DRÚJHULLÁM: MY GREEN CUP A POZSONYIN (My Green Cup Café in 13th district of Budapest)

2015. november 26. 08:29 - drkuktart

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee01.jpg

A Budapesten igencsak szaporodó, minőségi kávét kínáló ún. újhullámos kávézók egyik idei tagja a My Green Cup névre hallgató, megjelenése alapján kitűnő relaxációs helynek is tűnő kávézó. 

Magam miatt is igyekszem minél jobban megismerni a várost, természetesen nem csupán, de mégis kiemelten kávé fronton (#drkuktartcoffeetour #budapestcoffeetour). A sok nyomorult - ;) - élethelyzet egyik legnyomorultabbika, ha érzed, tested, lelked illatos, ízletes kávéra vágyik, de csak egy szájpadlást lemaró, kávénak csúfolt tűzforró lötty az, amit pár száz forintért a magadénak tudhatsz. Persze, kellő tartás és agykontroll esetén ez utóbbira inkább nemmel válaszol a kávérajongó, legbelül még inkább sajnálva sanyarú helyzetét. Pont ezért igencsak örül a kicsi szívem (testem, lelkem) minden új olyan szentélynek, ahol kiteljesedhet a kávé iránti szenvedélyem is. 
drkuktart_mygreencupbudapestcoffee02.jpg

A My Green Cup Budapest XIII. kerületében, a sok más szuper egységet magáénak tudható Pozsonyi úton helyezkedik el. Mint egy magára valamit is adó kávézó, a My Green Cup is hatalmas ablakokkal nyit a nagyvilágra és a bizonytalanoknak ezeket az üvegfelületeket is kihasználva szerénytelenül hirdeti: the coffee journey bizony starts here. drkuktart_mygreencupbudapestcoffee03.jpg

A szürke-zöld és natúr faszínek által uralt hatalmas térbe belépve rögtön megcsap az újhullámos kávézókra oly' jellemző csodálatos (ez esetben Workshop Coffee) kávéillat. Mikor először hallottam róluk, megijedtem, hogy a zöld esetleg műtő zöld (habár eddigi személyes élményeim során még nem jártam tipikusan zöld műtőben), de ezennel a képek által is tanúsítottan megnyugtatnék mindenkit, hogy inkább fűzöld, majdnem fenyőzöld az, ami a már említett színekkel és a meleg megvilágítással, néhol diszkrét homállyal karonöltve bennem azt az érzetet erősítette, hogy az erdő lágy ölén ücsörgök éppen. drkuktart_mygreencupbudapestcoffee04.jpg

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee05.jpg

A tér két részre osztott, és az ülőalkalmatosságok változatossága és elhelyezkedése kedvez a választás szabadságának. Ahogy az a blogot követőknek (remélni merem, hogy) nem újdonság, én bizony szeretek az ablakok előtt ülni és az utca forgatagát bámulni, így ha itt járok, és más élelmesebb embertársam nem foglalta el előlem, akkor az ablakhoz tett bárszékek egyikén fogyasztom el azt, amiért jöttem. Az ablak mögött belógatott lámpabúrák tökéletesen rímmelnek a Pozsonyi út még zöldelő fáinak lombkoronáira. Ha asztalnál ücsörögnél emberi magasságban, emberi lábakhoz mért székeken, vagy kényelmes párnákkal a hátad mögött, akkor sincs minden veszve. Ránézésre az asztalok egymástól kellemes, diszkrécióbarát távolságban kerültek elhelyezésre, így téve lehetővé azt, hogy a vendégek ne a másik asztalnál ülők kérdéseire válaszoljanak vagy hallgassanak bele az ott zajló történésekbe.

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee06.gif

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee07.jpg

A kávé, mint említettem Workshop Coffee Londonból, az italom még mindig és megunhatatlanul a flat white.drkuktart_mygreencupbudapestcoffee08.jpg

A My Green Cup lámpái szépen rímmelnek a Pozsonyi út természettel. Alig várom, hogy lehulljanak a levelek, és a kávézó igazi meleg kis fészekké avanzsáljon, ahova bemenekülhet az ember a kinti zimankó elől.drkuktart_mygreencupbudapestcoffee09.jpg

Dicsérendő, hogy a szűrt víz nem elrejtve, hanem elérhető távolságban áll a pulton.drkuktart_mygreencupbudapestcoffee10.jpg

A mosdók az alagsorban találhatók, és a szerintem jól sikerült, de ugyanakkor igencsak diszkrét különbséggel bíró figurák nem egy embert elbizonytalanítottak a helyes fülke kilétét illetően.
drkuktart_mygreencupbudapestcoffee11.jpg

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee12.jpg

Hűségkártya bizony van, így ünnepélyesen jelentem, bár az első alkalommal még nem tudtam létéről, később beszereztem, és már hűségesen gyűjtögetek. Kilenc kávéért kapott pecsét ér egy ajándék tizedik kávéitalt. 

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee13.jpg

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee14.jpg

A kávéhoz hasonlóan a ropogtatnivaló és italválaszték igencsak hasonlatos, szinte egyező a My Little Melbourne (bejegyzés itt) és a This is Melbourne Too (bejegyzés itt) kávézókban elérhető választékkal, ami nem csoda, hiszen a My Green Cup létével kibővült a My Little Melbourne Family. Amellett viszont, hogy vannak az előbb említett két kávézóban megtalálható étel- és italválasztékkal szinte megegyező, illetve a berendezéseikben hasonló dizájn elemek itt is, az érzés, a hangulat teljesen más. A My Green Cup azontúl, hogy úgy érzem, éppen - mondjuk ki -, egy fenyőerdőben ejtőzöm, atmoszféra szempontjából az amszterdami kávétúrám egyik helyszínére, a Roost-ra emlékeztet. drkuktart_mygreencupbudapestcoffee15.jpg

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee16.jpg

drkuktart_mygreencupbudapestcoffee17.gif

Ez a csokis süti valami álom. Igaz, ha estébe nyúló kávézáson vennél részt, vigyázat, ez a szelet egy jóféle flat white-tal bizony energiaállatot csinál belőled. Tapasztalatból beszélek.drkuktart_mygreencupbudapestcoffee18.jpgA My Green Cup közösségi oldalát itt találod, honlapjuk a jelek szerint egyelőre még nincs, de, ha az interneten szörfölés mellett meg is látogatnád őket, jó tudni, hogy a pontos cím a következő: Budapest, XIII. kerület Pozsonyi út 15. Élvezzétek őket! Hajrá-hajrá #budapestcoffee!
drkuktart_mygreencupbudapestcoffee19.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása