CSINÁLD MAGAD: ÉVES ADVENTI KOSZORÚ PROJEKT (Pinecone advent wreath)

2018. december 02. 21:52 - drkuktart

drkuktartadventikoszoru2018_01.JPG

Vagy talán évtizedes, ha azt veszük, hogy az idei koszorún ugyanúgy megtalálhatók legalább egy évtizede a dobozban fekvő fenyőtobozok és makkok, mint ahogy idei dióhéjak, valamint törökmogyorók is. 

Még mielőtt a gyűjtőszenvedély hatalmába kerítene bennünket, fontos már az elején leszögezni, hogy a fogyasztói társadalom "mindent birtokolni akarok most, azonnal bármi áron" életérzése nem érvényesülhet korlátlanul védett természeti területen, így, ha és amennyiben a soron következő képek ilyen irányba inspirálnának bennünket, jusson eszünkbe a most következő pár sor:

"Az elhalt, fekvő fa és gally gyűjtése, az elhalt, száraz ág nyesése, a kidöntött fáról fenyőgally, toboz és díszítőlomb gyűjtése, a gomba, vadgyümölcs, virág, illetőleg gyógynövény gyűjtése, a bot, nád, sás, gyékény termelése és fű kaszálása, a fenyőgyanta gyűjtése, cserje kitermelése, élő és elhalt cserjék hajtásainak gyűjtése erdei haszonvételnek minősül. Ennek feltételeit – ha a jogszabály másként nem rendelkezik – az erdőgazdálkodó jogosult meghatározni. (...) a természet védelméről szóló törvény értelmében védett természeti területen csakis a természetvédelmi hatóság engedélyével folytatható gyűjtés és még egy sor egyéb tevékenység." (Forrás itt.)

drkuktartadventikoszoru2018_03.jpg

Kivételek persze lehetnek, de ehelyütt most nem ennek megtárgyalása a cél. A fentieken kívüli forrásból (így példának okáért saját kertből származó vagy vásárolt) termékkel nagy valószínűség szerint nem lövünk nagy bakot, így ezeket minden bizonnyal használhatjuk a saját adventi koszorúnk elkészítéséhez is. drkuktartadventikoszoru2018_04.jpg

Az idei koszorú szintén meglehetősen koros, mindig visszabontott koszorúalapra készült azzal, hogy köszönhetően a ragasztópisztoly ejtette friss hegeknek és a tobozok, törökmogyorók, gubacsok, makkok végérvényes rögzítésének valószínűleg ez volt az utolsó újrafelhasznált útja. Az alap sorsa pár napja végérvényesen összeforrt a ráragasztott termések sorsával. drkuktartadventikoszoru2018_05.JPG

A termések színeire tekintettel a koszorú színvilága az elpusztíthatatlannak hitt bulitáska színére emlékeztethet, a törtfehér gyertyák pedig kevéssé törték meg ezt a hatást. 
drkuktartadventikoszoru2018_06.JPG

drkuktartadventikoszoru2018_07.JPG

Amilyen könnyen és gyorsan ment a koszorú felépítése, anyira meglepett, hogy fejtörést okozott a koszorú befejezése. Mindenképpen szerettem volna, ha kerül még rá egy kis zöld vagy piros szín. Az előbbi kapcsán a kert elpusztíthatatlan éke, a borostyán vagy éppen a fenyőnk szépészeti beavatkozása során lekerült ágai jutottak eszembe, de a végeredmény túl közel állt volna a tavalyi koszorúhozdrkuktartadventikoszoru2018_08.JPG

A megoldást a feneketlen díszesdobozokból előkerült üvegtobozok, apró üveggömbök jelentették. Mondanom sem szükséges talán, hogy a tulajdonos egykori gyűjtögető életmódjának köszönhetően ezek sem mai darabok. Fityisz a szezononként frissülő díszkészletnek. A konyak partitáska színvilágát így törték meg az arany, piros, fémes csillogású barna díszek az idei koszorún. drkuktartadventikoszoru2018_09.JPG

Ma este pedig végre az első gyertát is meggyújtottuk. Meghitt készülődést kívánok mindenkinek.
drkuktartadventikoszoru2018_10.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot! Jó készülődést!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day and cosy advent!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása