TAVASZI TÜTÜZÉS A LÉBÁRBAN (TüTü Smoothie and Juice Bar in Budapest)

2015. május 20. 08:02 - drkuktart

drkuktart_tutu_pozsonyi01.jpg

TüTüvel azonnal egymásra találtunk, mikor először betértem hozzá. Az első találkozás élményét tovább erősítette az aznapi esti divatos kóstolókör, most pedig végre a tavaszi újdonságait is tesztelhettem.

drkuktart_tutu_pozsonyi02.jpg

Ha még nem hallottatok volna róla - amit nem erősen, de kicsit azért kétlek -, TüTü Budapest XIII. kerületében a Pozsonyi út 41. szám alatti sarokház sarkában bújik meg, és hatalmas ablakokkal csalogatja be az arra járókat tütükézni. Első alkalommal - habár tudatosan felé indultam - úgy elmentem mellette, mint a sicc, öröm volt nézni. A sarokházak sarkában tréfálkozó TüTü bájos mellékhatása. De az én kajlaságomon túl TüTü nagyon is feltűnő, így nehéz nem észrevenni.drkuktart_tutu_pozsonyi03.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi04.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi05.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi06.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi07.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi08.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi09.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi10.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi11.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi12.jpg

TüTü alapterülete (bocs, imádom a tütü kifejezést, ezért ismétlem a kelleténél valószínűleg többször, ha meguntad, képzelj a helyére egy kisállatot vagy valami, számodra igencsak kedves lényt, kifejezést) nem nagy, éppenhogy befér pár ember (mint tudjuk, jóból több is), egy aprócska munkalap, egy pult és egy ücsörgésre, TüTüvel való beszélgetésre csábító ülőkuckó. Nem számít, hogy elsőre avagy sokadjára térsz-e be, TüTü szuper kedvesen és nagyon lelkesen mesél (és ad tanácsot) többek között a nála kapható dzsúzokról, smútikról (smoothie), szuperhősökről és szuperfúdokról (superfood), nem beszélve a kávéról való értekezést. A superfood kifejezésről mint gyűjtőkategóriáról talán nem is hallottam korábban, annak ellenére, hogy mint fény derült rá én is számos ilyen élelmiszert fogyasztok. Egyik ezek közül a banán, ami majdnem minden reggelim egyik alapanyaga. (Superfood jelzővel illetik általában azokat az élelmiszereket, amelyek elfogyasztásukkal a szervezetre kivételesen pozitív hatást gyakorolnak.) Mielőtt még messzebbre kalandoznék, irányítsuk figyelmünket vissza TüTüre, hiszen bejegyzésem róla szól.

drkuktart_tutu_pozsonyi13.jpg

TüTüben nemcsak frissen készített superfood kapható. A jelenleg kapható zacskós kiszerelésű superfood választék mögött nagy munka áll, hiszen TüTüék sokáig teszteltek, ízleltek míg rátaláltak az általuk is forgalmazott és használt termékcsaládra. Miután szerénységem is minden reggel valamiféle gyümölcsös "csodakreációval" indít, így javaslatukra beiktatom a chia magot. Nagyon izgalmas, alig várom, hogy konyhámban üdvözölhessem a berendelt csomagot. Na, de szóval a TüTü. TüTü állandó kínálatából legnagyobb kedvencem a többek között cékla felhasználásával készült Bíborka, ottjártamkor pedig nem egy, de két napi tütüt is leeresztettem a gigámon. drkuktart_tutu_pozsonyi37.jpgBár a sorrendet megkevertem, és az eperhab napi tütüvel kezdtem, az aktuális és szezonális favoritom mégis az egyszerűen csak 'Sprágás'-nak nevezett napi tütü, ami nem másból készül mint spárgából, almából, bazsalikomból és cirtomból. Bár első hallásra lehet, hogy a kombináció elviszi a nagyérdemű gondolatait a mediterránum irányába, megnyugtatok mindenkit, hogy az alma, mint hordozó édes íze érvényesül az összes többi felett. Mennyeien krémes, abszolút nem émejítő, de minimum pikáns köszönhetően a sprága-citrom-bazsalikom kombónak. Még-még-még! Szóval 'főételnek'  vinném a sprágásat, desszertnek pedig az eperhabot. Kínálatukat, ami minimum hetente frissül lehetetlen, de legalábbis hosszú felsorolni. A kreativitásnak legfeljebb csak a rendelkezésre álló szezonális zöldség-gyümölcs kínálat és a nyitvatartás (hiszen aludni kell) határolhatja be.

drkuktart_tutu_pozsonyi35.jpg

A kávé mennyei (mondanom sem kell ugye, hogy flat white kávéitalt is készítenek), és a napi süteménykínálat is említésre méltó. Azt, hogy a lenti képen éppen milyen süti látható, nem tudom megmondani, mert nem kérdeztem meg, de elfogyott a szelet becsszóra. A szuperlatívuszokat pedig minimum megérdemli.

drkuktart_tutu_pozsonyi25.jpgHaladjunk tovább az élmények sorában. TüTü imádja a befőttes és egyéb aprócska üvegeket, olyannyira, hogy a mi figyelmünket is szeretné felhívni az ilyen és ezekhez hasonlatos üvegáruk multifunkcionalitására. TüTü a fenti finomságokkal egy sorban a környezetet is igen kedveli. Pont ezért TüTünél minimum a második életüket élő üvegcsékbe kapod majdnem minden italodat akát helyben fogyasztod, akár elvitelre kéred (ez utóbbi esetben TüTü nagyon reméli, hogy visszahozod a cimkézett üveget). A fenti fullextrákon túl még egy pozitívum: ha bármilyen tiszta üres üveget - lehetőleg tetővel - átadsz TüTünek, TüTü ezt a gesztust minden tíz újonnan hozott és átadott üveg után honorálja egy deci dzsúzzal. Eddig ennek nem voltam tudatában, így öröm és boldogság, hogy az újrahasznosításra fogékony énem ebbe az irányba is kiteljesedhet.drkuktart_tutu_pozsonyi14.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi15.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi16.jpg

A legnagyobb örömünkre TüTü kutyabarát hely is. Gazdájukat vezetve sorra térnek be a kíváncsi avagy a simogatást sztoikus nyugalommal elviselő ebek. Csodálatos felhozatal!  

drkuktart_tutu_pozsonyi17.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi18.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi19.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi20.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi21.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi22.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi23.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi24.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi26.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi27.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi28.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi29.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi30.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi31.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi32.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi33.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi34.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi36.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi38.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi39.jpg

drkuktart_tutu_pozsonyi40.jpg

Remélem meghoztam a kedved egy jóféle tütüzésre, ha igen, ismételjük csak el a paramétereket. Tessék őket felkeresni Budapest XIII. kerületében a Pozsonyi út 41. szám alatt (ne feledd, sarokház, kifogás pedig nincsen hiszen hétfőtől vasárnapig reggel hét és este hét között van nyitva) vagy első lépések gyanánt minimum tessék ácsingózni a napi kínálat után a közösségi oldalukon.

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot! 

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása