BALATON-FELVIDÉK: A TAGYON BIRTOKON JÁRTUNK (Tagyon Winery in Balaton Highland)

2015. augusztus 26. 23:46 - drkuktart

drkuktart_balatontagyonbirtok01.jpg

Balatoni hosszúhétvégénk során három ismertebb pincészet esett ad hoc szervezett utunkba. Ezúttal is köszönet az időjárásnak, hogy a hosszúhétvégére őszi hőmérséklettel kínált meg, így biztosítva azt, hogy magunk is rájöjjünk számos olyan programot kínál a környék, ami igazolja azt, hogy augusztus huszadika után is van élet a Balaton mellett. Bár őszintén szólva ebben eddig sem kételkedtünk.

Első delikvensünk a Tagyon Birtok volt. Ide kerékpárral érkeztünk. Mondjuk azt, hogy a társaság fele naivan, nulla edzettséggel tekerte le (fel) a Balatonfüred-Tagyon Birtok távot, de még hogy. Rendben, volt, ahol tolni kellett a bicajt, de ezt tudjuk be az előző este miatti fáradtságnak, ne pedig a kavicsos meredekebb útszakaszoknak és városi testünknek…

drkuktart_balatontagyonbirtok02.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok03.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok04.jpg

A birtok a Nivegy-völgyben bújik meg, gyönyörű kilátással a Balatonra, háta mögött a világ egyik legcsodásabb természeti képződményével, Hegyestűvel. Kitikkadva, kissé sajgó hátsóval érkeztünk negyed négy körül. Ottlétünket több tényező is színesítette. Előttünk fogadtak egy több tucat fős jó kedélyű és jó étvágyú társaságot - ez utóbbiról a Tagyon Birtok felé vezető úton egy helyi-hegyi idős ember is beszámolt, hiszen bár élteskorú, de a fülei igencsak jók még -, aminek köszönhetően az éléskamra tartalma igencsak megcsappant. Nyilván a borállomány is fogyást mutathatott, de abból azért szép készlet áll még a mi rendelkezésünkre is. A Birtokon tevékenykedők javára legyen mondva, hogy szívükön viselték a béka popója alatti vércukorszintünket és korgó gyomrunk kínjain is enyhíteni szerettek volna a rendelkezésükre álló eszközökkel. Bár az odaúton többször megálltunk különböző egységekben, hogy a kiszáradás ellen védjük igencsak igénybevett testünket, a Birtokra érve is szomjasak maradtunk vagyis újra megszomjaztunk. Szomjunkat Pitypanggal és Bodzillával oltottuk, de jó szolgálatott tett a szóda is. A zsíros kenyér előétel gyanánt életet mentett, a főétel pedig septiben összerántott tojásos lecsó képében érkezett. A vendéglátás rendkívül szívélyes és közvetlen, mindenkinek volt ideje és érkezése egy szép csokor szóra vagy éppen megmosolyogtató incselkedésre a vendéggel, az elhelyezkedés festői, nem utolsósorban pedig igazán jól esett, hogy a világ zajától távol a szőlőtőkék felett egészen a tóig úszhatott a tekintet miközben a nap utolsó sugarai melegítették hátunkat. Nem lehetett okunk panaszra, hacsak az nem, hogy idejekorán meg kellett magunkat fosztani a Tagyon Birtok vendégszeretetétől. Látogatásunkat az a tény kurtította szinte fájdalmasan rövidre, hogy a kölcsönbicajra a kölcsönző elmulasztott prizmát, lámpát szerelni, így kellemetlenül korai időpontban kellett visszaindulnunk Füredre. Így történt, hogy ötkor ismét a nyeregben voltunk, és fáradt, de majdan formás lábainkat újfent tekerésre késztettük. Füred felé az utunk több mint kalandos volt, én még repülni is megtanultam, és hiába siettünk, az éjszaka így is a bicikli úton ért minket Tihany előtt. Miután a Tagyon Birtokon töltött idő a Birtok programkavalkádjához és szolgáltatásaihoz képest legfeljebb előételnek mondható, biztosra veszem, hogy a jövőben még visszatérünk, hogy nagyobbat harsintsunk a jóból.

drkuktart_balatontagyonbirtok05.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok06.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok07.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok08.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok09.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok10.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok11.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok12.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok13.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok14.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok15.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok16.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok17.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok18.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok19.jpg

Ha felkeltette az érdeklődésed a cikkben szereplő helyszín, ne mulaszd el felkeresni a Tagyon Birtok honlapját ide kattintva - megjegyzem, igazán gusztusos finomságokat rendelhetsz itt a webáruházukon keresztül - vagy csatlakozz a Tagyon Birtok Baráti Társaság közösségi oldalához itt.  

drkuktart_balatontagyonbirtok20.jpg

drkuktart_balatontagyonbirtok21.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása