AMSZTERDAMI VÁSÁRFIA A LOCAL GOODS STORE-BÓL (The Local Goods Store in de Hallen, Amsterdam, the Netherlands)

2015. október 20. 08:17 - drkuktart

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam01.jpg

El az ócska, bóvli, sőt mitöbb használhatatlan - ne adj Isten az ábrázolt országtól eltérő kontinensen készült - európai szuvenírekkel, helyette külföldi látogatásaink során kerüljenek az előtérbe azok a termékek, amelyek eredetiek, kis szériásak és valóban az adott országban készültek.

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam02.jpg

Aki olvassa a blogot, annak biztosan körvonalazódik az a tulajdonságom, hogy a tömegtermékekkel, az ész nélküli fogyasztással szemben előnyben részesítem a kis szériás, egyedibb, tartós és valóban hasznos tárgyakat. Persze nem volt ez mindig így, de egy ideje már megjött az eszem. Így - szeretem azt képzelni, hogy - külföldi útjaim során leszoktam a porfogó, de hasznosságukhoz, értékükhöz és minőségükhöz képest drága szuvenírek hazacipeléséről, ellenben kutatom azokat a helyeket, ahol valóban megnyilvánul az adott nép, hely szelleme. Ezért ujjongtam, mikor Amszterdamban járva egy kedves ismerősöm elkalauzolt a de Hallen-ban található Local Goods Store-ba. 

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam03.jpg

A Local Goods Store a de Hallen-ben rendszeresen megrendezett Local Goods Market-ből nőtte ki magát, és abból a nagyon szimpatikus elképzelésből, hogy a tömegtermelés uralta világunkban helyet biztostsanak innovatív és eredeti termékeknek és rajtuk keresztül az őket készítő vagy forgalmazó a fiatal helyi vállalkozóknak.drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam04.jpg

Csodaszép tágas, félig begalériázott tér telis-tele helyi művészek és vállalkozók termékeinek színpompás kavalkádjával, persze itt is akad kakukktojás, csak figyeljetek. Elsősorban boltként funkcionál a hely, de beillik múzeumnak is, hiszen annyi mindent látunk itt, amelyek már csupán azzal is gyönyörködtetnek, ha nézhetjük őket: kerámiából készült mini amszterdami házak, szappanok, különleges metszetek, monokróm nyomatok, tálkává avanzsált Amszterdam térkép, újrafelhasznált anyagból készült táskák, minimalista pólók, fekete-fehér-szürke felsők, rohangálós/bevásárló táskák, gördeszkák, vágódeszkák, különleges poszterek, helyi sörök, ínycsiklandozó müzlik, bizarr (babás) kisszekrények, és annyi minden más. drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam05.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam06.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam07.jpg

Persze ne felejtkezzünk meg a különleges világítótestekről sem, amelyek újrafelhasznált anyagokból vagy akár eredeti minőségükben megőrizve várják, hogy vevő akadjon rájuk, és itt akkor álljunk is meg egy szóra. Történt ugyanis, hogy bóklászásunk közepette, itt és így akadtunk rá legnagyobb meglepetésünkre az egykori Szarvasi Fémipari Szövetkezet (ma Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.) néven futó hazai csoportosulás egyik ipari lámpájára az amszterdami Neef Louis készletéből, akik "vintázs" ipari termékek kereskedésével foglalkoznak. Persze nem ez az egyetlen magyar vonatkozású termék a placcon, ugyanis többek között megtalálható itt is az amszterdami (magyar) V@Amsterdam jópár csodaszép párnája is, amiről már nem egyszer én is áradoztam itt a blogon. Szóval csupa csoda ez a hely, nagyon kedves eladókkal, így egyértelmű, hogy több látogatást is bőven megér. drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam08.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam09.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam10.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam11.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam12.jpgdrkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam13.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam14.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam15.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam16.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam17.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam18.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam19.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam20.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam21.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam22.jpg

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam23.jpg

A Local Goods Store Amszterdamban a de Hallen-ben található (Hannie Dankbaarpassage 39, 1053 RT Amsterdam). Nagyon aktívak a közösségi oldalukon is, így érdemes követni őket itt annak is, aki nem bírja a holland nyelvet, ugyanis főként angolul kommunikálnak az őket követőkkel. Aki pedig ért hollandul annak ajánlom a de Hallen oldaláról ezt a kis szösszenetet.

drkuktart_localgoodsstoredehallenamsterdam24.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása