HELLÓ SZEPTEMBER! (Hello September!)

2016. szeptember 01. 18:15 - drkuktart

2016drkuktarthelloseptember.jpg

Kicsit gyorsan érkeztél, augusztusban lendültem igazán bele a nyaralásba.

De ha már itt vagy, lássuk mi jót tartogatsz.

2016. szeptember 8-11.: 25. Budavári Borfesztivál csodálatos kilátás, frisstő nedűk, gyanús, hogy nem kéne kihagyni.

2016. szeptember 17-18.: Kulturális Örökség Napjai mindig tartogat valami kihagyhatatlan látnivalót, különösen azért, mert évente ezen a két napon bár állandónak tűnik a kínálat, mégis képtelenség élvezettel végiglátogatni valamennyi helyszínt, így minden évben van mire várni újra.

2016. szeptember 22.: Őszi nap-éj egyenlőség, ami a csillagászati ősz kezdete.

2016. szeptember 23. - 2016. október 2.: Budapest Design Hét, rengeteg izgalmas programmal, nyitott stúdiókkal, kiálltásokkal, bemutatókkal vár. Nem lenne igazságos egyet is kiragadni a sok teendő közül, szemezgessetek a programok közül itt

2016. szeptember 29.: Szent Mihály napja: "Az őszi időszak ’hivatalos’ kezdő- s a természetbeni szolgáltatások teljesítésének határnapja, egyben keresztény jócselekedetként a szegények megvendégelésének, a „szegényetetésnek” ideje is. Az arkangyalnak nagy szerepe volt az emberi életben: sok helyen ma is hozzá imádkozva zárul a katolikus mise, aki az ember legerősebb támasza a gonosz elleni küzdelemben; de a legnehezebb pillanatban, a halálban is Mihály áll az ember mellett – éppen ezért hívták a „halott vőfélyének”, a ravatalozó állványt pedig „Szent Mihály lovának”. Az ősz beálltával a kinti munkákban is jelentős határnap: az őszi vetést befejezve ekkor láttak neki benti munkáknak, mindenekelőtt a kukoricatörésnek, a méheket becsukták, a disznókat az erdőkből behajtották, a hegyi legelőkön pedig Szent Mihályhoz fohászkodtak, hogy ha eddig megmaradt a nyáj, a hátralévő egy hónapban már ne is essék bele a farkas. Egyes helyeken már ekkor elszámoltak a nyájjal a pásztorok a gazdáknak, és ünnepi lakoma, no meg áldomásivás mellett megkötötték az új kontraktust is. E határjellegből fakadólag Mihály napja a „kisfarsangnak” is nevezett időszak kezdete, amikor a nagy nyári munkák végeztével a régiek mulatozásba fogtak, bálazni kezdtek. A magyar történelemben szimbolikus, hogy a '48-as szabadságharc egyik fordulópontjaként a pákozdi győzelmet a frissiben toborzott honvédsereg éppen ezen a napon, mintegy az arkangyal segítségének köszönhetően aratta. "(Forrás itt.)

2016. szeptember 29.: a világon több országban, köztük Magyarországon is ezen a napon tartják a Kávé Napját. Miután a Kávé Napjához legközelebb álló hétvége immár októberre esik, bármilyen fájó is, de a szeptemberi programajánlóban már nincsen helye az ez alkalomból rendezendő események megcsillantásának, szóval figyeljetek októberben is.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép szeptembert!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice September!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása