ADVENT KIKA-MÓDRA (Christmas collection 2015 by KIKA)

2015. december 01. 08:30 - drkuktart

drkuktart_kikakaracsonychristmas01.jpg

Karácsonyra a KIKA négy csodaszép kollekcióval készült, és bár megfogadtam, lehetőleg nem bővítem tovább a már így is giga nagy karácsonyfadísz gyűjteményemet, azért van jópár darab, amivel valószínűleg kivételt teszek. Gyenge én. 

A kollekciók bemutatására még ősszel került sor, de adventig mindenképpen várni szerettem volna a híradással, hiszen nem véletlenül advent az ádvent. A kollekciók a Vanília, a Cukor, a Gránátalma és a Fahéj neveket viselik. Négy olyan alapanyag, ami közül három valószínűleg mindenhol gyakran képezi a karácsonyi finomságok összetevői t. Nem tagadom, mindig is szerettem a KIKA Lehet úti áruházának karácsonyi választékát, garmadával szereztem be üvegdíszeimet innen, illetve leptem meg másik darabokkal a szívemhez közelállókat. Gyengéim az üvegdíszek, és szerencsére a KIKA elsősorban és főként ilyeneket forgalmaz, ha függőkről van szó. 

Mikor hónapokkal ezelőtt fejben elkezdtem a karácsonyi készülődést, meg voltam róla győződve, hogy az idei fánkon a piros-vörös szín fog dominálni, ideiglenesen búcsút intve a tarka-barka üvegdíszek alatt roskadozó - egyébként nyilván ízléses, de inkább gyerekszobai káoszhoz hasonlító - karácsonyfa képének. Ám ahogy rohamléptekkel közeledik a szenteste és a ház szépen-lassan ünnepi díszbe öltözik, egyre inkább tudom, hogy idén nem ez a szín lesz majd, ami elkísér adventi utamon. Ennek első jele valószínűleg a KIKA sajtótájékoztatóján kellett volna, hogy tudatosítsa bennem az előzetes elképzeléseim téves voltát, itt ugyanis a gyönyörtől valamennyi kollekció iránt gyengéd érzelmeket tápláltam, kivéve a Gránátalmát. Holott ebben az összeállításban is megannyi finom darab kapott helyet, de a piros idén karácsonykor bizony nem az én színem lesz, habár akik ismernek, értetlenül állnak majd a szituáció előtt. A Gránátalma kollekció a KIKA víziója szerint "a karácsony ünnepe az ajándékok okozta izgalom miatt is teljessé válik, ahogyan a sütemények igazi meglepetése egy egzotikus gyümölcs is lehet, a maga színpompás valójában. A gránátalma savanykás íze mellett a piros, bordó színeit adja, amely a KIKA újdonságai között remekül kiegészítik az eddig említett két legnemesebb fémet, az aranyat és az ezüstöt. A karácsony színeiben a piroson és bordón kívül a zöld is jelentős szerepet vállal." A kollekcióban elsősorban a vörös-pink-bordó színek dominálnak, kiegészítve a már-már bronzos arany darabokkal. 
drkuktart_kikakaracsonychristmas02.jpg

De nézzük a szívemhez és lelkiállapotomhoz - és immár a kócos ezüst fürtökbe burkolózott, natúr csillagokkal és rénszarvassal, termésekkel és szándékoltan foszladozó masnikkal díszített adventi koszorúmhoz - jelenleg sokkal közelebb álló további kollekciókat. A KIKA impressziói szerint: 

"Vanília: ha a vaníliára gondolunk, ez az összetevő adja egy karácsonyi sütemény krémességét, báját, akárcsak a KIKA új kollekciójában az arany kompozíciók. Az arany mindig is meghatározó és visszatérő trend lesz a lakberendezés terén is, fényt, pompát kölcsönözve otthonunk darabjainak, ezzel az örök klasszikussal finom eleganciát vihetünk mindennapjainkba, bearanyozva életünket."

"Cukor: ahogyan a cukor - és alternatívái- egy süteményből, úgy az ezüst a karácsonyi dekorációnk elemeiből sem maradhat ki. Miközben otthonunk melegéből figyeljük a meseszép hófödte tájat, a hideget hátrahagyva átélhetjük e cukormázas édességet e kollekció darabjaival. Az ezüst fémes hatása akárcsak a Hold ezüstje képes beragyogni életterünk minden kis zugát."

"Fahéj: a fahéj nem csak a barna minden árnyalatával, hanem a bronzos csillogással képviselteti magát igazán a karácsonyi lakberendezési trendek között. Egy szó, mint száz: a karácsonyi sütemény, vagy akár a forralt bor sem létezhet fahéj nélkül, ahogy az otthonunkban is akkor érezhetjük igazán az ünnep melegét, amikor fahéj kellemes illata járja át. Olyan kedvesen, mégis határozottan érvényesítik magukat a KIKA bronzzal átszőtt dekorációi, ahogyan a fahéj teszi mindezt, bárhol van jelen."drkuktart_kikakaracsonychristmas03.jpg

A fentiek közül a kedvenceim pedig a képeken láthatóak. Előrebocsátom, hogy imádtam, hogy a kollekció darabjainak döntő többségén nincsen angol nyelvű felirat. Általában a hideg futkos a hátamon a mindent elborító, nem odaillő angol kifejezésekkel borított tárgyaktól, mert az édes otthon csak hómszvíthóm lehet ugyebár, Isten hozott nincs, de velkám már annál inkább, a boldog karácsony vagy születésnap is kevésbé cseng ismerősen, de a merikrisztmászt és a hepibörszdéjt már kívülről fújuk. Ecetera. Méginkább az ezekkel díszített lapoktól, poszterektől, lakberendezési eszközöktől, amikkel néha francia stílust, máskor pedig más nyakatekert, uniformizált életérzést igyekeznek megidézni. Na, szerencsére ez az, ami a karácsonyi kollekcióban szinte alig kapott helyet. 

drkuktart_kikakaracsonychristmas11.jpg

Mint említettem, idén adventkor nehezen ismerem ki magamat magamon, úgy ismondhatnám, értetlenül állok magam előtt. Tőlem totál váratlan módon teljesen beleszerettem a négylábú patásokat ábrázoló, általában stilizált szobrocskákba, sziluettekbe és egyéb hasonló kiegészítőkbe. Nem véletlenül tetszett meg a Fahéj kollekció valamennyi kecses szarvasa, de még a bumszli nózijú változatok is megdobogtatták kicsi szívemet. A Fahéjból átkacsintó szarvasokat leszámítva idén a legszebbnek a Cukor kollekciót tartom. Természetesen a kecses patások itt is megtalálhatóak, igaz a Fahéj bronzos árnyalataitől eltérően itt ezüstben és fehérben tündökölnek, de ami igazán megfogott a Cukorból, azok a légies vagy éppen masszívnak tűnő strukturált felületű, de törékeny üveggömbök és egyéb formájú üvegdíszek, a fából, tobozokból készült függők, amelyek az üvegdíszek arisztokratikus pompájában magát illegető meleg lakásbabecsempészik a havas tájat, a harsogóan friss téli természetet. Az összes kollekció talán legbohókásabb darabja pedig a tollas koszorú, piros pont annak, aki kitalálta.

drkuktart_kikakaracsonychristmas12.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas05.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas06.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas07.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas08.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas09.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas04.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas10.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas13.jpg

drkuktart_kikakaracsonychristmas14.jpg

Ha ellenállok az ünepek idején gyakran áldozatokat követelő elmebajnak, akkor biztosan veszem majd a fáradtságot és elugrom - bár a zarándokolok kifejezés esetemben pontosabb lenne - az áruházba, azért, hogy előzetes elveimet elítélendő módon figyelmen kívül hagyva szarka módjára bővítsem a fehér-ezüst díszeim körét. Hiszen sajnos mindig eltörik egy-egy, ugyebár... kell az utánpótlás. 

drkuktart_kikakaracsonychristmas15.jpg

Erre a legalkalmasabb időpont talán a soron követező, december 5-6-i hétvége, hiszen ahogy a honlapon nézem minden karácsonyi, adventi termékre húsz százalékos kedvezmény lesz ezen a két napon. Az akciós felhívást itt találod, míg a fent bemutatott kollekciókból előzetesen a honlap itt található részén csemegézhetsz. Jó készülődést kívánok!
drkuktart_kikakaracsonychristmas16.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása