KAPOCS A NYÚLFAROK ÉS A MÚZEUMOK MAJÁLISA KÖZÖTT

2015. május 24. 02:24 - drkuktart

drkuktart_muzeumokmajalisa01.jpg

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisát. Nyúlfarknyi beszámoló következik.

drkuktart_muzeumokmajalisa02.jpg

Családostul érkeztünk az ICOM Múzeumi Világnap alkalmából megrendezett Majálisra. Belépő díj nem volt, díjmentesen szállították a látogatóknak a kultúrát. Annak ellenére, hogy ez már a sokadik alkalom volt az esemény életében, valószínűleg sok ember nem hallott még erről a rendezvényről. Mi is először látogattunk el ide, és kellemes meglepetésként ért a tény, hogy igen sokan tettek még így. Első blikkre azt mondanám, hogy a látogatók összetételében a kisgyermekes családok javára billent a mérleg nyelve, de az idősebb korosztály tagjait sem kellett félteni a kirekesztéstől. Idén több mint száz múzeum képviseltette magát, köztük nem egy neve ismeretlenül csengett számomra. Pont emiatt is érdemes volt kilátogatni, mert a Majális nem csupán az ismertebb múzeumok munkássága iránt kelti fel az érdeklődést. Mi legalábbis megint csak ráébredünk arra is, hogy mennyi mindent nem ismerünk. Hol máshol, mint itt kínálkozott a kíváló alkalom arra, hogy bepillantást nyerjünk az olyan múzeumok munkásságába, amelyekről még soha nem hallottunk (bányászmúzeumok) vagy amelyekkel már régóta kacérkodunk (rendőrmúzeum, mentőmúzeum, katasztrófavédelem múzeuma, fodrász múzeum stb.), de valami miatt eddig még nem tettük tiszteletünket az adott intézményben. 

drkuktart_muzeumokmajalisa03.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa04.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa05.gif

drkuktart_muzeumokmajalisa06.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa07.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa08.jpg

Túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenki megtalálta az érdekes látni-, hallgatnivalókat: volt, akit a kiállított Csepel D-344 teherautó késztetett nosztalgiára, másokat a Természettudományi Múzeum mikroszkópjaival folytatott "vizsgálatok" izgattak, megint mások csiga-, és kagyló leletek után kutattak. Interaktív múzeumok, kicsiknek és nagyobbaknak, ha pedig a megszerzett tudás aktuálisan leszívta az energiádat, megpihenhettél a színpad előtt, ha találtál széket. Az ott töltött másfél óra szinte semmire sem volt elegendő, maximum álmodhattunk arról, hogy mindent lesz erőnk végigjárni. 

drkuktart_muzeumokmajalisa09.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa10.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa11.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa12.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa13.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa14.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa15.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa16.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa17.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa18.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa19.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa20.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa21.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa22.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa23.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa24.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa25.jpg

drkuktart_muzeumokmajalisa26.jpg

Elcsépelt szövegnek hangozhat, de csak reménykedni tudok, hogy jövőre a múzeumokkal ugyanitt. Annak érdekében, hogy te se maradj le a Majálisról, kövesd a Magyar Nemzeti Múzeum közösségi oldalát itt, illetve jövő májusban el ne feledd tanulmányozni a Múzeumok Majálisa honlapját itt

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása