TULIPÁN ÉDEN (Two-day long tulip market by Wild Flower Bar and Karol & Blase in Budapest)

2016. április 13. 08:29 - drkuktart

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket01.jpg

Ha nem lettem volna ilyen félelmetesen gyors jelen bejegyzés megírásával, bizonyosan sokan kérdeztétek volna, hogy hol található az a tulipán éden, ahonnan azok a virágok származnak, melyek elárasztották tegnap este az Instagram profiljaimat és ma reggel bekúsztak a Facebook-ra is. De megelőzöm a plusz köröket és mindenki megelégedésére, inkább beavatlak benneteket!

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket02.jpg

A tulipán csodák a budapesti Wild Flower Bar és az ilyen formában 1992. óta tevékenykedő, makói Karol & Blase közös eseménye keretében utaztak Budapestre. De nevezzük nevén és tegyük kicsit konkrétabbá a dolgot. Nem csupán tessék-lássék módiban, de hatalmas mennyiségben árasztották el Budapest ezen kedves szegletét a virágos növények: több ezer szál Makón termett tulipán, és kisebb mennyiségben, de jó pár csokor különleges nárcisz és jácint az, ami 2016. április 12-13-án illatfelhőbe burkolja a Wild Flower Bar Budapest V. kerületében meghúzódó Vitkovics Mihály utca 3. szám alatt található parányi helyiségét. (Az élménybeszámoló lezárását követően kaptam azt az információt, hogy a nagy sikerre való tekintettel a lányok még egy napot ráhúztak, így a tulipán piac egy nappal tovább, még csütörtökön is, azaz 2016. április 14-én is este nyolcig várja a virágok szerelmeseit. Csupán azért írom ezt az apró kiegészítést - és fazonírozom az eredeti szöveget félkövérrel ott, ahol frissítése szorul -, hogy a világért se kámpicsorodjon el senki, ha kedden, szerdán másfele vitte volna az élet, és eredetileg a csütörtöki napot szemelte volna ki egy jó kis tulipános bulira, ugyanis a csütörtök is pont olyan remek erre a tevékenységre, mint amilyen nagyszerű a kedd vagy a szerda volt.)drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket03.jpg

Ez a mindössze két (friss információ: három) napig - amelyből egy már el is illant - tartó tulipán éden nem csupán a kétlábúakat vonza, de az ebek is majd megvesznek azért, hogy bejuthassanak. Jómagam szívesen ücsörögtem volna és csak úgy léteztem volna órákon keresztül a csodaszép tulipánokkal bélelt Wild Flower Bar-ban, de az is eléggé elégedetté tesz, hogy pár csokornyit harsinthattam a jóból és itthon illatoznak nekem ezek a szépségek. De nem rohanok ennyire a történet végére, és ahelyett, hogy már a távozással rémisztgetek mindenkit, kicsit még közelebbé hozom a mobil tulipán piacot hozzátok.drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket04.jpg

Az eseményen a Wild Flower Bar-os Klenovszki Mimi és Tóth Katalin mellett végig jelen van a tulipánfarm (Karol & Blase) képviseletében Kardos Alíz. Mindannyian szívesen beavatnak minket a kulisszatitkokba, ugyanakkor a célzottan a farmot és az ott folyó életet, a tulipánokat firtató kérdéseket Alíz az, aki megválaszolja. Nekem is készségesen mesélt a farmról, ahova a virághagymák egyébként Hollandiából érkeznek és arról, hogy szülei már több évtizede (negyven éve, ami nem semmi) foglalkoznak virágtermesztéssel. A tavaszi-nyári időszakban hetven-hetvenöt fajta tulipán, tíz fajta nárcisz, valamint tizenöt fajta jácint alkotja a farm fő növényvilágát, azzal, hogy idén  ezek mellett a növények mellett kezdtek el muszkárival is foglalkozni.drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket05.jpg

Ugyanakkor ahelyett, hogy gyarapítanám a sorokat, inkább arra biztatok mindenkit, hogy egyrészről gyönyörködjetek a tulipán ruhába bújtatott Wild Flower Bar-ban készített soron következő képeimben, másrészről, aki teheti - legalább olyan félelmetesen gyorsan, mint ahogyan én megírtam ezen sorokat - még ma (friss információ: ami akár lehet csütörtök is) este nyolcig nemtől függően sétáljon vagy tipegjen el személyesen is a helyszínre, s ha már ott van, kóstolja meg a különleges díszítéssel ellátott szendvicskéket, a finom sütiket, az egészet öblítse le egy virágos frissítővel és közben élje át, majd sőt mi több vigye haza az élményt.  drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket06.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket07.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket08.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket09.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket10.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket11.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket12.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket13.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket14.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket15.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket16.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket17.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket18.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket19.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket20.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket21.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket22.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket23.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket24.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket25.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket26.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket27.jpg

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket28.jpg

Igaz, az esemény (részletek a Facebook-on itt) csupán ma (friss információ: csütörtök) este nyolcig látogatható a fenti címen, de a lányok megsúgták, hogy a jövőben bizony terveznek még ehhez hasonló eseményeket, így, ha lemaradtál volna erről az eseményről ne csüggedj, több okból sem. A budapesti Wild Flower Bar marad a helyén (V. kerület, Budapest, Vitkovics Mihály u. 3.), és az eseményt követően továbbra is értünk lesz csodaszép zöld növényeivel, palántáival, különleges vágott virágaival, és a növényeket öltöztető, szépségüket kiemelő egyedi kiegészítőivel. A makói Karol & Blase is marad a helyén, Budapesttől kicsit távolabb ott, ahol eddig is volt (6900 Makó, Dobó u. 1.), ahol továbbra is azért szorgoskodnak, hogy gyönyörű virágok dogják ki fejüket a földből. Mindannyiuk célja pedig továbbra is az, hogy minél több friss és szépségükkel hosszan kényeztető váza virágot, illetve cserepes növényt költöztessenek be otthonainkba vagy bárhova, ahonnan már csupán a virág hiányzik. Pont ezért pedig a jövőben is szerveznek a mostanihoz hasonló illékony piacokat, amelyekről a legbiztosabban úgy értesülhetsz, ha követed a közösségi oldalaikat a Wild Flower Bar oldalát itt, a Karol & Blase oldalát pedig itt.

drkuktartthewildflowerbarbudapest_tulipmarket29.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, tiszteld a szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása