1 KIS OLASZ: ÉLETEM EDDIGI LEGJOBB CAPRIJA (The best pizza Capro what I've ever had)

2014. október 15. 08:38 - drkuktart

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza01.jpg

Nemcsak, hogy a múlt hétvégén jártam először Firenzében, de az eddig kóstolt Capri pizzák legjobbikát is itt ettem életemben először, méghozzá kellemes környezetben, a megújult Központi Vásárcsarnokban (Mercato Centrale).

Last weekend was my first time in Florence. Here I ate the best Capri pizza of my life as well. Let me introduce you the place on the Central Market (Mercato Centrale) where you can eat fresh and tasty pizzas.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza02.jpg

A pizzéria a Központi Vásárcsarnok első emeletén jobbra helyezkedik el az elárusítóhelyek sorában harmadikként.

This is the third stall on the right side on the first floor of Central Market in Florence.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza03.jpg

A választék nem széles, de minden egyes pizza friss alapanyagokból és előttünk készül el. A módszer rendkívül egyszerű: kiválasztod a pizzát a pult felett elhelyezett táblácskáról, kifizeted a pénztárnál, leülsz, mereszted a szemed és hegyezed a füled, hogy mikor készül el az étek, majd, ha elkészült, felpattansz és átveszed, majd ismét elhelyezkdesz.

There are only a few types of pizza on the menu, but those are fully fresh made. The way how it works: choose a pizza, order and pay it at the cash desk, take a seat and pay attention when it's ready, take it over and sit down again.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza04.jpg

A tésztát előtted nyújtják, s fejelik meg a sütnivaló feltéttel, majd zsupsz beteszik a kemencébe.

(Almost) every phase of preparing pizza has been doing in front of your eyes. It's baked in Forni Valoriani owen.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza05.jpg

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza06.jpg

Van, amelyik pizza sütés előtt, s van, amelyik utána kap feltétet. Ez utóbbi kategóriába tartozik a Capri is.

My Capri is decorated in front of me as well, after baking.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza07.jpg

A pizzát a csarnok első emeletén elhelyezett asztalok bármelyikénél elfogyaszthatjuk tetszés szerint. Ha a pizzéria által csepegtetett olíva olaj vagy egyéb kence nem lenne elegendő, az asztalokra kihelyezett üvegekből magunk is adagolhatunk a pizzára pluszban. A Caprimon minden tökéletes volt (nem is áradozom tovább), így feladatom csak annyiból állt, hogy elfogyasszam.

You are free to sit at any of the tables, located on the first floor of Central Market. 

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza08.jpg

A pizza remek volt, a Capri vitte a prímet. Elkövettük az a "hibát", hogy a kísérő bort nem a jól bevált Enoteca Chinanti Classico-ban vettük, hanem a középső pultból, ami hiába került 4 euróba, csalódást okozott. Meg sem közelítette a korábbi Chiantit.

The pizzas were great, but unfortunately we bought the wine at the bar in the middle instead of Enoteca Chinanti Classico, and this glass of wine was not that tasty as the previous one, however it costs EUR 4.

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza09.jpg

drkuktartfirenzeflorencemercatocentralevásárcsarnokpizza10.jpg

A pizzázót Firenzében, a Központi Vásárcsarnokban (Piazza del Mercato Centrale – Via dell’Ariento, 50123 Firenze) találod.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.

Szép napot kívánok!

You can visit this pizzeria in the Florence Central Market (Piazza del Mercato Centrale – Via dell’Ariento, 50123 Florence).

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása