rendeléstől számított mintegy tíz perc alatt az asztalunkon termett, a konyhában nyilvánvalóan nem lazsálnak. Miután egy adag Wiener Schnitzel kettő darab (női) kéttenyényi húsból áll (szóval eszméletlen nagy), így nők lévén felesben ettünk meg egy adagot frissen sült sültkurmplival és mennyei vegyes salátával (krumpli-bab-káposzta, hihetetlenül finom!).

We got our food in ten minutes (or less) from ordering. It's obvious that there is no stop or break in the kitchen. One portion Wiener Schnitzel includes two big slices of meat (one meat is two female palms big), so we decided to half one portion by the two of us. We also ordered French fries (really fresh!) and mixed salad (potato-beans-cabbage, heavenly tasty!).

drkuktartwienschnitzelwirt08.jpg

Hiába feleztünk, a fél adagot sem tudtuk megenni, így desszertre, kávéra már nem is gondoltunk. Kicsi szívemnek öröm, hogy a velünk lévő, de a helyet még nem ismerő társainkat is elvarázsolta a hely szelleme, az adagok mérete, minősége, a pincérek közvetlensége és maga a berendezés, szóval minden így együtt.

However we shared a portion of Wiener Schnitzel, we couldn't eat our half-half portions either. So we had to miss dessert and coffee. I was really glad because everybody who was in the company with me and who didn't know this place before, was charmed by the ghost of place: the local enterior, the size and quality of portions, the informal and friendly behavior of the personnel.

drkuktartwienschnitzelwirt09.jpg

drkuktartwienschnitzelwirt15.jpg

drkuktartwienschnitzelwirt10.jpg

Ez egy férfi adag (azaz két szelet) sertésborda spagettivel. A velünk lévő úriemberen is kifogott.

This is a pork chop with spaghetti for males. It was that big that he couldn't eat the whole portion either.

drkuktartwienschnitzelwirt11.jpg

A falakon ez a doboz (biztos valami vendéglátós kütyü) és fa lambéria körös-körül. A falon található doboz kapcsán egy kedves hozzászóló többlet információval látott el (lásd lent, a hozzászólásoknál), miszerint ez egy ôsrégi bécsi hagyomány, amely gyakorlatilag a törzsvendégek takarékpénztára.

Unfortunatelly we don't know the function of this box on the wall (but one of the people who commented on this post, disclosed to me that this box is for the savings of regulars of the restaurant). The wall is covered by wood baseboard all around.

drkuktartwienschnitzelwirt12.jpg

Helyi berendezés.

Local enterior.

drkuktartwienschnitzelwirt13.jpg

Távoztunkban Pretty Joe kacsintott ránk az előtérben, visszavár.

When we left, Pretty Joe also said goodbye in the foreground. He wants us to return.

drkuktartwienschnitzelwirt14.jpg

Ha Ti is részesülni szeretnétek az élményből, kicsit és szószerint belekóstolni Bécs másik arcába, keressétek fel őket személyesen, és egyetek egy jót. A német nyelvű honlapjukat és a címüket ITT találod. Jó bolyongást és jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.
Szép napot!
If you want to visit them click HERE to reach their website. Their website is available only in German language. You also can find their address on the website.  

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

 

DRKUKTA

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2014.07.08. 11:36:42

Nincs ez eldugva, ott van a törzshelyünk (7Stern)
közelében. :)

drkuktart 2014.07.08. 11:39:33

@nagypapi: Akkor Ti igazán ismeritek Bécset! Rákerestem a 7Stern-re, jó kis törzshely, biztosan meglátogatjuk alkalomadtán, köszönjük a tippet :)!

SemBoga 2014.07.08. 11:39:42

kicsit fakók a benti képek, de így is kívánatosak az ételek

drkuktart 2014.07.08. 17:39:14

@SemBoga: Megnéztük a képeket több monitoron is, itt nem tűnnek fakónak. Nem ígérem, hogy a jövőben felturbózom a fotókat és vakító színeket prezentálok :). De azért örülök, hogy az ételek kívánatosnak tűnnek így is.

Crass 2014.07.08. 17:39:29

Üdv! Jópofa bejegyzés. A fotókat külön díjazom! Egy két apróság. Helge Schneidert, mint Bécsi local enterior? Necces. A fickó német, északi, most valahol a spanyoloknál nyomja. Pofára sem az a virtigli Bécsi, Sommer,Sonne ,Kaktus....
A sültkrumlit Ti kértétek, vagy így volt az adag? Èn szeretem a sültkrumplit, dehát Wien bleibt Wien und Erdäpfelsalat bleibt Erdäpfelsalat. Vagy mi a franc!
Kék eget!

drkuktart 2014.07.08. 17:47:14

@Crass: Üdv Néked is! Őszintén szólva nem ismertem Helge Schneider-t, de most rákerestem. Nem ismertem a munkásságát sem, viszont vitatkoznék Veled, hogy nem osztrákos a fizimiskája. Egyébként a plakát a Pretty Joe-t hirdeti, amivel a St. Pöltenbeli fesztiválon lép fel idén augusztusban. Ilyen szempontból viszont mindenképpen osztrák vonatkozású a dolog (ennyi erővel a fogszabályzós kislányt is eltávolíthatnánk az előtér faláról). Az adag 2 szelet húsból áll, kb. 5 euró fejében, mind a salátát, mind a krumplit mi (pontosabban páran a társaságból) kértük (kértek) hozzá, de nem tudtak vele teljesen végezni, mindenből maradt. Osztom a krumplisalátás nézetedet, szerénységem csak salátával ette a húst. Kék eget Neked is!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.07.08. 17:47:38

Milyen hús, melyik részéből van? Mirelit-e a krumpli? Miben sütik? Ezek nem számítanak?
Kép alapján nem tűnik meggyőzőnek, elég komoly helyszíni kutatásokat folytattam, azok alapján a Meierei és Zum schwarzen Kameel nyeri a bécsi mezőnyt, persze drágább is. Ez viszont inkább tűnik egy kicsit felturbózott Schnitzlfritzlnek...

drkuktart 2014.07.08. 18:11:15

@világevő: Nyilván más szempont szerint mész be Te egy étterembe, és más szempont szerint megyek be én egy étterembe, legalábbis a kérdéseid erre utalnak. Se a konyhába nem kéredzkedtem be, se a pincéreket nem interjúvoltam meg a fenti lista szerint, így kimerítő válaszadásra sajnos nincsen lehetőségem, ne haragudj. Annyit tudok csak mondani, hogy itt a bécsi szeletet sertéshúsból készítik (ami, mint tudjuk nem kizáró ok egy Wiener Schnitzel-nél), erre kifejezetten fel is hívják az étlapon a figyelmet, de elérhetőek más húsból készített ételek is náluk. A honlapon fent van a teljes étlap is. Kb. 6 éve ismerem őket, mindig tele volt a hely, amikor ott jártam, így kicsit kétkedve fogadom a "felturbózott" jelzőt, ugyanis abszolút nem az (nem is néz ki úgy). Kis, családi vállalkozás. Ha még nem próbáltad ki őket, javaslom, hogy a helyszíni kutatásaidat terjeszd ki rájuk is, mert érdekelne, hogy szakértő szemmel miként értékeled őket. Megnéztem az általad említett két helyet is, és - ahogy Te is említetted - teljesen más kategóriába esik (nemcsak árazás szintjén) a Meierei és a Zum schwarzen Kameel is. Ha lesz rá lehetőségem, meglátogatom őket is, mert mind a honlapjuk, mind a fenti rövidke véleményed felkeltette az érdeklődésemet. Köszönöm.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.07.08. 20:07:26

@drkuktart: oké, köszi, nekem azért az első pár kérdés eléggé kardinális, na meg még csak nem is kell feltétlenül beszélgetni hozzá senkivel sem.
a meierei-t nagyon ajánlom reggelizésre, sajtkóstolgatásra is, mondjuk a hétvégi reggelijeik nem véletlenül vannak hosszú távra előre lefoglalva!

takacs56 2014.07.08. 21:24:43

A legesleg bécsi szelet,borjú húsból: Figlmüller GmbH
Bäckerstraße 6
1010 Wien
Persze ez is más árkategória,de mennyei!Egyszer megéri.Én ettem mind a két helyen már.
"A falakon ez a doboz"? Ez egy ôsrégi bécsi hagyomány:A törzsvendégek takarékpénztárja(minden alkalomnál amikor itt járnak bedobnak némi apropénzt,év végén elszámolás,és összejön egy szép összeg,azért vannak számozva a rések)Sparkasse!!

drkuktart 2014.07.08. 21:44:39

@takacs56: Gyűlnek a tippek, köszönöm szépen, szép kis listát eszünk végig, ha a sors újra elvet Bécsbe. :) A 'takarékpénztár' kapcsán mi először borravalóra tippeltünk, de megalapozatlanul ezt nem szerettem volna leírni, viszont abból a szempontból nem állt távol a tippünk az igazságtól, hogy pénz van a dologban. Köszönöm!
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása