WINE SHOCK: BOR ÉS BURGER BORVACSORA (Wine dinner by Wine Shock in Burger and Love)

2015. április 13. 00:10 - drkuktart

drkuktartborburgerwineshock01.jpg

Rendhagyó borvacsorára invitáltak bennünket, ami annyira rendhagyó volt, hogy tulajdonképpen inkább pezsgővacsora volt burgerekkel körítve és fordítva. Az est apropóját pedig nem más mint a közelmúltban megejtett Champagne-i látogatás adta.

We're invited to an unusual wine dinner last Saturday. As I mentioned this wine dinner was extraordinary as it rather was a champagne dinner than a wine one. This time champagne was escorted by different types of burgers. 

drkuktartborburgerwineshock02.jpg

A Wine Shock rendezésében szombaton az V. kerületi Burger and Love adott helyet a Bor és burger borvacsora névre keresztelt eseménynek. Sem a Wine Shock munkásságát, sem a Burger and Love konyháját nem ismertük, így dupla kíváncsiság hajtott az öt órakor kezdődő eseményre. Az első benyomás pozitív volt, méghozzá azért, mert már maga az enteriőr megnyert magának. Minden a helyén van: a hatalmas, domináns képek a falon, az ötletes világítás, a natúr asztalok, a párnázott fém székek és a helyiség végében elnyúló süppedős ülőalkalmatosság (gyakorlatilag magasított szófa) az előtte magasodó körasztalokkal is. Jó kezdet. 

Wine Shock organized this special event in Burger and Love which is located in the 5th district of Budapest. As we haven't heard about either Wine Shock or Burger and Love, we were really curious about the dinner. Impressions are important and we were lucky this time again. Upon entering the place we had really good impression about the interior: huge pictures on the walls, tricky lights, natural wooden tables, attractive leather-metal chairs, huge and high sofa in the end of the room. The sight was more than perfect for the beginning. 

drkuktartborburgerwineshock03.jpg

A gyors terepszemle közben rögtön kaptunk poharakat is, hogy az este öt meghirdetett folyékony szereplője közül máris barátkozhassunk az elsővel, ami nem más mint a Ferrari Maximum Brut volt. Mázlisták voltunk, mert a Burger and Love csókos végében ülhettünk a pihe-puha kanapén, így beláttuk a teljes terepet. Miután helyet foglaltunk megkezdődött a vacsora. 

While we're checking the interior of Burger and Love, wine glasses were served with Ferrari Maximum Brut which was the first drink of the event. I must mention that we were lucky to have reserved seat on the huge and high leather sofa in the back of Burger and Love, so we had full view to the room. 

drkuktartborburgerwineshock04.jpg

drkuktartborburgerwineshock05.jpg

drkuktartborburgerwineshock06.jpg

drkuktartborburgerwineshock07.jpg

drkuktartborburgerwineshock08.jpg

drkuktartborburgerwineshock09.jpg

A Ferrari bemutatása során megérkezett az  ital kísérője, a kecskesajtos-gombás burger petrezselyem dresszinggel. Hűen a tematikához a vendégek valóban egy kellemes, már-már családias vacsorán érezhették magukat. A szervezésnek köszönhetően az est folyamán nem nyomtak bennünket agyon kellemetlen mennyiségű információmennyiséggel: az egyes fogások között és alatt alkalmunk nyílt egymással is csevegni vagy, ha úgy tetszett levegőzni egyet odakint. Minden fogás előtt bemutatkozott az aktuális ital pár érdekfeszítő mondatban, tényleg pont annyi információval, amit ilyen körülmények között egy laikus is képes befogadni. 

The Ferrari was in pair with burger, filled with goat cheese and mushroom and parsley dressing. Between and during the courses we had the chance and time to talk and feel like we would be invited on a cosy family dinner. A short and professional introduction of the current drink and food took place prior to each course.

drkuktartborburgerwineshock10.jpg

drkuktartborburgerwineshock11.jpgA második párost a lazactatár és a Movia Puro Rosé alkották, és ez utóbbi degorzsálásával indult a felvonás. Miután a Wine Shock szakértő kezei megszabadították az első palackot a benne lévő seprőtől, a vendégek közül is alkalma nyílt egy szerencsés személynek a következő palackot degorzsálni. 

The second pair consisted of salmon tartare and Movia Puro Rosé and started with the disgorgement of the drink. After being disgorged by the member of Wine Shock, the first bottle was ready to drink. One of the guests had the chance to disgorge the second bottle. 

drkuktartborburgerwineshock12.jpg

drkuktartborburgerwineshock13.jpg

drkuktartborburgerwineshock14.jpg

A harmadik duót a  Burger&Love Classicburgere és Edmond Barnaut Blanc de Noir-ja tette ki. Ez volt az a pont, ahol egyöntetűen kezdtük érezni, hogy lassan eltelítődünk. 

The third pair was including the Classic Burger of Burger and Love and Edmond Barnaut de Noir.  drkuktartborburgerwineshock15.jpg

drkuktartborburgerwineshock16.jpg

drkuktartborburgerwineshock17.jpg

drkuktartborburgerwineshock18.jpg

A negyedik körben megkezdtük testünk felkészítését a desszertre, levezetőként porchettaburger sültkáposztával érkezett, kísérője pedig James Bond elmaradhatatlan itala a Bollinger Special Cuvée volt. 

In the fourth course we ate porchetta burger with roasted cabbage and drank the favorite champagne of James Bond Bollinger Special Cuvée.
drkuktartborburgerwineshock18a.jpg

drkuktartborburgerwineshock19.jpg

drkuktartborburgerwineshock20.jpg

drkuktartborburgerwineshock21.jpg

drkuktartborburgerwineshock22.jpg

drkuktartborburgerwineshock23.jpg

drkuktartborburgerwineshock24.jpg

A desszertre sem kellett sokat várni. Stílszerűen hamburger alakban gondolkodtak a szervezők, így zárásként nagy örömömre és desszertburger címszó alatt a Desszert.NEKED szilvás macaronja került kezeink közé. Talán ez volt az első olyan macaron eddigi macaron-evő pályafutásom során, ami nem volt a műfaj édes képviselőitől megszokottan édes, hagyva ezáltal érvényesülni a szilvalekvárszerű (vagy valóban lekvár) töltetet. Jól állt neki. Kísérője ezúttal valóban bor volt, méghozzá a Cotes du Rhone Rouge. 

The last and fifth course was the dessert. According to the thematic the dessert should be a 'burger' as well at least at first sight. Of course it was a plum macaron by Desszert.NEKED. It wasn't too sweet at all and let the taste of plum show up. It was just perfect. The macaron was served with Cotes du Rhone Rouge.drkuktartborburgerwineshock25.jpg

drkuktartborburgerwineshock26.jpg

drkuktartborburgerwineshock27.jpg

drkuktartborburgerwineshock28.jpg

A bónusz sem maradt el, meglepődni pedig nagyon szeretünk, így a Burger and Love csapata jóvoltában rövidnek látszó, de alkoholmentes meglepetés ital érkezett: házi almalé mangó darabokkal. Az esemény mindösszesen három órát ölelt fel, az este végére pedig kellemesen jól laktunk. 

We like surprises so we're glad when we're surprised by a little glass of bonus drink, prepared by the team of Burger and Love: home made apple juice with mango pieces. This dinner took three hours and we felt glad and sufficient at the end.

drkuktartborburgerwineshock29.jpg

drkuktartborburgerwineshock30.jpg

drkuktartborburgerwineshock31.jpg

Rendkívül szimpatikus mozzanat volt az a Wine Shock csapata részéről, hogy az est végén kifejezetten kérték, hogy ne legyünk restek az esetleges negatív kritikát is megosztani velük. Egy ilyen barátságos, családias eseménybe azt hiszem ez a kérés teljesen belefért nem beszélve arról, hogy még közelebb hozta ezáltal a szervezőket a vendégekhez. Ez utóbbival mi nem szolgálhattunk, ugyanis maradéktalanul elégedettek voltunk minden egyes mozzanattal, beleértve a helyszínt, a felszolgált italokat és ételeket valamint az este irányítását is. Szóval köszi az estét, szuper volt!

Ha érdekel a Wine Shock munkássága és a soron következő eseményük - aminek témáját természetesen még homály fedi -, javaslom, hogy kövesd őket a közösségi oldalukon. Ha pedig a Burger and Love teszteléséhez lenne kedved, őket is megtalálod a Facebook-on itt.

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot! 

I really liked the way how the team of Wine Shock led the whole event, especially that at the end of the dinner they were curious about any negative critics about the event as well. Beyond the fact that we didn't have any bad experience about the event, the fact that we were asked to be honest and share our negative feelings, made the whole atmosphere more pleasant and friendly. We're glad with the whole event, including the place, the drinks and food and also the organization. Soooo, thank you for this event, we had a great time!

If you're interested in the upcoming event of Wine Shock, don't hesitate to follow their social page here. If you're planning to visit Burger and Love, get more information about them here

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása