SZERVUSZ OKTÓBER! (Hi October!)

2015. október 01. 06:38 - drkuktart

2015drkuktartoktober.jpg

Végre itt vagy kedves október! A szentnek is maga felé hajlik a keze, nekem is, bár szent közel sem vagyok, de a hűvös nappalok hideg esték ellenére mégis október a legkedvesebb hónapom, hiszen ekkor landoltam a Földön.

És persze sok más, szívemhez közel álló személy is ebben a hónapban kezdte meg földi pályafutását, így mondhatnám, hogy október számomra az országszerte ismert csekély számú jeles napokon túl igenis tele van privát jeles napokkal. Ezentúl persze számtalan más, egyszerű ok kering a fejemben, hogy miért is szeretem. Szeretem, hogy előkerül a vastag pulcsikra alig rágyömöszölhető bőrkabát, azt is szeretem, hogy pihe-puha sálba burkolózva máris otthonosabban érzem magam az utcákat róva, hogy látszik a leheletem és a bőrömet csípi a hűvös levegő, hogy ismét hordhatom a kedvenc kalapomat, hogy a hideg megcsípi a fák leveleit, hogy néha fagy, hogy gázolhatok az avarban és beszippanthatom a nedves levélszőnyeg illatát, hogy egyre nagyobb a reggeli köd esélye. Szeretem azt is, hogyha sokáig vagyok kint átfagyok, hogyha átfagytam odakint és meleg italra vágynék, csak betérek egy jól ismert vagy az újdonság erejével éppen az utamba kerülő kávézóba, és persze azt is, hogy bármikor kizárhatom a hideget és a még fűtetlen lakásban pokrócok alatt az olvasólámpa meleg fényénél falom a sorokat (vagy mint most, verem a klaviatúrát), hogy a gyertyagyújtásnak egészen más hangulata van mint a nyáresti csevegések során gyújtott fényeknek. Ezeket mind szeretem. Átmenet, ami hol túl gyors, de általában szépen lassan hangol rá minket a közelgő télre. Ekkor már cseppet sem siratom a nyarat, minden évszaknak megvan a maga bája, eseményei, amit jobban szeretek élvezni annál, minthogy az évszakok váltakozásán, az elmúlt nyáron keseregjek. Hiszen október a saját, privát kis eseményeinken túl annyi mindent tartogat számunkra. Hagyományosan tart még a szüret, de ha mégsem találunk egyetlen ilyen lehetőséget sem, jól esik kiszakadni a városból, és legalább egy napot jobban a természet közelében tölteni. Ugyanakkor a városokban - és itt most hazabeszélek - is kényeztetnek minket rendesen, hiszen javában zajlik még a Budapest Design Hét, majd alighogy vége lesz, a rákövetkező hétvégén jön a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, ami egyelőre még inkább vikkend mint egy teljes hét, de így is nagyon izgalmasnak ígérkezik. És persze ne felejtsük el, hogy az idei World Press Photo kiállítás már csak 2015. október 25-éig tart nyitva a Néprajzi Múzeumban, de talán az elkövetkező huszonöt napba én is bezsúfolom valahogy ezt a programot is. Annak érdekében, hogy ne hagyjam az utolsó pillanatra, biztos, hogy október lesz a hónap, mikor felzarándokolok édesanyámmal karöltve a Budai Várba és végre megnézem Csontváry-Kosztka Tivadar életmű-kiállítását (egyébként 2015. december 31-ig van nyitva) a Honvéd Főparancsnokság épületében. Persze még megannyi dolgot fogok művelni az év tizedik hónapjában, de humánusabb vagyok annál, hogy mindezzel fárasszak bárkit is, aki arra vetemedik, hogy elolvassa ezt a bejegyzést ;)! Csodás októbert mindenkinek!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot októberben is Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post in October as well. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása