KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA: KÁVÉHÁZ A FELHŐBEN (Cafe La Nube)

2018. április 25. 19:26 - drkuktart

kavehazakejszakajadrkuktartlanube1.jpg

A La Nube túlzások nélkül a Ménesi út, sőt a Bartók Béla út legszínesebb helye.

kavehazakejszakajadrkuktartlanube2.jpg

Már nyitáskor mágnesként vonzott ez az apró családi vállalkozás, jómagam is több alkalommal vendégeskedtem náluk. Első látogatásom óta koncepciójában és hangulatában nem, egyébként pedig - akárcsak az otthonunk - organikusan változott a hely: a bútorok körforognak, a könyvek a polcon a falra függesztett képekkel egyetemben cserélődnek. Szemmel láthatóan az ikonikus könyves pultra felkúszott pink világítófüzér is megtalálta számítását. A Kávéházak Éjszakája alkalmából a tulajdonos házaspár egyik tagjával, Ivannal beszélgettem.

A la nube kifejezés spanyolul felhőt jelent, osztja meg velem - spanyolul nem beszélővel - a titkot Ivan. A név ötlete a feleség, Timi fejéből pattant ki, amikor a saját életéhez hasonlóan a vendégeket is egy színes, mesebeli felhőben megbújó világba szerette volna meghívni. Nem véletlenül foglalja el a kávézónak otthont adó helyiség egyik falát egy jókora, a szürke ötvennél jóval több árnyalatát felvonultató felhőtömeg, ami önmagában is mutatós, de a névadás történetét ismerve egészen más dimenziót nyit meg előttünk. Az ajtón belépve megszűnik a Bartók nyüzsgő zaja, a vendégek egymásra vagy éppen befelé figyelését segíti itt minden.

A színes enteriőr saját koncepció, nem vitás, hogy minden részlet a tulajdonosok keze nyomát viseli. A lampionokként függő világítótestek textilkábeleinek színei és a székek vibráló színkombinációja gyakran visszaköszönnek Timi tincseiben, míg a könyveken lebegő pult ötlete az eredeti szakmája szerint könyvtárosként végzett Ivanhoz köthető. A belső tér az egyik sarokban megbújó színes gyereksarokkal teljes, ahol az itt vendégeskedő lurkók is elfoglalhatják magukat, ezzel szusszanásnyi időt adva a társaságukban érkező felnőtteknek is. Ha pedig egy szeletke la nube-t szeretnénk hazavinni, elég csak egyet perdülni és máris a folyton változó kínálatú és koncepciójú boltocskát rejtő sarokkal találjuk szembe magunkat.

kavehazakejszakajadrkuktartlanube3.jpg

Nem nehéz kint hagyni a várost és elmerülni a felhőben, mert berendezésen túl a minőségi időtöltést segíti az étel- és italválaszték is. Kávé fronton újhullámos kávéval hódítanak, de, ha úgy hozza a sors, hogy éppen nem kávéznánk, nem lesz nehéz elveszni a szörpök, üdítők, kézműves magyar sörök, csapolt sör és a spanyol borok választékában. A gasztrofront Ivan szülőföldjéről hozott spanyol tapasokkal teljes. Ez utóbbiakból a naponta változó kínálat a bejárattal szembeni pultban várja a beteljesülést, mellettük pedig a napi torta és péksütemények kínálják magukat. Minden adott ahhoz, hogy az ember kényelemben érezze magát, így nem meglepő, hogy a falak közötti térben történteknek közösségteremtő ereje van. Ezt a vendégek is érzik, így spontán szerveződött itt már baba-mama klub is, ami persze ezt követően rendszeresen visszatért hozzájuk, de a La Nube sem rest programszervezés terén. Visszatérő program a spanyol és dél-amerikai dallamvilágot felvonultató zenés est. A Kávéházak Éjszakájára az Uknow duo gitáros-énekes fellépésével készülnek, akik latin dallamvilággal, jazz-zel és saját szerzeményeikkel töltik meg a falak közti korántsem légüres teret. Ha tehát 2018. május 18-án este egy színes, finom falatokkal váró felhőcskében szeretnénk üldögélni, van egy kihagyhatatlan tippem, hogy ezt hol tegyük meg.

A friss információkért és programokért kövesd a Kávéházak Éjszakája közösségi oldalát itt, a La Nube közösségi oldalát pedig itt

Szép napot kívánok!

DRKUKTA

 

- A bejegyzés a Kávéházak Éjszakája keretében készült el és elsőként a kapcsolódó Kávéházak Éjszakája honlapon jelent meg 2018. április 24-én. A bejegyzésben írtak értelemszerűen a szerző véleményét tükrözik. -

 

Ha tetszett a poszt, kövesd a DRKUKTART blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

If you like the post, follow DRKUKTART on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása