DRÚJHULLÁM: ANTWERPENI KOFFEIN A CAFFENATIONTÓL (Visiting Caffenation in Antwerp)

2015. november 04. 08:29 - drkuktart

drkuktart_caffenationantwerpbelgium01.jpg

Antwerpen legszuperebb kávézója a Caffenation.

Persze az első mondatomat ne vegye senki se komolyan, hiszen csak három napot töltöttünk Antwerpenben, és kizárólag ezt az egy kávézót sikerült meglátogatni, méghozzá - tőlem szokatlanul - előítéletekkel. Magyarul összehasonlítási alapom nincsen ;). De hogyan is kerítettek hatalmukba azok a csúf előítéletek? Az történt ugyanis, hogy a Tripadvisor két lokációt lő be erre a kávézóra is, és Murphy sokat emlegetett törvénye alapján mi az elsőt látogattuk meg, ahonnan már ősrégen elköltöztek (Hopland, 2000 Antwerpen). Többre aznap viszont nem volt időnk, így egyrészt kávé nélkül maradtam, másrészt eltökélten elkezdtem felgöngyölíteni a szálakat. A közösségi oldal alapján ki is derült, hogy elköltöztek, de nem értem be ennyivel, rögtön elkezdtem pár fórumot is hozzá olvasni, ahol megtudtam, hogy az egyik fórumozónak a korábbi hely tetszett jobban, így csalódottságát fejezte ki a jelenlegi helyszín vonatkozásában, a másiknak pedig a kiszolgálással volt problémája. Saját "nyomorult' helyzetem felett érzett csalódottsággal, illetve az előbbi inkább negatív, mint pozitív előjelű véleményekkel a zsebemben második nap végre ráleltünk a Caffenationra. drkuktart_caffenationantwerpbelgium02.jpg

A mostani helyszín (Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen) egy nagyon kedves, keskeny épületben található. A homlokzatra kifeszített, a kávézó színeiben pompázó piros-fekete árnyékoló alatt egy szemernyi hely sem volt, így rögtön a három szintes kávézó földszintjén található pult elé álltunk. Miután percekig nem jött senki az üres pult mögé, kezdtem magam becsapva érezni. Persze ki az a lüke, aki ilyenkor perceket vár, holott a látja, hogy a lépcső tetején az első szinten van élet? Természetesen pillanatnyi esetlenségemben én, és, hogy legyen mire fogni, mondjuk azt, dolgozott bennem a fáradtság és az olvasott pár sor, így a saját balgaságom helyett kezdtem rögtön a helyre fogni, és egyetérteni az arctalan véleménnyel aszerint, hogy itt nem törődnek a vendéggel és már a lokáció sem tetszett annyira ;). Szerencsére hamar kitörtem önnön nyomoromból, és a kábulatból felocsúdva megmásztam azt a pár lépcsőfokot. drkuktart_caffenationantwerpbelgium03.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium04.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium05.jpg

Az első szinten bizony, hogy volt élet a pult mögött, és amellett, hogy leadtuk rendelésünket, feltárult előttünk a kávézó teljes terjedelmében. Innen ugyanis a földszinten túl további két irányba vezet az út, az épület hátsó traktusába, ahol mi is helyet foglaltunk, és a második szintre, ahol sajnos nem volt hely, pedig szívesen sütkéreztem volna az ablakon beömlő fényáradatban.

drkuktart_caffenationantwerpbelgium06.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium07.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium08.jpg

Persze a sötét traktusnak is megvan a maga előnye: süppedős bőrszófák, hangulatvilágítás és retró bőrfotelek képében, arról nem is beszélve, hogy vannak napok, amikor az ember bőre rózsásabbnak tűnik fényszegény környezetben, így kifejezetten hasznos is néha elbújni a fény elől. Igazából ez is egy ilyen nap volt.

drkuktart_caffenationantwerpbelgium09.jpg

A kávézó berendezését imádtam, rengeteg megvizsgálandó, felfedeznivaló részlet. A kedvenc a bringa a hátsó rész felé vezető ajtó fölött, de díjaztam a mellékhelyiségben található Belgian Aeropress Championship posztert és természetesen a második emeletre felfutó monokróm képekkel díszített falat is.

drkuktart_caffenationantwerpbelgium10.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium11.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium12.jpg

A kávé saját pörkölésű, és igazán nagyban nyomják, nemcsak Belgiumot árasztják el kávéval, de külföldre is szállítanak. Így akadtam rá honlapjukon az egyik magyar kávézó, a My Little Melbourne nevére is (bár a cím említése elég érdekesre sikerült). Természetesen flat white-ot ittam, amihez itt alapból jár egy süti, és kell az energia címszóval eltüntettem még egy földimogyorós-karamellás csokitorta szeletet is. 

drkuktart_caffenationantwerpbelgium13.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium14.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium15.jpg

drkuktart_caffenationantwerpbelgium16.jpg

Távozáskor fény derült a földszinten lévő pult funkciójára is, ugyanis egyrészt elvitelre itt vásárolhatsz a saját pörkölésű kávéból, másrészt a helyszíni fogyasztás fizetése is itt történik. Egy szó erejéig visszatérve a látogatásunk előtt olvasottakra: saját tapasztalat alapján azt mondhatom, ne higgyetek a negatív kritikának, ez a hely egy igencsak szeretnivaló kávézó, finom kávéval, kellemes terekkel. Zárszóként annyit még, hogy érdemes böngészni a honlapjukat itt, hiszen kevés kávézó büszkélkedhet ilyen igényes weblappal és bizony, jó látni ilyen kivételeket. Persze ne felejtsétek el követni őket a közösségi oldalukon keresztül is itt.

drkuktart_caffenationantwerpbelgium17.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása